ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Basketball Bundesliga: Εξασφάλισαν αδειοδότηση 18 ομάδες

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επιτροπή αδειοδότησης της Bundesliga χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα σε 18 ομάδες. Δεν θα ισχύσει την προσεχή σεζόν το μίνιμουμ μπάτζετ των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επιτροπή αδειοδότησης του γερμανικού πρωταθλήματος συνεδρίασε σήμερα (15/7) προκειμένου να εξετάσει τους φακέλους συμμετοχής των ομάδων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής 18 ομάδες εξασφάλισαν την πολυπόθητη αδειοδότηση, 13 απευθείας ( Άλμπα, Γκέτινγκεν, Μπάμπεργκ, Όλντενμπουργκ, Μπάγερν, Σκαϊλάινερς, Κράιλσχαϊμ, Αμβούργο, Γκίσεν, Λούντβιχσμπουργκ, Ράστα Βέχτα, Ουλμ και Μίτελντοϊτσερ), ενώ οι υπόλοιπες 5 (Μπραουνσβάιχ, Βόννη, Μπαϊρόιτ, Κέμνιτς και Βούρζμπουργκ) θα πρέπει το προσεχές διάστημα να καταθέσουν επιπρόσθετα έγραφα, χωρίς ωστόσο να εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία.

Το σημαντικό βέβαια είναι ότι για την επόμενη σεζόν δεν θα ισχύσει το μίνιμουμ μπάτζετ των 3 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό οι ομάδες θα έχουν περιορισμένα έσοδα λόγω του κορονοϊού. Ξεκαθαρίστηκε πάντως ότι θα πρέπει να υπάρχει απαραιτήτως μια ισορροπία στα έσοδα και στα έξοδα, ώστε οι προϋπολογισμοί να μην τιναχθούν στον αέρα.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ