NBA

Εκτός ομάδας στους Celtics με δική του επιθυμία o Jabari Bird

Boston Celtics' Jabari Bird (26) drives for the basket past Atlanta Hawks' John Collins (20) during the fourth quarter of an NBA basketball game in Boston, Sunday, April 8, 2018. (AP Photo/Michael Dwyer)
AP Photo/Michael Dwyer AP PHOTO/MICHAEL DWYER

Ο Jabari Bird των Celtics, ο οποίος κατηγορείται για ξυλοδαρμό της κοπέλας του, δήλωσε πως θα μείνει εκτός ομάδας μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του.

Ο Jabari Bird βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αφού κατηγορείται για απαγωγή και ξυλοδαρμό της κοπέλας του . Η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει στην δίκη, ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό ο 24χρονος φόργουορντ αποφάσισε να βάλει την καριέρα του σε... αναμονή.

Με το κατηγορητήριο να είναι πολύ βαρύ - σε βαθμό που η εγγύηση αποφυλάκισής του μέχρι την δίκη να ορίζεται στα 50.000 δολάρια - ο Bird είχε το δικαίωμα να ενταχθεί στους Celtics και να ταξιδεύει εκτός Πολιτείας μαζί τους. Ο ίδιος ωστόσο αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα για όλες τις πλευρές να μην βρίσκεται κοντά στην ομάδα, κάτι που γνωστοποίησε μέσω επίσημης δήλωσης.

Συγκεκριμένα, ο Bird δήλωσε: " Θα μείνω για λίγο καιρό μακριά από την ομάδα προκειμένου να διαχειριστώ τα νομικά και ιατρικά μου ζητήματα. Θέλω να απολογηθώ στην οικογένειά μου, τον οργανισμό των Celtics, τους συμπαίκτες μου, τους φιλάθλους και το ΝΒΑ για την τον αχρείαστο περισπασμό που δημιούργησα. Οι πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί δεν λένε όλη την ιστορία. Δεν υποστηρίζω την βία εναντίον των γυναικών. Ελπίζω ότι όσο περνάει ο χρόνος και προχωράει η υπόθεση θα καταφέρω να κερδίσω την εμπιστοσύνη όλων".

Οι Celtics από την πλευρά τους μέσω ανακοίνωσης τόνισαν ότι την υπόθεση θα την χειριστεί πλέον το ΝΒΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι ο οργανισμός είναι εναντίον κάθε είδους ενδοοικογενειακής βίας και πως έχουν ενοχληθεί με την υπόθεση.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι υπάρχει ένας ακόμα λόγος που οι Celtics δεν προχώρησαν άμεσα σε λύση του συμβολαίου του Bird, παρά θα αφήσουν το ΝΒΑ να ασχοληθεί με την υπόθεση: Αν έλυναν το συμβόλαιο του νεαρού φόργουορντ θα έπρεπε να του καταβάλουν όλο το ποσό του συμβολαίου του ως αποζημίωση, ύψους 1.35 εκατ. δολαρίων. Αν ωστόσο την υπόθεση χειριστεί το ΝΒΑ και αποφασίσει ότι βάσει κανονισμών το συμβόλαιό του πρέπει να ακυρωθεί, τότε οι Celtics δεν θα χρειαστεί να δώσουν αποζημίωση στον Bird.

AP Photo/Michael Dwyer

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ