ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτζώκας: "Η κρίση στο ελληνικό μπάσκετ θα είναι τεράστια"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο πρώην τεχνικός της Χίμκι και του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στον "Sport24Radio 103,3" στο περιθώριο του Final four της Βιτόρια, για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και για τους τελικούς της Euroleague.

"Δεν έγινε φέτος κάτι καθοριστικό. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει τοξικότητα και μεγάλη ένταση. Υπάρχει μια αντιπαράθεση που έχει ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια και έχει επηρεάσει τους πάντες.

Από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός δε θα είναι στην Basket League, αυτομάτως το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει πολύ χαμηλού επιπέδου. Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό. Το ίδιο θα έλεγα και αν θα έλειπε ο Παναθηναϊκός.

Δεν ξέρω ποιοι καλοί παίκτες, ποιοι καλοί προπονητές και ποιοι σπόνσορες θα θέλουν να βρίσκονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κρίση που θα δούμε τα επόμενα χρόνια θα είναι τεράστια. Δεν είμαι ο ειδικός για να προτείνω κάτι. Υπάρχουν ειδικότεροι.

Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτή η αντιπαράθεση που έχει φτάσει να είναι πόλεμος, δεν έπρεπε το ίδιο το μπάσκετ να επιτρέψει να εξελιχθεί έτσι εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι αποτέλεσμα του τελευταίου διμήνου, αλλά πολλών ετών", δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τα όσα κακώς κείμενα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό μπάσκετ το τελευταίο διάστημα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ