BASKETBALL CH. LEAGUE

Κομνηνός: "Το Final Eight ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή"

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÐÁÔÑÉÊ ÊÏÌÍÇÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÐÁÔÑÉÊ ÊÏÌÍÇÍÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε ότι το Final Eight ήταν η καλύτερη επιλογή για όλους τους εμπλεκόμενους στο BCL προκειμένου να κάνουν όλοι τον προγραμματισμό τους.

Στο Basketball Champions League έδειξαν πιθανότατα τα γρηγορότερα αντανακλαστικά από κάθε διοργάνωση, ανακοινώνοντας ότι ο νικητής θα αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία του Final Eight στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο Πάτρικ Κομνηνός εξήγησε για ακόμα μία φορά το σκεπτικό της απόφασης.

Μιλώντας στο podcast του γνωστού δημοσιογράφου Ντέιβιντ Χέιν, ο CEO της διοργάνωσης παραδέχθηκε τις δυσκολίες λόγω του κορονοϊού που άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά ξεκαθάρισε ότι η απόφαση που πάρθηκε ήταν η πιο ενδεδειγμένη.

" Μπορεί να μην είναι το ιδανικό σενάριο το Final Eight, αλλά από όσο ξέρουμε ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή" δήλωσε αρχικά ο Πατρίκ Κομνηνός, για να προσθέσει: " Η εναλλακτική ήταν να περιμένουμε και να δούμε μήπως επανεκκινούσε η σεζόν τον Ιούνιο. Η άλλη ήταν να ακυρώσουμε την σεζόν χωρίς πρωταθλητή. Με βάση αυτές τις εναλλακτικές, το να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να παλέψουν για τον τίτλο με την ελπίδα ότι τότε θα έχει ισορροπήσει η κατάσταση θεωρήθηκε το καλύτερο".

Ακολούθως ο CEO του BCL ξεκαθάρισε γιατί είναι σημαντικό να αναδειχθεί νικητής στην διοργάνωση: " Είμαστε αθλητικός οργανισμός και θέλαμε στο τέλος να έχουμε τον πρωταθλητή. Παράλληλα έπρεπε να δεχθούμε ότι δεν είμαστε λίγκα. Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ήταν εύκολο απλώς να αναδείξουν πρωταθλητή μέσω κατάταξης, κάτι που δε μπορούσε να γίνει στο BCL για πολλούς λόγους. Εμείς όμως βρισκόμασταν ήδη στα playoffs, οπότε παραμένει σημαντικό να αναδείξουμε πρωταθλητή".

Όσον αφορά για την έδρα του Final Eight, τόνισε: " Θέλουμε να φιλοξενηθεί η διοργάνωση στην έδρα μίας εκ των 10 ομάδων. Έχουμε μιλήσει με όλες τις ομάδες, οπότε θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Πλέον μιλάμε για τον Σεπτέμβριο και όχι τον Μάιο, οπότε ίσως έχουν αλλάξει τα δεδομένα".

Κλείνοντας, σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος ότι ίσως οι αγώνες γίνουν χωρίς φιλάθλους, η απάντησή του ήταν σαφής: " Αν δε μπορούμε τον Οκτώβριο να φιλοξενηθούν αγώνες μπροστά σε κόσμο, τότε όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά για όλο τον αθλητισμό, όχι μόνο την διοργάνωση".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ