NCAA

March Madness: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το NCAA

March Madness: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το NCAA
AP Photo/Nell Redmond AP PHOTO/NELL REDMOND

Με το τελικό τουρνουά του NCAA να βρίσκεται προ των πυλών, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την “March Madness”.

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Το απόγευμα της Πέμπτης (21/3) θα ξεκινήσει επίσημα η... March Madness , το τελικό τουρνουά του NCAA .

Με τους αγώνες της First Four να ολοκληρώνονται, είναι πλέον γνωστές οι 64 ομάδες που θα παλέψουν αρχικά για να προκριθούν στο Final Four και ακολούθως να κατακτήσουν τον τίτλο. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν έχουν όλες οι ομάδες τον ίδιο στόχο, αλλά δεδομένου ότι στο Κολεγιακό μπάσκετ ποτέ δεν ξέρει κανείς τι γίνεται, ας έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις.

Με αφορμή την έναρξη του τελικού τουρνουά, λοιπόν, το Sport24.gr σας παρουσιάζει 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για αυτό.

1. ΤΟ ΝΤΙΟΥΚ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Οταν μία ομάδα διαθέτει το απόλυτο φαβορί για το Νο1 του ΝΒΑ Draft (Ζάιον Γουίλιαμσον), το φαβορί για το Νο2 (Αρ Τζέι Μπάρετ), άλλον έναν παίκτη που θεωρείται Top-10 (Κάμερον Ρέντις) και έναν από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών (Μάικ Σιζέφσκι) απλώς... δεν γίνεται διαφορετικά.

Όταν βέβαια ο θηριώδης φόργουορντ τραυματίστηκε , τα δεδομένα άλλαξαν, αφού ήρθαν μαζεμένες ήττες. Ο Γουίλιαμσον ωστόσο τώρα είναι καλά και μαζί του είναι καλά και το Ντιουκ.

2. ΤΟ ΝΤΙΟΥΚ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

Στο παρελθόν έχουν καταποντιστεί πολλά φαβορί, τα οποία είχαν στο ρόστερ τους μελλοντικούς ΝΒΑερς. Το γεγονός ότι η τελική φάση είναι αγώνες διαδοχικοί και νοκ-άουτ δίνει πάντα μία άγρια ομορφιά στο NCAA. Ένας μικροτραυματισμός, μία τρελή βραδιά ενός αδύναμου σχολείου αρκεί για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Στην περίπτωση του Ντιουκ πάντως, κανείς δεν φαίνεται να σκέφτεται το ενδεχόμενο να πέσουν οι “Μπλου Ντέβιλς” θύματα έκπληξης. Περισσότερο έχουν στο μυαλό τους ότι ίσως κάποιες ομάδες να είναι καλύτερες.

Στις προβλέψεις του ESPN , στις οποίες συμμετείχαν 29 αναλυτές, μόλις 15 προέβλεψαν ότι το Ντιούκ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ υπήρξαν και 5... τολμηροί που υποστήριξαν ότι η ομάδα του Σιζέφσκι δεν θα πάει καν στο Final Four!

Το Βιρτζίνια από την Νότια Περιφέρεια, το Νορθ Καρολάινα από την Μεσοδυτική Περιφέρεια και το Γκονζάγκα από την Δυτική Περιφέρεια θεωρούνται οι μεγαλύτερες απειλές, την ίδια στιγμή που κάποιοι δίνουν τύχη στο Μίτσιγκαν Στέιτ (που είναι στην Ανατολή όπως το Ντιουκ, αλλά και στο Κεντάκι. Ο Ρικ Πιτίνο πάντως θεωρεί ότι στο Final Four θα προκριθούν το Ντιούκ, το Βιρτζίνια, το Μίτσιγκαν και το Κεντάκι.

3. Ο ΤΖΑ ΜΟΡΑΝΤ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είναι ο παίκτης που παρακολουθούσαν όλοι από το ξεκίνημα της σεζόν. Αργά αλλά σταθερά ωστόσο υπήρχε ένας ακόμα παίκτης που τράβηξε πάνω του τα βλέμματα: Ο Τζα Μοράντ του Μάρεϊ Στέιτ.

4. ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ

Κάποιοι το γνώριζαν, άλλοι το έμαθαν μέσα από το Sport24.gr : Ο γιος του Ρικ Πιτίνο, ονόματι Ρίτσαρντ, είναι ένας από τους 64 προπονητές που θα δώσουν οδηγίες στο τελικό τουρνουά, σε μία απόδειξη ότι το μήλο έπεσε πράγματι κάτω από τη μηλιά!

March Madness: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το NCAA
AP Photo/Nam Y. Huh AP PHOTO/NAM Y. HUH

5. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Το Βιλανόβα κατέκτησε πέρυσι (2018) τον τίτλο . Ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια. Εν έτη 2019 όμως κανείς δεν δίνει τύχη στους περσινούς πρωταθλητές, σε μία απόδειξη του πόσο αλλάζουν τα πράγματα στο Κολεγιακό μπάσκετ.

Αντί επιλόγου, ιδού το NCAA Bracket 2019:

March Madness: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το NCAA

Ανατολική Περιφέρεια

1. Ντιούκ - 16. Νορθ Ντακότα Στέιτ

8. VCU - 9. UCF

5. Μισσισιπί Στέιτ - 12. Λίμπερτι

4. Βιρτζίνια Τεκ - 13. Σεντ Λιούις

6. Μέριλαντ - 11. Μπελμόντ

7. Λούιβιλ - 10. Μινεσότα

2. Μίτσιγκαν Στέιτ - 15. Μπράντλεϊ

Δυτική Περιφέρεια

1. Γκονζάγκα - 16. Φερλέι

8. Σίρακιουζ - 9. Μπέιλορ

5. Μαρκέτ - 12. Μάρεϊ Στέιτ

4. Φλόριντα Στέιτ - 13. Βερμόντ

6. Μπάφαλο - 11. Αριζόνα Στέιτ

3. Τέξας Τεκ - 14. Νόρθερν Κεντάκι

7. Νεβάντα - 10. Φλόριντα

2. Μίτσιγκαν - 15. Μοντάνα

Νότια Περιφέρεια

1. Βιρτζίνια - 16. Γκάρντνερ Γουέμπερ

8. Μισσισιπί - 9. Οκλαχόμα

5. Γουισκόνσιν - 12. Όρεγκον

4. Κάνσας Στέιτ - 13. Ιρβάιν

6. Βιλανόβα - 11. Σεντ Μέρι

3. Περντιού - 14. Ολντ Ντομίνιον

7. Σινσινάτι - 10. Αϊόβα

2. Τένεσι - Κολγκέιτ

Μεσοδυτική Περιφέρεια

1. Νορθ Καρολάινα - Αϊόνα

8. Γιούτα Στέιτ - Γουάσινγκτον

5. Όμπουρν - 12. Νιου Μέξικο Στέιτ

4. Κάνσας - 13. Νορθγουέστερν

6. Αϊόβα Στέιτ - 11. Οχάιο Στέιτ

3. Χιούστον - 14. Τζόρτζια Στέιτ

7. Γόφορντ - 10. Σίτον Χολ

2. Κεντάκι - 15. Αμπιλένε Κρίστιιαν

Photo Credits: AP Photo/Nell Redmond, AP Photo/Nam Y. Huh

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ