ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Αξίας 13 εκατ. δολαρίων το μοιραίο ελικόπτερο

Κόμπι Μπράιαντ: Αξίας 13 εκατ. δολαρίων το μοιραίο ελικόπτερο
AP PHOTO/MATT HARTMAN

Αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων το μοιραίο ελικόπτερο που οδήγησε στο θάνατο τον Κόμπι Μπράιαντ. Ήταν ένα από τα 101 που έχουν κατασκευαστεί συνολικά από το 1984.

Το μοντέλο του μοιραίου ελικοπτέρου Sikorsky S-76 B που κατέπεσε και οδήγησε στο θάνατο τον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του κι άλλους επτά επιβαίνοντες, θεωρείται ένα από τα κορυφαία μοντέλα. Ανήκει στη μεσαία κατηγορία, έχοντας δυνατότητα να μεταφέρει έως 15 άτρομα συνολικά, ενώ το κόστος αγοράς του κυμαίνεται γύρω στα 13 εκατομμύρια δολάρια.

Στις προδιαγραφές προβλέπονται ένα ή δύο άτομα ως πλήρωμα και 12-13 επιβάτες. Διαθέτει δύο τούρμπο κινητήρες με ισχύ 732 KW, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 287 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ έχει αυτονομία για 680 χιλιόμετρα. Με βάρος 3.441 κιλά μπορεί να μεταφέρει φορτίο δύο τόνων (συνολικό βάρος 5.307 κιλά).

Το συγκεκριμένο μοντέλο πρωτοπέταξε στις 22 Ιουνίου του 1984, ενώ έχουν κατασκευαστεί συνολικά 101 "κομμάτια". Ένα από αυτά ήταν το μοιραίο που έμελλε να οδηγήσει στο θάνατο έναν από τους κορυφαίους αθλητές όλων των εποχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ