BASKETBALL CH. LEAGUE

Μπάνκι: "Με τον Ματσιούλις, θα ήταν αλλιώς..."

Μπάνκι: "Με τον Ματσιούλις, θα ήταν αλλιώς..."

Ρεαλιστής ο Λούκα Μπάνκι, εξήγησε μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από το Final Four του Basketball Champions League πως η ομάδα του δεν πρέπει να επηρεαστεί από το αποτέλεσμα, αλλά να συγκεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν ήταν εύκολο να πει πολλά μετά από ένα τόσο σκληρό και ανταγωνιστικό ματς, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του αποκλείστηκε από το Final Four του Basketball Champions League . Ο Λούκα Μπάνκι απάντησε όμως σε όσες ερωτήσεις του έγιναν με ψυχραιμία και με ρεαλισμό, εξήγησε πως οι παίκτες του δεν πρέπει να επηρεαστούν από την έκβαση της ευρωπαϊκής τους σεζόν και τόνισε πως με τον Γιόνας Ματσιούλις υγιή η σειρά θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά για την ΑΕΚ.-

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού:

" Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την ένταση και την προσπάθεια που έκαναν σε αυτά τα 80 λεπτά. Από την πλευρά μας, είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Πιστεύω ότι κάναμε τρομερή προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Απόψε ήμασταν εκεί που θέλαμε, σύμφωνα με όσα σκεφτόμασταν στην αρχή της σεζόν. Δεν πρέπει να το ξεχάσουμε, γι' αυτό και δίνω μεγαλύτερη αξία σε όσα έκαναν οι παίκτες μου. Δείξαμε ποιότητα, φάνηκε η ποιότητα που υπήρχε στον όμιλό μας.

Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε το ματς πρόκρισης στο γήπεδό μας, μπροστά στους οπαδούς μας. Εκείνοι αντέδρασαν καταπληκτικά και τόσο αυτοί, όσο και οι παίκτες μου άξιζαν ένα καλύτερο τέλος. Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν όλα, απόψε δεν αρπάξαμε την ευκαιρία για να κερδίσουμε με τουλάχιστον πέντε πόντους. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και εύχομαι να έχουν τη δύναμη για να προχωρήσουν μπροστά μετά από αυτό το ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν στο εγγύς μέλλον. Ο Ράις έβαλε ένα δύσκολο σουτ, θέλαμε να τον δυσκολέψουμε γι' αυτό και κάναμε φάουλ με τον Σάκοτα, ώστε να στείλουμε πάνω του τον Σαντ-Ρος.

Δεν υπάρχει χρόνος για να μετανιώσουμε. Θα πάρουμε τον χρόνο μας για να αναλύσουμε όσα κάναμε απόψε και να βελτιωθούμε. Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία για να ωριμάσουμε, παίξαμε σε ένα υπέροχο σκηνικό, έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό, τα συναισθήματά μας. Σαν προπονητής πιστεύω πως το σημαντικότερο είναι να μην επηρεαστούμε από αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα είχαμε επενδύσει πολλά σε αυτόν τον αγώνα και σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση, να συγκεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να βελτιώσουμε τη θέση μας στην κανονική περίοδο μιας και τα πηγαίνουμε περίφημα. Θα εχουμε ένα σκληρό πρόγραμμα μέσα στον Απρίλιο

Ο Ματσιούλις έπαιξε οκτώ από τα 80 λεπτά της σειράς με τη Μπάμπεργκ. Αυτό τα λέει όλα. Τα πράγματα θα ήταν 100% διαφορετικά αν εκείνος έπαιζε. Σίγουρα δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα στο πρώτο ματς, απόψε όμως ήμασταν και όλοι έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να καλύψουν το κενό του".

Ο Χάρης Γιαννόπουλος, από την πλευρά του, είπε πως: " Είναι δύσκολη στιγμή για εμάς, δεν θα κρυφτούμε. Παίξαμε δύο εξαιρετικά ματς, ειδικά στην άμυνα. Κρατήσαμε τη Μπάμπεργκ, μια επιθετική ομάδα, σε χαμηλό σκορ και στα δύο παιχνίδια. Απόψε όλα κρίθηκαν στις τελευταίες φάσεις. Η Μπάμπεργκ ήταν καλύτερη και πήρε το εισιτήριο για το Final Four".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ