NBA

Τεόντοσιτς: "Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ με την Σερβία στα "παράθυρα" της FIBA"

Los Angeles Clippers guard Milos Teodosic (4) brings the ball up court against the Indiana Pacers during the first half of an NBA basketball game in Indianapolis, Friday, March 23, 2018. (AP Photo/Michael Conroy)
AP Photo/Michael Conroy AP PHOTO/MICHAEL CONROY

O Μίλος Τεόντοσιτς δήλωσε πως δεν ξέρει ακόμα αν θα ενισχύσει την Σερβία στους αγώνες κόντρα σε Ελλάδα και Εσθονία για την 2η φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

O Μίλος Τεόντοσιτς θέλει πάρα πολύ να αγωνιστεί με την Σερβία στους πρώτους αγώνες της 2ης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, με τον πρώτο μάλιστα να είναι κόντρα στην Ελλάδα στις 13 Σεπτεμβρίου. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι.. δεν είναι στο χέρι του.

Παραχωρώντας μεγάλη συνέντευξη σε μέσο της Σερβίας ο γκαρντ των Clippers δήλωσε σχετικά: " Δεν εξαρτάται από εμένα το αν θα δώσω το παρών στους αγώνες του Σεπτεμβρίου. Θα επιστρέψω στις ΗΠΑ στις 19 Αυγούστου. Νομίζω ότι οι Clippers θα με αφήσουν να αγωνιστώ επειδή έχω να παίξω μπάσκετ πολύ καιρό, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα για το ποια είναι η δική μου επιθυμία. Πρέπει όμως να υπάρξει συμφωνία".

Ακολούθως μάλιστα ο Τεόντοσιτς δεν αμέλησε να ξεκαθαρίσει οτι είναι εναντίον των "παράθυρων" της FIBA: " Γενικώς είμαι εναντίον των "παραθύρων", επειδή δεν μπορεί ο κόσμος να έχει μία σαφή εικόνα για τις εθνικές ομάδες. Δεν βγάζει νόημα το να αγωνίζεσαι στα προκριματικά χωρίς τους καλύτερους παίκτες σου. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση".

Κλείνοντας το θέμα των εθνικών ομάδων τόνισε: " Παίζω στην εθνική ομάδα από όταν ήμουν μικρός. Είναι προτεραιότητα για εμένα και κάτι ξεχωριστό. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου για το αν πρέπει να παίξω από την στιγμή που με έχουν καλέσει. Όταν συμβαίνει αυτό το μόνο που σκέφτεσαι είναι να αφιερώσεις τον εαυτό σου και να γίνεις καλύτερος.

Πάντα πρέπει να θες να βοηθήσεις την εθνική ομάδα. Μας έχει βοηθήσει σε όλη την καριέρα μας. Πρέπει να νιώθεις την ανάγκη να το ανταποδώσεις αυτό και να δώσεις το παράδειγμα στους νεότερους, ώστε να μην πουν "ο Τεόντοσιτς ακύρωσε την παρουσία του, άρα μπορώ να το κάνω κι εγώ!'. Δεν γίνεται να το επιτρέψω αυτό".

AP Photo/Michael Conroy

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ