ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Basketball Bundesliga: Τα εισιτήρια, ο χειρότερος εφιάλτης

EURO CUP / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EURO CUP / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Basketball Bundesliga θα ολοκληρωθεί δίχως την παρουσία φιλάθλων, ο CEO της Όλντενμπουργκ όμως δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα γήπεδα για το 2020/21.

Στη διάρκεια της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, η Γερμανία απέδειξε για πολλοστή φορά πως διαθέτει ενδεχομένως το καλύτερο σύστημα υγείας στην Ευρώπη. Από τη μία ο απόλυτος έλεγχος της πορείας και της εξάπλωσης του ιού, από την άλλη ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων και θανάτων (αναλογικά) έφεραν πολύ γρήγορα την επιστροφή στην αθλητική πραγματικότητα στη χώρα.

Η Bundesliga και η Basketball Bundesliga ήταν τα δύο πρώτα πρωταθλήματα που προχώρησαν σε επανεκκίνηση μετά από διάλειμμα περίπου δυόμιση μηνών, έστω κι αν αυτή έγινε δίχως την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Ήταν άλλωστε ένα φυσιολογικό και απόλυτα αναμενόμενο μέτρο πρόληψης, από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης.

Παρότι η αγωνιστική περίοδος θα ολοκληρωθεί κανονικά, περιορίζοντας σημαντικά τη ζημιά των ομάδων για φέτος, ο μεγαλύτερος εφιάλτης των διοικήσεων των γερμανικών ομάδων δεν έχει... φύγει. Κι έχει να κάνει με τα εισιτήρια για το 2020/21. Ο CEO της Όλντενμπουργκ, Χέρμαν Σούλερ, ήταν σαφής σε ό,τι έχει να κάνει με τα δεδομένα της επόμενης σεζόν και τον μεγάλο κίνδυνο που ελλοχεύει για όλες τις ομάδες (λόγω της πανδημίας). Ένας κίνδυνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε... οικονομική καταστροφή.

" Κανείς δεν θέλει να δει μια ολόκληρη σεζόν, αυτή του 2020/21, δίχως την παρουσία φιλάθλων. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στα γήπεδα για να μπορέσουμε να έχουμε... σεζόν σε οικονομικό επίπεδο. Ένα πιθανό σενάριο θα ήταν να ξεκινήσουμε λίγο πιο αργά από το συνηθισμένο, ίσως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, με κάθε ομάδα να δίνει δύο ή τρία παιχνίδια χωρίς φιλάθλους. Μετά από αυτό, σε ένα ιδεατό σενάριο, ο κόσμος μπορεί να γυρίσει στις εξέδρες" ανέφερε χαρακτηριστικά στη Nordwest Zeitung.

Θυμίζουμε ότι οι συνέπειες του κορονοϊού και της βίαιης (προσωρινής) διακοπής της σεζόν στη Basketball Bundesliga έχει ήδη βάλει σε μεγάλο κίνδυνο έξι ομάδες, εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ένας αριθμός μπορεί κάλλιστα να μεγαλώσει, αν οι... χειρότεροι φόβοι των παραγόντων επιβεβαιωθούν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ