BASKETBALL CH. LEAGUE

Μπάνκι: "Να εκπροσωπήσει η ΑΕΚ την Ελλάδα, όπως κάνει και ο Αντετοκούνμπο"

Μπάνκι: "Να εκπροσωπήσει η ΑΕΚ την Ελλάδα, όπως κάνει και ο Αντετοκούνμπο"

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο και Λούκα Μπάνκι στάθηκε στο "βάρος" που κουβαλά η ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσε την Σαν Λορέντζο (15/2, 22:00, LIVE Blog από το Spor24.gr) στον ημιτελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και ο Λούκα Μπάνκι τόνισε πως η ομάδα του είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι καλύτερο για να εκπροσωπήσει επάξια την ίδια, αλλά και την Ελλάδα.

Ο Ιταλός κόουτς κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της διοργάνωσης της FIBA αρχικά ρωτήθηκε για το αν ο τρόπος που αγωνίζονται οι παίκτες και η ομάδα του μοιάζει με αυτόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Για εσάς είναι πολύ εύκολο. Από την στιγμή που θα δείτε την ομάδα στο γήπεδο, θα δείτε πως δεν υπάρχει ο Αντετοκούνμπο. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτή την στιγμή μιλάμε για ομαδική δουλειά. Αυτός ο τύπος (σ.σ. ο Αντετοκούνμπο) και η οικογένειά του έχουν ξεχωριστή ιστορία. Δεν έχουν τόσο μεγάλη σύνδεση με το ελληνικό μπάσκετ, αλλά είναι πραγματικά συνδεδεμένοι με τον τρόπο που η χώρα βοήθησε να μεγαλώσουν και τα παιδιά να δείξουν το ταλέντο τους στο μπάσκετ. Φυσικά δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω για αυτόν. Είμαι Ιταλός και αυτή είναι η πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα. Η χώρα είναι πολύ περήφανη. O παίκτης και η οικογένειά του βοηθούν στην βελτίωση της καλής φήμης της χώρας τους".

Ο Λούκα Μπάνκι εν συνεχεία πρόσθεσε: "Το στυλ παιχνιδιού μας είναι ξεκάθαρο. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που πίσω της έχει ανθρώπους. Είναι μία μεγάλη δύναμη στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο στο μπάσκετ. Θέλουμε να δείξουμε τις αξίες που είναι μέρος της ΑΕΚ. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι, καλύτερο. Δεν θα είναι εύκολο ειδικά μετά το μεγάλο ταξίδι, το διαφορετικό περιβάλλον και φυσικά και λόγω των αντιπάλων μας. Θέλουμε να δείξουμε το στυλ σε αυτό το επίπεδο. Ελπίζουμε στο τέλος να έχουμε εκπροσωπήσει επάξια το ελληνικό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ήδη κατακτήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Κύριος στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο, όπως τόσο καλά κάνει ο Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ".

"Περήφανος για την ΑΕΚ"

Ο αρχηγός της AEK, Ντούσαν Σάκοτα τόνισε: "Όπως είπε και ο κόουτς, αυτή η ομάδα πριν κάποια χρόνια βρισκόταν πολύ χαμηλά και με σταδιακά βήματα που έκανε τα τελευταία χρόνια καλείται να διεκδικήσει ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο. Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη η περηφάνια γιατί είμαι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή. Είναι κάτι πολύ ωραίο και θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την παρουσία για την ομάδα, τον ιδιοκτήτη και τον κόσμο. Ποτέ δεν μπορείς να εγγυηθείς κάτι, αλλά εμείς θα εγγυηθούμε ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Για τον ρυθμό και τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ στο Final Four, είπε: "Είναι μια δύσκολη κατάσταση και για τις δύο ομάδες. Ο ένας δρόμος είναι ο σωστός. Θέλουμε να παίξουμε με τον καλύτερο τρόπο και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Η G-League είναι ένα στυλ που μοιάζει στο ΝΒΑ με πολλές κατοχές και αρκετή αθλητικότητα. Έχουμε αρκετούς παίκτες που έχουν παίξει στις ΗΠΑ και στην G-League και θεωρώ πως θα είμαστε σε θέση να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ