BASKETBALL CH. LEAGUE

ΑΕΚ - Μπάμπεργκ 69-67: Άγγιξε την πρόκριση, της την "έκλεψαν" Τέιλορ και Ράις

ΑΕΚ - Μπάμπεργκ 69-67: Άγγιξε την πρόκριση, της την "έκλεψαν" Τέιλορ και Ράις

Μπράις Τέιλορ και Ταϊρίς Ράις "βομβάρδισαν" το ΟΑΚΑ και η Μπάμπεργκ κράτησε το +4 του πρώτου αγώνα για να πάρει την πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League μπροστά σε 18000 θεατές της ΑΕΚ (VIDEO).

Ουδείς έχει συμβόλαιο με τις επιτυχίες. Και η ΑΕΚ γεύθηκε και το πικρό ποτήρι μετά την κατάκτηση τριών τροπαίων σε έναν χρόνο. Νίκησε μεν τη Μπάμπεργκ το βράδυ της Τετάρτης (3/4) στο ΟΑΚΑ με 69-67, δεν πήρε όμωως τη διαφορά των πέντε πόντων που χρειαζόταν για να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο Final Four του Basketball Champions League.

Ο Μπράις Τέιλορ με τρία σερί τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο κράτησε τους Γερμανούς όρθιους όταν όλα έδειχναν εναντίον τους κι ο Ταϊρίς Ράις έβαλε το μεγάλο καλάθι που έκρινε την αναμέτρηση, για να φτάσει τους 25 πόντους σε ένα φανταστικό για εκείνον βράδυ απέναντι στον Χάουαρντ Σαντ-Ρος που έκανε εκπληκτική προσπάθεια απέναντί του.

Βινς Χάντερ, Ντελρόι Τζέιμς, Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν από τους κιτρινόμαυρους, που δεν θα υπερασπιστούν τον τίτλο που κέρδισαν πέρυσι στο ΟΑΚΑ και είναι πλέον αναγκασμένοι να στρέψουν την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο MVP

Ταϊρίς Ράις, ο απόλυτος αστέρας της διοργάνωσης! Μεγάλο ματς από τον Αμερικανό, που σκόραρε 25 πόντους από 6/9 δίποντα, 4/13 τρίποντα και 1/2 βολές, έδωσε πέντε ασίστ, πήρε ένα ριμπάουντ και "επιβίωσε" απέναντι στα πλοκάμια του Χάουαρντ Σαντ-Ρος που έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε απέναντι στον ηγέτη της Μπάμπεργκ. Μεγάλο μερίδιο της πρόκρισης ανήκει, βέβαια, στον Μπράις Τέιλορ που έβαλε 11 πόντους, εννέα συνεχόμενους με τρία τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν η ΑΕΚ έδειχνε έτοιμη να "κλειδώσει" την πρόκριση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

0/6 τρίποντα είχε η ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, ακόμη κι έτσι όμως κατάφερε να προηγηθεί με τρεις χάρη στους 16 που πέτυχαν μαζί ο Χάντερ κι ο Σάκοτα. Με 2/23 σουτ από την περιφέρεια έκλεισαν οι δύο ομάδες το πρώτο μέρος, με 3/20 έκλεισαν τον αγώνα οι κιτρινόμαυροι που έκαναν μόλις εννέα λάθη, κράτησαν τους αντιπάλους τους χαμηλά, αλλά δεν είχαν έναν... Μπράις Τέιλορ να τους ξεκολλήσει στα δύσκολα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Θίοντορ, Λαρεντζάκη, Σαντ-Ρος, Σάκοτα και Χάντερ ξεκίνησε η ΑΕΚ το ματς, το οποίο είχε χαμηλό σκορ στα πρώτα λεπτά και ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (7-2) στο 4'. Η Μπάμπεργκ απάντησε με τον Αλεξάντερ να κάνει θραύση κοντά στο καλάθι για το προσπέρασμα (12-13 στο 7'), όμως ο Σάκοτα κι ο Χάντερ ήταν ασταμάτητοι για το 20-17 της πρώτης περιόδου που κρατούζε ζεστό και τον κόσμο. Το πρώτο τρίποντο των κιτρινόμαυρων ήρθε στο 14', με τον Γιαννόπουλο να γράφει από την αριστερή γωνία το 28-23, διαφορά πολύ μικρή που είχε όμως εξήγηση. Οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν από την περιφέρεια, έπαιζαν όμως σπουδαία άμυνα και χάρη σε αυτή είχαν αέρα τεσσάρων πόντων στο ημίχρονο.

Το ματς έγινε ακόμη πιο ανταγωνιστικό στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με την ΑΕΚ να κρατά το προβάδισμα και να αντέχει στο "ξύλο" των Γερμανών. Ο Λαρεντζάκης έγραψε το 45-37 από τη γραμμή των βολών στο 25', όμως ένα μικρό 0-5 με step-back τρίποντο του Ράις οδήγησε στο 45-42 και στο timeout του Μπάνκι. Το επί μέρους σκορ της Μπάμπεργκ έφτασε στο 1-10 για το 46-47, τα σουτ του Ράις πλήγωσαν την ΑΕΚ σε ένα κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης και το θρίλερ άρχισε να ξεδιπλώνεται στο ΟΑΚΑ. Ο Γκρίφιν έβαλε το τρίτο τρίποντο της ομάδας του για το 54-49 στο τέλος του δεκαλέπτου και ο Λαρεντζάκης εκτόξευσε τους κιτρινόμαυρους στο +12 (63-51 στο 33') για να γίνει έτσι ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης.

Τρία συνεχόμενα τρίποντα του Τέιλορ (65-60) όμως κράτησαν τους φιλοξενούμενους όρθιους στο 36', σε ένα σημείο που όλα έδειχναν ανάποδα για τη Μπάμπεργκ. Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν καλή, ο Αμερικανός όμως ήταν on fire και ο Ράις ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Σκόραρε πολύ δύσκολο φλότερ για το 69-67, για να ακολουθήσει ένα υπό πίεση σουτ του Λαρεντζάκη που δεν βρήκε στόχο για να δώσει στη Μπάμπεργκ μια θριαμβευτική πρόκριση στο Final Four του Basketball Champions League.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Σχεδόν κατάμεστο ήταν το ΟΑΚΑ, στο ρεκόρ στην ιστορία του Basketball Champions League. Ελάχιστες θέσεις έμειναν κενές, με την ατμόσφαιρα να είναι πραγματικά εκπληκτική, απολαυστική ακόμη και για τους ουδέτερους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκλίσιτς, Ζάστσουκ, Λούκις

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 36-32, 54-49, 69-67

ΑΕΚ (Μπάνκι): Τζέιμς 12 (1), Σάκοτα 9 (4/11 σουτ), Λαρεντζάκης 10 (3/11 σουτ, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Μωραΐτης, Θίοντορ 9 (4/13 σουτ, 7 ασίστ), Σαντ-Ρος (0/6 σουτ, 7 ριμπάουντ), Γκρίφιν 5 (1), Γιαννόπουλος 5 (1), Χάντερ 19 (7/12 δίποντα, 11 ριμπάουντ)

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Περέγκο): Χάρις 8 (7 ριμπάουντ), Ράις 25 (6/9 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 5 ασίστ), Ρούμπιτ 5, Σμιντ, Στάκι, Αλεξάντερ 8 (9 ριμπάουντ), Χέκμαν, Χίκμαν 4, Ολίντε, Τέιλορ 11 (3), Ζήσης 2

Τα ομαδικά στατιστικά της ΑΕΚ: 23/51 δίποντα, 3/20 τρίποντα, 14/21 βολές, 43 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 14 επιθετικά), 15 ασίστ, 9 λάθη, 9 κλεψίματα, 7 τάπες.

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπάμπεργκ: Χάρις 8 (7 ριμπάουντ), Ράις 25 (6/9 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 5 ασίστ), Ρούμπιτ 5, Σμιντ, Στάκι, Αλεξάντερ 8 (9 ριμπάουντ), Χέκμαν, Χίκμαν 4, Ολίντε, Τέιλορ 11 (3), Ζήσης 2

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ