ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιστορική απόφαση της G-League, θα προκαλέσει αναταράξεις στο μπάσκετ

Villanova guard Donte DiVincenzo, center, celebrates with teammates at the end of the championship game against Michigan in the Final Four NCAA college basketball tournament, Monday, April 2, 2018, in San Antonio. Villanova won 79-62. (AP Photo/David J. Phillip)
Villanova guard Donte DiVincenzo, center, celebrates with teammates at the end of the championship game against Michigan in the Final Four NCAA college basketball tournament, Monday, April 2, 2018, in San Antonio. Villanova won 79-62. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Το φαινόμενο των "one-and-done" παικτών που παίζουν έναν χρόνο στο NCAA πριν γίνουν επαγγελματίες θέλει και να χτυπήσει, αλλά και να εκμεταλλευθεί η G-League που πήρε σήμερα (18/10) μια ιστορική απόφαση.

Μια απόφαση που θα προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις στο παγκόσμιο μπάσκετ πήραν οι διοικούντες τη G-League, καθώς όπως μεταδίδει ο Τζόναθαν Γκιβόνι του ESPN, η θυγατρική Λίγκα αποφάσισε να θεσπίσει έναν νέο τύπο συμβολαίου για να "αρπάξει" κορυφαία ταλέντα του κολεγιακού μπάσκετ!

Συγκεκριμένα, μπασκετμπολίστες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους στα high schools των ΗΠΑ, θα έχουν πλέον την επιλογή να αποφασίσουν αν θέλουν να αγωνιστούν στο NCAA με το Πανεπιστήμιο της αρεσκείας τους ή στην G-League με συμβόλαιο 125.000 δολαρίων για μία σεζόν!

Αν, για παράδειγμα, ο XXX παίκτης επιλέξει να αγωνιστεί στους Santa Cruz Warriors, θα πάρει χρήματα επαγγελματία, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει σε περιβάλλον οργανισμού που λειτουργεί υπό την αιγίδα franchise του ΝΒΑ, θα μπορεί να προσλάβει ατζέντη και να κυνηγήσει εμπορικές συμφωνίες.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα είναι ουσιαστικά ο... πρόλογος όσων θα δούμε το 2022, όταν στο NBA Draft θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παίκτες από λύκεια. Προς το παρόν, πάντως, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά για τους λεγόμενους "one-and-done" παίκτες που πηγαίνουν για έναν χρόνο στο NCAA και στη συνέχεια γίνονται επαγγελματίες.

" Αμφιβάλλω αν θα είναι πολλοί οι κορυφαίοι παίκτες που θα επιλέξουν την προοπτική της G-League. Κάποιοι θα το κάνουν, ναι. Στην θυγατρική λίγκα, όμως, υπάρχουν πτήσεις με ανταποκρίσεις που γίνονται νωρίς το πρωί, μεγάλα ταξίδια με λεωφορείο, μικρά γήπεδα. Δεν είναι λαμπερά. Στο υψηλό επίπεδο του NCAA υπάρχει ακόμη μεγάλη προβολή, γεμάτα γήπεδα, ιδιωτικά αεροπλάνα" έγραψε ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN στο Twitter.

Ήδη κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ατζέντηδες παικτών και νεαροί μπασκετμπολίστες έχουν... πάρει φωτιά με ερωτήσεις για την απόφαση της G-League, η οποία θα συστήσει μια ειδική επιτροπή για να δώσει απαντήσεις σε κάθε ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ