ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπουντούτσνοστ: "Aν δεν βγαίναμε στο παρκέ θα χάναμε τον αγώνα 20-0"!

Μπουντούτσνοστ: "Aν δεν βγαίναμε στο παρκέ θα χάναμε τον αγώνα 20-0"!
EUROKINISSI

Η Μπουντούτσνοστ εξέδωσε ανακοίνωση για τον επεισοδιακό 5ο Τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα, καταγγέλλοντας ότι οι υπεύθυνοι της Αδριατικής Λίγκας τους είπαν πως δεν έβγαιναν στο παρκέ θα έχαναν τον αγώνα στα χαρτιά.

Ο Ερυθρός Αστέρας κατέκτησε τον τίτλο της Αδριατικής Λίγκας διαλύοντας στον 5ο τελικό την Μπουντούτσνοστ με 97-54 . Το παιχνίδι ωστόσο σημαδεύτηκε από επεισόδια των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα πριν την έναρξη του αγώνα , όπου πέταξαν μέχρι και τούβλο στους παίκτες της Μπουντούτσνοστ !

Με το κλίμα να είναι ξεκάθαρα εχθρικό, πολλοί αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο το παιχνίδι ξεκίνησε. Μετά το τέλος του, η Μπουντούτσνοστ έδωσε την δική της εξήγηση για αυτό: Οι υπεύθυνοι της Αδριατικής Λίγκας τους είπαν ότι αν δεν βγουν στο παρκέ θα χάσουν το παιχνίδι με 20-0 στα χαρτιά!

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε μέσω ανακοίνωσης η ομάδα του Μαυροβουνίου, καταγγέλλοντας την Αδριατική Λίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Σε συμφωνία με τον κύριο Τσόβιτς, επιτρέψαμε την παρατυπία στον 5ο τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα, παρά τις επιθέσεις στους παίκτες. Αυτό που επικράτησε, ήταν ο φόβος και η βία.

Μετά την επίθεση, που καταγράφηκε στις κάμερες και μεταφέρθηκε στα ΜΜΕ, συμπεριλεμβανομένης της επίθεσης από τους Σέρβους οπαδούς στα μέλη της ομάδας μας, στοχεύοντάς την με αναπτήρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα, πήγαμε για τα αποδυτήρια για να σωθούμε από αυτή την οργή, όντες απροστάτευτοι από την Αστυνομία, παρά τις υποσχέσεις της για την ασφάλειά μας.

Ο Νόρις Κόουλ, ο Σουάντ Σέχοβιτς και ο Νεμάνια Γκόρντιτς τραυματίστηκαν, ο τελευταίος με καρέκλα στο κεφάλι του. Γνωρίζοντας, ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι τέτοια, για να διεξαχθεί το ματς, ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ABA League, παρά τους εκβιασμούς του Ερυθρού Αστέρα, να εκκενωθεί το γήπεδο, ή να παίζαμε αύριο (σ.σ. 23/4).

Δυστυχώς, αν και οι κύριοι Νόβοσελ και Τσαμπαρκάπα είδαν πως κυριολεκτικά οι παίκτες μας γλίτωσαν την τελευταία στιγμή, με τις επιθέσεις να μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και θάνατο, μένοντας μόλις για λίγα λεπτά στο παρκέ, επέμειναν πως αν δε βγαίναμε μέσα σε 5 λεπτά, θα κατακυρωνόταν το ματς με 20-0 υπέρ του Ερυθρού Αστέρα.

Παρότι γνωρίζαμε ότι η κατάσταση ήταν άσχημη και θα χάναμε, δεχθήκαμε να διαφυλάξουμε την τιμή των παικτών και του τεχνικού επιτελείου. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, που σε μια τέτοια κατάσταση βγήκε στο γήπεδο και έπαιξε. Για όλα όσα έγιναν, θα ενημερώσουμε τους αρμοδίους και τις ομάδες στην Αδριατική Λίγκα με λεπτομέρειες, που επέτρεψε αυτή την απαράδεκτη και ταπεινωτική κατάσταση. Περιμένουμε την απάντησή τους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ