BASKETBALL CH. LEAGUE

Μπάμπεργκ - ΑΕΚ 77-73: "Λύγισε" η Ένωση στην "Brose Arena"

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΝΙΜΠΟΥΡΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΝΙΜΠΟΥΡΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πάλεψε στη Βαμβέργη, αλλά "λύγισε" στο τέλος και γνώρισε την εκτός έδρας ήττα (77-73) από την τοπική γερμανική ομάδα. Πρώτη ήττα μετά από οκτώ συνεχόμενες νίκες για την Ένωση.

Μετά από οκτώ συνεχόμενες νίκες, ήλθε η ώρα για την πρώτη ήττα. Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να κάνει τεράστιο βήμα για την πρωτιά του τρίτου ομίλου στο Champions League, καθώς ηττήθηκε (77-73) στην "Brose Arena" της Βαμβέργης από την Μπάμπεργκ.

Ο MVP

Ο Όγκουστιν Ράμπιτ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Μπάμπεργκ σε όλη τη διάρκεια του ματς. Οι πόντοι του ήλθαν σε καίρια σημεία, ενώ ευστόχησε και στις δύο βολές που ουσιαστικά "κλείδωσαν" τη νίκη για τη γερμανική ομάδα. Ο Αμερικανός πέτυχε 11 πόντους, ενώ φυσικά ήταν ο καλύτερος στο ranking (20). Ο Ντούσαν Σάκοτα είχε το πιο καθαρό μυαλό για την Ένωση και "τραβούσε" και τους συμπαίκτες του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η εικόνα της Μπάμπεργκ αποτυπώνεται στα μόλις πέντε λάθη στη διάρκεια της αναμέτρησης στην "Brose Arena", ενώ την ίδια ώρα η γερμανική ομάδα είχε 19 ασίστ. Η ΑΕΚ από την πλευρά της πλήρωσε την αστοχία στα τρίποντα. Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είχαν 7 εύστοχα σε συνολικά 24 προσπάθειες, ποσοστό της τάξης του 29,17%.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στη Βαμβέργη. Άλλωστε, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Ένωση με μπροστάρη τον Γιόνας Ματσιούλις προηγείτο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου. Ακόμη κι όταν η Μπάμπεργκ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και να περάσει μπροστά, οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι είχαν την ψυχραιμία και την ικανότητα να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα.

Το δεύτερο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο - πόντο. Η γερμανική ομάδα κατάφερε ν' ανοίξει στο +5 τη διαφορά, χάρη στον εξαιρετικό Τάιρες Ράις. Κι ενώ οι γηπεδούχοι κρατούσαν σταθερή αυτήν την απόσταση - βρίσκονται πάντα "απαντήσεις" στους παίκτες του Λούκα Μπάνκι - ο Σάκοτα με δύο διαδοχικά τρίποντα ισοφάρισε στην εκπνοή του δευτέρου δεκαλέπτου.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Με τη γερμανική ομάδα, δηλαδή, να έχει σταθερό το προβάδισμα, αλλά να νιώθει πάντα "καυτή" την "κιτρινόμαυρη" ανάσα. Κι όποτε η Μπάμπεργκ "άνοιγε" λίγο τη διαφορά, υπήρχε ο Λαρεντζάκης με δύο διαδοχικά τρίποντα υπενθύμιζε στους παίκτες του Μπαγκάτσκις ότι το ματς δεν είχε τελειώσει.

Ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 73-73! Στα 13 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του ματς, αστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα, ο Σάκοτα έπεσε κάτω να διεκδικήσει την μπάλα, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του έξω, αλλά προηγουμένως του έγινε φάουλ που δεν δόθηκε. Το φάουλ άργησε να γίνει, έγινε στα 5.5 δευτερόλεπτα, ο Ράμπιτ ευστόχησε και στις δύο βολές και μετά η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη, νομοτελειακά αδύνατο να γυρίσει το ματς.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Κατάμεστη όπως πάντα η "Brose Arena". Οι κάτοικοι της Βαμβέργης γέμισαν το γήπεδο της πόλης, σε μία ακόμη απόδειξη ότι αγαπούν την ομάδα της πόλης τους ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και τη διοργάνωση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Ζαπόλσκι, Γιλμάζ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 20-19, 17-16, 21-18

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Η Μπάμπεργκ θα παίξει εκτός έδρας με τη Λιετκαμπέλις (16/1 στις 19:00), ενώ η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Ντιζόν (16/1 στις 19:30).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΑΕΚ 8-2

Μπάμπεργκ 7-3

Χαπόελ Ιερουσαλήμ 7-2

Αντβέρπ 5-4

----------------------

Λιετκαμπέλις 3-7

Νίμπουργκ 3-7

Φουενλαμπράδα 3-6

Νίμπουρκ 2-7

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ