ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτοιμος για (σ)κούπα ο Κουκουλεκίδης

Έτοιμος για (σ)κούπα ο Κουκουλεκίδης
Κουκουλεκίδης

Η Σιτσουάν του Στράτου Κουκουλεκίδη απέχει μία νίκη από το να κατακτήσει το πρωτάθλημα NBL του κινέζικου πρωταθλήματος έχοντας κάνει το 2-0 επί της Γιανγκσού με το 87-85 μπροστά σε 6.000 φίλους της. Αύριο ο τρίτος τελικός

Η Σιτσουάν του Στράτου Κουκουλεκίδη μπροστά σε 6.000 φίλους της έκανε το 2-0 επί της Γιανγκσού με το 87-85 και απέχει μία νίκη από το να κατακτήσει το πρωτάθλημαNBLτου κινέζικου πρωταθλήματος.

Μία νίκη που έχει φέρει την πόλη Γουέν Τζιαν στο πόδι καθώς αν αύριο γίνει το 3-0 στην σειρά των τελικών τότε η Σιτσουάν θα «σκουπίσει» την Γιανγκσού και θα γράψει διπλή ιστορία.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Κουκουλεκίδη κάνοντας το 3-0 και κατακτώντας τοNBLπρωτάθλημα της χώρας θα πάρει το εισιτήριο για την λίγκα του χειμώνα το CBA με τον Θεσσαλονικιό τεχνικό να αποτελεί τον πρώτο ξένο τεχνικό που θα το κατορθώσει.

Ένα πρωτάθλημα εξάλλου που θα είναι και το πρώτο στην ιστορία της Σιτσουάν.Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Σιτσουάν στην χθεσινή της νίκης επί της Γιανγκσού ήταν ο Αμερικανός Χασάν Γουαϊτσάιντ που σημείωσε τριπλ νταμπλ με 30 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 μπλοκ (όλα της ομάδας του Κουκουλεκίδη) και τον ακολούθησαν οι Γινγκ με 17 πόντους και Γιονγκ με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού και του 2-0 της Σιτσουάν ο Κουκουλεκίδης δήλωσε στους Κινέζους δημοσιογράφους:

« Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.Περιμέναμε την αντίδραση της Γιανγκσού μετά το μπρέικ μας και γνωρίζαμε τις δυσκολίες που θα συναντούσαμε. Οι παίκτες μου είναι άνθρωποι και φυσικά κάνουνε και λάθη αλλά κερδίσαμε γιατί παίξαμε με καρδιά και είχαμε μεγάλες ψυχικές δυνάμεις.Πλέον την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) μας περιμένει μία ακόμη μεγάλη δοκιμασία.

Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μου έκανε μία ολόκληρη πόλη να κινηθεί γύρω από το μπάσκετ και βρισκόμαστε πλέον μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών η Σιτσουάν είχε κάνει την Κυριακή το μπρέικ στην έδρα της Γιανγκσού επικρατώντας με 92-87 έχοντας και πάλι για μεγάλο της πρωταγωνιστή τον Αμερικανό Γουαϊτσάιντ που είχε 26 πόντους, 20 ριμπάουντ και 5 μπλοκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ