ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντβέρπ - ΑΕΚ 64-71: Μεγάλο διπλό δια χειρός Λαρεντζάκη

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΑΕΚ παίζοντας μυαλωμένα στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 48-38 του πρώτου μέρους και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λαρεντζάκη επιβλήθηκε εκτός έδρας με 64-71 επί της Αντβέρπ.

Την έκτη τους νίκη σε επτά παιχνίδι στο Basketball Champions League πανηγύρισαν οι κιτρινόμαυροι. Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι σε μεγάλο σημείο του αγώνα παρασύρθηκαν από το παιχνίδι της Αντβέρπ, όμως στο τέλος βρήκαν τις λύσεις και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη έφτασαν στην εκτός έδρας νίκη με 71-64.

Για να το καταφέρει αυτό η ΑΕΚ χρειάστηκε να παλέψει κυρίως κόντρα στον ίδιο της τον εαυτό και δευτερευόντως απέναντι στην Αντβέρπ.

Οι Βέλγοι όσο τους το επέτρεπαν οι κιτρινόμαυροι έκαναν το παιχνίδι τους σκοράρωντας κατά ριπάς έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Όταν όμως οι παίκτες του Μπιάνκι ήταν πιο προσεκτικοί στην άμυνα και έβρισκαν λύσεις κοντά στο καλάθι κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους εικόνα και να φτάσουν στη νίκη σε μία δυνατή έδρα. Υπενθυμίζουμε πως στην Lotto Arena είχε ηττηθεί η Χάποελ Ιερουσαλήμ με 101-89.

Ο MVP

Μεγάλη εμφάνιση από τον Λαρεντζάκη στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τέταρτη περίοδο. Ο γκαρντ της ΑΕΚ ήταν συγκλονιστικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση όπου πέτυχε μεγάλα και καθοριστικά καλάθια με αποκορύφωμα τους πέντε πόντους που πέτυχε στα τελευταία δύο λεπτά, αλλά και το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε στην τελευταία επίθεση τελειώνοντας το ματς. Συνολικά ο Λαρεντζάκης είχε 17 πόντους με 4/4 βολές, 3/4 δίποντα και 2/4 τρίποντα έχοντας παράλληλα έξι ριμπάουντ, μια ασίστ, τρία κλεψίματα και δύο λάθη σε 22.56.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ένα σημαντικό διπλό ούσα απίστευτα άστοχη έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Στα πρώτα 34 λεπτά της αναμέτρησης είχε 3/17 (ποσοστό δηλαδή 18%), όμως στο τέλος πέτυχε τρία κρίσιμα σούτ (δύο ο Λαρεντζάκης και ένα ο Γκρίφιν στη λήξη του αγώνα) και έφτασε στη νίκη. Οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν το ματς έχοντας 6/24 τρίποντα, δηλαδή μέτρησαν 3/7 στα τελευταία 6 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΑΕΚ πριν το ματς εάν έπρεπε να προσέξει δύο πράγματα αυτά ήταν ο ρυθμός και τα τρίποντα των Βέλγων. Στα πρώτα τρία λεπτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 13-6 έχοντας επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους και ευστοχώντας σε τρία αμαρκάριστα τρίποντα. Ο Λούκα Μπιάνκι αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ και να βάλει τις φωνές στους παίκτες του κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στα επόμενα πέντε λεπτά οι κιτρινόμαυροι να τρέξουν επί μέρους 14-5 με πρωταγωνιστές τους Χάντερ, Ματσιούλις και Σάκοτα και να προηγηθούν με 20-18. Ωστόσο, ο Σάντερς με δύο τρίποντα στα τελευταία 46 δευτερόλεπτα του δεκαλέπτου κατάφερε να δώσει αέρα τεσσάρων πόντων στους γηπεδούχους (24-20) στο 10'.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν κακό και για τις δύο ομάδες οι οποίες ήταν εξαιρετικά άστοχες. Ειδικά οι παίκτες της ΑΕΚ έκαναν πολλές βεβιασμένες επιλογές και δεν πέτυχαν μόλις οκτώ πόντους. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία έξι λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου οι κιτρινόμαυροι σκόραραν μόνο δύο πόντους και αυτούς με βολές από τον Σαντ-Ρος. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν με δέκα πόντους (38-28).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά στο τρίτο δεκάλεπτο, χτύπησε της αδυναμίες της Αντβέρπ κάτω από το καλάθι και κατάφερε να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά μειώνοντας στους τέσσερις πόντους (40-36). Ωστόσο, δύο ολιγωρίες στην άμυνα έφεραν ισάριθμα τρίποντα από τους Ντουντζίνσκι και Καλινόσκι και σε συνδυασμό με δύο βολές από τον Λι η διαφορά ανέβηκε και πάλι στους δέκα (48-38) στο 26'. Ο Μπάνκι πήρε τάιμ άουτ και αυτό έφερε επί μέρους 7-0 για τους κιτρινόμαυρους που μείωσαν στους τρεις (48-45) με πρωταγωνιστή τον Λαρεντζάκη. Ο Σάντερς με μία βολή έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους, αλλά η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με καλάθια των Σαντ - Ρος, Τσαλμπούρη και Μωραΐτη κατάφερε να προσπεράσει με 49-51 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Οι κιτρινόμαροι κατάφερνα να προηγηθούν και με τέσσερις πόντους (51-55) έπειτα από καλάθι του Σάκοτα, όμως και πάλι είχαν ένα νεκρό διάστημα στο παιχνίδι τους που επέτρεψε στους γηπεδούχους να προσπεράσουν με 58-57 έξι λεπτά πριν το τέλος. Σε εκείνο το σημείο μίλησε ο Λαρεντζάκης. Ο γκαρντ της ΑΕΚ αρχικά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με τρίποντο (58-61 στο 35') και συνολικά πέτυχε οκτώ από τους 17 πόντους του στα τελευταία πέντε λεπτά και ήταν εκείνος ουσιαστικά που οδήγησε τους συμπαίκτες του στη νίκη με 71-64.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Μισογεμάτη ήταν η Lotto Arena. Περίπου 5.000 είναι η χωρητικότητα της έδρας της Αντβέρπ και είχε περίπου 3.000 θεατές ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί της ΑΕΚ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κοζλόβσκις (Λετονία), Μάριτσιτς (Σερβία), Προτς (Πολωνία).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-20, 14-8, 11-23, 15-20

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μουρς): Μπακό 6, Ντουντζίνσκι 8 (2), Καλινόσκι 15 (3), Λι 12, Τέιτ 7, Μπλιγενμπεργκ, Ντόνκορ, Σάντερς 13 (2), Βανβιν 3 (1)

ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 17 (7 ριμπ.), Ματσιούλις 8 (7 ριμπ.), Μωραΐτης 5, Σαντ-Ρόος 4 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Τσαλμπούρης 2, Γιαννόπουλος 2 (3 ριμπ.), Γκρίφιν 3 (3 ριμπ.), Λαρεντζάκης 16 (6 ριμπ., 3 κλεψ.), Μέις, Ρόμπερσον 4, Σάκοτα 10 (4 ριμπ.).

Τα ομαδικά στατιστικά της Αντβέρπ: 15/39 δίποντα, 9/26 τρίποντα, 7/14 βολές, 40 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 14 λάθη, 8 κλεψίματα, 2 κοψίματα.

Τα ομαδικά στατιστικά της ΑΕΚ: 19/37 δίποντα, 6/24 τρίποντα, 15/19 βολές, 41 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 13 λάθη, 9 κλεψίματα, 1 κοψίματα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η ΑΕΚ στην 8η "στροφή" του Γ' Ομίλου του Basketball Champions League θα αντιμετωπίσει στο Ισραήλ την Χάποελ Ιερουσαλήμ (11/12), ενώ η Αντβέρπ θα φιλοξενήσει την Λιετκαμπέλις (11/12).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ