ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Όσα πρέπει να ξέρεις για τον πιλότο του ελικοπτέρου

Investigators work the scene of a helicopter crash that killed former NBA basketball player Kobe Bryant, his 13-year-old daughter, Gianna, and several others Monday, Jan. 27, 2020, in Calabasas, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Investigators work the scene of a helicopter crash that killed former NBA basketball player Kobe Bryant, his 13-year-old daughter, Gianna, and several others Monday, Jan. 27, 2020, in Calabasas, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Στις ΗΠΑ υπάρχουν εκτενείς αναφορές στον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου, με τον Άρα Ζόμπαγιαν να χαρακτηρίζεται ως πολύ έμπειρος στη δουλειά του. Αυτά είναι όσα πρέπει να ξέρεις για τον 50χρονο πιλότο.

Την ώρα που οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του Τζιάνα, κι άλλα επτά άτομα, στις ΗΠΑ παρουσιάζουν το προφίλ του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου. Η ταυτότητα του Άρα Ζόμπαγιαν ήταν αυτή που επιβεβαιώθηκε τελευταία, με τα αμερικανικά μίντια να επικεντρώνονται στο προφίλ και το βιογραφικό του.

Σε πληθώρα δημοσιευμάτων, που επικαλούνται επαγγελματίες που τον γνώριζαν καλά, αναφέρεται πως επρόκειτο για έναν πολύ έμπειρο πιλότο, που είχε πετάξει ξανά στο παρελθόν υπό παρόμοιες καιρικές συνθήκες (βλ. πυκνή ομίχλη). Ένας φίλος του εξήγησε μάλιστα πως ο Άρα Ζόμπαγιαν " ήταν πολύ αγαπητός στον χώρο των πιλότων, δίδαξε επίδοξους πιλότους τη δουλειά και υπήρχε μεγάλη εκτίμηση για την ποιότητα και το έργο του".

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο του πρώην αστέρα των Λέικερς περιστρεφόταν επί 15 σχεδόν λεπτά πάνω από την περιοχή Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια περιμένοντας να "αδειάσει" ο εναέριος χώρος από τον πύργο ελέγχου. Σ' αυτά τα κρίσιμα, όπως αποδείχθηκε, 15 λεπτά ο πιλότος πετούσε το ελικόπτερο βασιζόμενος στη φυσική του όραση και όχι στα όργανα, με την ορατότητα να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Κόμπι Μπράιαντ: Όσα πρέπει να ξέρεις για τον πιλότο του ελικοπτέρου

Ο πιλότος της μοιραίας πτήσης, Άρα Ζόμπαγιαν

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν τη μοιραία πρόσκρουση ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου ακούγεται να λέει στον πιλότο ότι "πετάς πολύ χαμηλά". Εν τέλει αυτό ήταν και το μεγάλο "λάθος". Η πρόσκρουση στη συνέχεια ήταν αναπόφευκτη.

Η ταυτότητα του Άρα Ζόμπαγιαν, του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, ήταν αυτή που επιβεβαιώθηκε τελευταία, με τα αμερικανικά μίντια να επικεντρώνονται στο προφίλ και το βιογραφικό του.

"Είχε εκπαιδεύσει πιλότους ελικοπτέρων και ήταν πολύ αγαπητός στην αεροπορική κοινότητα", έγραψε στο Twitter η επίσης πιλότος, Christina Pascucci, όταν ταυτοποιήθηκε ο Άρα ως ένας από τους νεκρούς.

Η FAA (Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας) επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη την 26η Ιανουαρίου ήταν ένα Sikorsky S-76, με τον αριθμό N72EX, τον αριθμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου του Κόμπι. Ένας φίλος του Άρα επιβεβαίωσε ότι ο πιλότος βρισκόταν κοντά στην οικογένεια Μπράιαντ και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

AP Photo/Mark J. Terrill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ