BASKETBALL CH. LEAGUE

Μπούργος - ΑΕΚ 93-76: Τρίτη σερί ήττα για την Ένωση

Μπούργος - ΑΕΚ 93-76: Τρίτη σερί ήττα για την Ένωση

Το ντεμπούτο του Νίκου Ζήση δεν άλλαξε την ιστορία της ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Μπούργος, αφού οι κιτρινόμαυροι υπέστησαν τρίτη σερί ήττα στο Basketball Champions League (93-76). Πρόβλημα με τον Κιθ Λάνγκφορντ.

Η κακή βραδιά για την ΑΕΚ στο Coliseum φάνηκε από νωρίς και επιβεβαιώθηκε στην πράξη μετά την ήττα από την Μπούργος (93-76). Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα στο Basketball Champions League, με αποτέλεσμα πλέον να τους απασχολεί περισσότερο ποιοι είναι από πίσω στην κατάταξη, παρά ποιοι προπορεύονται -και κατ' επέκταση η μάχη της πρωτιάς.

Συν τοις άλλοις, η ισπανική ομάδα κάλυψε το -8 της ήττας στο ΟΑΚΑ, γεγονός που της δίνει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία που δημιουργήθηκε με την Ένωση στις επτά νίκες, κι ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές στη regular season.

Η βραδιά έγινε ακόμη χειρότερη βέβαια από την στιγμή που ο Κιθ Λάνγκφορντ αποχώρησε από το παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο, με πρόβλημα στον δεξιό δικέφαλο. Όλα αυτά σε μια βραδιά που ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν είχε ούτε τον Νίκο Γκίκα, ούτε τον Λίνο Χρυσικόπουλο στη διάθεσή του.

Ο MVP

Ο Βίτορ Μπενίτε έκανε μεγάλη ζημιά στην ελληνική άμυνα, κυρίως στο πρώτο μέρος. Στα 22'11'' που χρησιμοποιήθηκε από τον Τζοάν Πενιαρόγια, είχε 23 πόντους με 4/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Λίγη από τη λάμψη του, έκλεψε στο φινάλε ο Θαντ ΜακΦάντεν που έβαλε τα δύο τρίποντα που "τελείωσαν" την ΑΕΚ εντός μερικών δευτερολέπτων.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (37 έναντι 26), ειδικά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δεύτερες επιθέσεις ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά, όπως επίσης τα τρίποντα (13/31).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από νωρίς φάνηκε η... κακή βραδιά για την ΑΕΚ, που είχε κακές επιλογές στην επίθεση κι έχασε πολλές μονομαχίες στα ριμπάουντ. Δεν χρειάστηκαν παρά επτά λεπτά προκειμένου οι γηπεδούχοι να αποκτήσουν διψήφιο προβάδισμα (18-8 στο 7'), με τον Βίτορ Μπενίτε να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει τη ζημιά στους κιτρινόμαυρους.

Ο έμπειρος γκαρντ συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο το ισπανικό προβάδισμα έφτασε μέχρι το +23 (46-23 στο 16'). Την ίδια ώρα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έβλεπε τους παίκτες του να χάνουν τη μία προσωπική μονομαχία μετά την άλλη, με μοναδική εξαίρεση τον Νίκο Ζήση και τον Τζεράι Γκραντ, που έκλεισαν το πρώτο μέρος, έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά -κι αυτό γιατί η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ και να πάει σε μεγάλες επιθέσεις. Η ουσία του αγώνα όμως δεν άλλαξε, κι ας συνέχισε την εξαιρετική δουλειά ο Νίκος Ζήσης. Οι κιτρινόμαυροι δεν πλησίασαν περισσότερο από το -13 (68-55) του 28ου λεπτού, κι αυτό γιατί μέσα σε ένα λεπτό οι παίκτες του Τζοάν Πενιαρόγια κατάφεραν να επιστρέψουν σε απόσταση ασφαλείας.

Σταδιακά οι κιτρινόμαυροι έλεγχαν όλο και περισσότερο τον ρυθμό, πήγαιναν σε μεγάλες επιθέσεις και από την στιγμή που τα περιφερειακά σουτ των γηπεδούχων δεν έβρισκαν τον στόχο, το μομέντουμ άλλαξε πλευρά. Ο Χάρης Γιαννόπουλος έδωσε λύσεις από τον πάγκο, ο Τζεράι Γκραντ έκανε σπουδαία δουλειά στη ρακέτα κι έτσι η ΑΕΚ κατάφερε να ρίξει -για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο- τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (83-74) με 2'18'' για το τέλος του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Θαντ ΜακΦάντεν ήρθε -σχεδόν από το πουθενά- και με δύο κολλητά τρίποντα επανέφερε την Μπούργος σε θέση να ελέγχει απόλυτα την ιστορία.

Η ισπανική ομάδα πήρε τη νίκη (93-76) και μαζί κάλυψε το -8 της ήττας στον α' γύρο, γεγονός που της δίνει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία που δημιουργήθηκε με δύο αγωνιστικές να απομένουν στη regular season.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Για ακόμη ένα παιχνίδι, το Coliseum ήταν κατάμεστο, με περίπου εκατό (100) φίλους των κιτρινόμαυρων να δίνουν επίσης το "παρών" στην αναμέτρηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόσο - Σαχίν - Τομάσοβιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-13, 54-34, 74-57, 93-76.

ΜΠΟΥΡΓΟΣ (Πενιαρόγια): Μπάσας 8 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπενίτε 23 (4/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/3 βολές), Λίμα 6 (3/4 δίποντα, 9 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 12 (3), Ριβέρο 7 (1), Άπιτς 15 (5/6 δίποντα, 5/10 βολές, 4 ριμπάουντ), Μπαρέρα, Κλαρκ 2, Φιτιπάλντο 10 (2 τρίποντα, 7 ασίστ), Σαλβό 8 (1), Βέγκα 2.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Τσάλμερς 8, Γιαννόπουλος 8 (2), Γκραντ 15 (7/8 δίποντα, 1/3 βολές, 3 ριμπάουντ), Ματσιούλις 11 (5 ριμπάουντ), Ρέι 6 (2/9 σουτ, 7 ασίστ), Γιάνκοβιτς 8 (4 ριμπάουντ), Κακλαμανάκης, Λάνγκφορντ, Μαυροειδφής 2, Σλότερ 2, Τολιόπουλος, Ζήσης 16 (4/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ασίστ).

Ομαδικά στατιστικά - Μπούργος: 19/32 δίποντα, 13/31 τρίποντα, 16/22 βολές, 37 ριμπάουντ (26+11), 19 ασίστ, 11 λάθη, 9 κλεψίματα, 4 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - ΑΕΚ: 23/37 δίποντα, 6/19 τρίποντα, 12/16 βολές, 26 ριμπάουντ (22+4), 18 ασίστ, 14 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 τάπα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε μία εβδομάδα, η ΑΕΚ παίζει εκτός έδρας με τη Ράστα Βέχτα, ενώ η Μπούργος δοκιμάζεται στο "σπίτι" της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Photo Credits: FIBA

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ