BASKETBALL CH. LEAGUE

Basketball Champions League: Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η ΑΕΚ

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÂÏÍÍÇ (ÖÙÔÑÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÂÏÍÍÇ (ÖÙÔÑÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης του Basketball Champions League για το 2020/21, ενώ το Περιστέρι μπήκε στο τέταρτο. Έμαθε τους υποψήφιους αντιπάλους του στα προκριματικά ο Ηρακλής.

Σε μία εβδομάδα, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Basketball Champions League για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπως έγινε επίσημα γνωστό. Η διοργάνωση της FIBA θα ξεκινήσει ανεπισήμως το ταξίδι για το 2020/21 από την Ελβετία και το "Patrick Baumann House of Basketball" με την κλήρωση των προκριματικών και των ομίλων.

Η ΑΕΚ τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τη Νίμπουρκ, την Χάποελ Ιερουσαλήμ και την Τενερίφη, ομάδες που δεν θα συναντήσει στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Από την πλευρά του, το Περιστέρι μπήκε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Σαραγόσα, Καρσίγιακα και Μπούργος -όπερ και σημαίνει πως δεν θα τις έχει μαζί στον όμιλο.

Εξάλλου, ο Ηρακλής έμαθε τους υποψήφιους αντιπάλους του στον πρώτο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League είναι οι: Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Κεραυνός Στροβόλου (Κύπρος), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία) και Κλουζ (Ρουμανία). Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ το δεύτερο στην έδρα της ομάδας που θα βρεθεί στον δρόμο του "Γηραιού" στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η regular season του Basketball Champions League θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι πριν από την έναρξη της regular season για το 2020/21, θα διεξαχθεί η τελική φάση της προηγούμενης σεζόν (2019/20) μέσω Final Eight. Οι αγώνες θα γίνουν από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, σε πόλη που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Πέραν της ΑΕΚ, στους "8" βρίσκονται ήδη οι Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπούργος, Σαραγόσα, Νίμπουρκ και Τουρκ Τέλεκομ, ενώ τα δύο τελευταία εισιτήρια θα προκύψουν από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Οστάνδη κι εκείνο της Ντιζόν με την Νίζνι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ