BASKETBALL CH. LEAGUE

BCL: Νέα μεγάλη κίνηση με την "απόκτηση" της Τόφας

BCL: Νέα μεγάλη κίνηση με την "απόκτηση" της Τόφας

Το Basketball Champions League ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Τόφας, για συμμετοχή στη διοργάνωση της FIBA για το 2020/21. Αφήνει το EuroCup η τουρκική ομάδα.

Η Τόφας ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες της BSL και του EuroCup τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ούσα μάλιστα στα προημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της EuroLeague Basketball με επόμενο εμπόδιό της, τον Προμηθέα Πάτρας (με φόντο ένα εισιτήριο για την EuroLeague του 2020/21). Αυτά πριν αποφασιστεί το οριστικό φινάλε της φετινής σεζόν.

Πάνω σε αυτό, ο Ζόρντι Μπερτομέου είχε ανακοινώσει ότι οι ομάδες που βρίσκονταν στα playoffs του EuroCup είχαν ήδη εξασφαλισμένη θέση για την επόμενη σεζόν. Στην πράξη όμως, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague Basketball μετράει ήδη μία... απουσία. Η Τόφας αποφάσισε να αποχωρήσει για να αγωνιστεί το 2020/21 στο Basketball Champions League, το οποίο επισημοποίησε τη συμφωνία με τον τουρκικό σύλλογο, στον οποίο αγωνίζονταν φέτος -μεταξύ άλλων- ο Ματ Λοτζέσκι και ο Ράιον Μπράουν.

Αυτό είναι ακόμη ένα χτύπημα που κατάφερε η FIBA στην EuroLeague Basketball, μετά τη μεταγραφή της Νταρουσάφακα και της Ρίτας Βίλνιους (συν την Μπιλμπάο που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το Basketball Champions League έχει έναν στόχο: Να "πνίξει" το EuroCup

Photo Credits: FIBA / Basketball Champions League

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ