BASKETBALL CH. LEAGUE

Κέβιν Πάντερ: Η απόλυτη αναγνώριση

Κέβιν Πάντερ: Η απόλυτη αναγνώριση

Το φονικό σουτ. Η προσωπικότητα. Η άγνοια κινδύνου. Ο Κέβιν Πάντερ ήταν ο απόλυτος σταρ του Final Four του Basketball Champions League, στην απόλυτη αναγνώριση της μπασκετικής του κλάσης.

Ο Κέβιν Πάντερ άλλαξε πέρυσι όλη την ιστορία της ΑΕΚ, όντας καθοριστικός στην πορεία της μέχρι την κατάκτηση του Basketball Champions League . Έναν χρόνο αργότερα, ήταν ο απόλυτος σταρ στην κατάκτηση του BCL με την Βίρτους Μπολόνια! Και το έκανε, πάλι, με τον δικό του τρόπο.

Υπάρχει ένα γεγονός το οποίο πέρυσι πέρασε για έναν ανεξήγητο λόγο στα... ψιλά: Την περσινή σεζόν ο Κέβιν Πάντερ δεν πήρε στο ελάχιστο την αναγνώριση που του άξιζε στο Basketball Champions League από την διοργανώτρια αρχή. Μία πιο προσεκτική ματιά στα βραβεία της περσινής διοργάνωσης αρκεί, αφού το όνομα του Πάντερ... απουσιάζει!

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΑΡ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Ο Πάντερ ήταν όλη την σεζόν ο ηγέτης της Βίρτους Μπολόνια στον δρόμο για το Final Four. Στην ανακοίνωση των βραβείων της σεζόν (κανονική περίοδος και playoffs), το όνομά του υπήρχε κανονικά στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, αλλά MVP αναδείχθηκε ο δαιμόνιος Ταϊρίς Ράις της Μπάμπεργκ. Στο Final Four ωστόσο θα έλαμπε μόνο ένα άστρο: Αυτό του Κέβιν Πάντερ.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απολαυστικός, παίρνοντας από το χέρι την Βίρτους Μπολόνια. Στον ημιτελικό κόντρα στην Μπάμπεργκ του Ράις ήταν αυτός που... έκοψε από νωρίς τον βήχα των Γερμανών και σημειώνοντας 21 πόντους οδήγησε την ομάδα στου στη νίκη με 67-50 . Το καλύτερο όμως το άφησε, πάλι, για τον τελικό.

Η νίκη της Βίρτους Μπολόνια με 73-61 σήμανε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του. Η ανάδειξή του σε MVP ήταν η απόλυτη αναγνώριση, στον απόλυτο σταρ της διοργάνωσης. Έναν παίκτη μεγάλων αγώνων, με φονικό ένστικτο, που δεν φοβάται να βγει μπροστά όταν η μπάλα “καίει”.

Ο Πάντερ έκανε θόρυβο πέρυσι με την ΑΕΚ κι ας μην κατέκτησε κάποιο προσωπικό βραβείο. Το συμβόλαιο που πήρε στην Βίρτους – με απολαβές κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα διπλά λεφτά από αυτά που έβγαλε πέρυσι παίζοντας στην Ρόζα Ράντομ και την “Ένωση” – ήταν η πρώτη αναγνώριση των κόπων του. Το βραβείο του MVP του φετινού Final Four που κατέκτησε έπειτα από τις νέες τρομερές εμφανίσεις του η δεύτερη. Όσο για την τρίτη αναγνώριση; Αυτή καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έρθει το καλοκαίρι, όταν κληθεί να βρει το επόμενό του συμβόλαιο. Το οποίο λογικά θα είναι ψηλότερο από το φετινό.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ