ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Basketball Bundesliga: Σοκ για τη Μπάγερν, στα ημιτελικά η Λούντβισμπουργκ

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στα ημιτελικά της τελική φάσης της Bundesliga προκρίθηκε η Λούντβισμπουργκ παρά την ήττα με 74-73 από την Μπάγερν στο "AUDI Dome" καθώς υπερασπίστηκε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων που είχε νικήσει στο πρώτο ματς.

Η μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε για το γερμανικό πρωτάθλημα αφού η Λούντβισμπουργκ με κορυφαίους τους Νάιτ (20 πόντους, 10 ριμπάουντ) και Σμιθ (18 πόντους), απέκλεισε τη Μπάγερν, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Bundesliga μέσα στο "σπίτι" της.

Oι Βαυαροί παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο αφού είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς, ήταν σαφώς πιο συγκεντρωμένοι και με επιθετική αιχμή τον Πολ Ζίπσερ είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης μέχρι το ημίχρονο (45-36). Στην τρίτη περίοδο πάντως, τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν ξανά για την Μπάγερν καθώς η Λούντβισμπουργκ με εξαιρετική άμυνα επέβαλλε το ρυθμό της κι έκανε επιμέρους σκορ 22-11 μέχρι το 33', κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια να περάσει μπροστά (58-56) με καλάθι του Νάιτ.

Τα λάθη των παικτών του Όλιβερ Κόστιτς ήταν διαδοχικά και όσο κυλούσαν τα λεπτά η Λούντβισμπουργκ έδειχνε να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση αφού στο 38' είχε το προβάδισμα (67-66). Παρά την προσπάθεια του Ζίπσερ (16 πόντοι) και του Μπαρτέλ (14 πόντοι), η Μπάγερν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων και αποκλείστηκε πρόωρα από τη διεκδίκηση του τίτλου.

Στην ημιτελική φάση η Λούντβισμπουργκ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ουλμ-Φρανκφούρτη που θα τεθούν αντιμέτωπες στις 21:30. Η Ουλμ είναι ξεκάθαρο φαβορί αφού στο πρώτο ματς είχε νικήσει με 40 πόντους διαφορά (101-61).

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 36-45, 52-56, 73-74

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ