BASKETBALL CH. LEAGUE

Τέσσερις ελληνικές ομάδες στο Champions League της σεζόν 2019/20

Τέσσερις ελληνικές ομάδες στο Champions League της σεζόν 2019/20

Σχεδόν σίγουρη πρέπει να θεωρείται η παραχώρηση στην Ελλάδα μιας έξτρα θέσης στο Basketball Champions League της σεζόν 2019/20, καθώς η FIBA σκοπεύει να δώσει σε ομάδα της χώρας μας wild card.

Μια σημαντική είδηση προέκυψε από το επεισοδιακό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ , μια είδηση που ενδέχεται να δώσει ακόμη περισσότερα κίνητρα στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα playoffs της Basket League 2018/19. Σύμφωνα με αυτή, η FIBA σκοπεύει να προσφέρει μια έξτρα θέση στο Basketball Champions League της επόμενης σεζόν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι τρεις να γίνουν τέσσερις και οι ΑΕΚ, Προμηθέας, Περιστέρι Βίκος Cola, ΠΑΟΚ, Ήφαιστος, Χολαργός να παλέψουν για να βρεθούν σε μερικούς μήνες σε μια διοργάνωση που κάνει συνεχώς βήματα προς τα εμπρός.

Τα δύο πρώτα εισιτήρια θα αφορούν την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους, το τρίτο θα στέλνει στα προκριματικά και το τέταρτο θα δοθεί με τη μορφή wild card, με ανάθεση δηλαδή σε ομάδα που θα κρίνουν οι παράγοντες της FIBA. Με την πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου να έχει κλειδώσει και με τους Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό να έχουν εγγυημένα συμβόλαια με τη EuroLeague, έξι ομάδες θα παλέψουν καταρχήν για τις δύο θέσεις στους ομίλους, στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους στα προκριματικά και από εκεί και πέρα κάποιες θα ελπίζουν πως έχουν όσα χρειάζονται για να βρεθούν στο Champions League κερδίζοντας αυτή την την έξτρα θέση.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ