ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U19

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Το ρόστερ της Εθνικής στο μικροσκόπιο

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Το ρόστερ της Εθνικής στο μικροσκόπιο
EUROKINISSI

Η Εθνική U19 ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο φέτος θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Διαβάστε αναλυτικά το ρόστερ της ελληνικής ομάδας και το προπονητικό team.

Το μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου μπάσκετ έχουν μαζευτεί στο Ηράκλειο για το Παγκόσμιο Κύπελλο U19, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Η Εθνική μας ομάδα θα είναι εκεί και θα παλέψει για τη διάκριση.

Στην πρώτη φάση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει απέναντι στις Ρωσία, Αργεντινή και Φιλιππίνες, ποντάροντας μεταξύ άλλων και στην ώθηση του κόσμου που θα βρεθεί στο γήπεδο για να υποστηρίξει τους διεθνείς.

Ο Γιάννης Καστρίτης έκανε γνωστή την 12αδα και θα έχει διάθεση του αρκετά παιδιά που φέτος είδαμε στη Basket League, αλλά και ταλαντούχους παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής στην Α2 ή σε πιο χαμηλές κατηγορίες. Ο στόχος, όπως δήλωσε ο ίδιος ο ομοσπονδιακός προπονητής, δεν είναι απαραίτητα η επιτυχία, αλλά να " παρουσιάσουμε ένα σύνολο που θα βγάζει υγεία και που θα χαίρεται να βλέπει ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο. Σημασία έχει πώς διαχειριζόμαστε αυτά τα παιδιά, τι απαιτήσεις πρέπει να έχουμε από αυτά και για μένα το τελικό αποτέλεσμα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουν να συμπεριφέρονται στην καθημερινότητα, στις προπονήσεις και τους αγώνες όπως αρμόζει σε επαγγελματίες παίκτες, για να προετοιμάζονται για τις ομάδες τους και την Εθνική Ανδρών".

Φυσικά, στην Εθνική U19 υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο και το δεδομένο είναι πως θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε πως το κίνητρο είναι τεράστιο όταν μία παγκόσμια διοργάνωση λαμβάνει χώρα στη χώρα του παίκτη... Ας τους εκλεκτούς του ομοσπονδιακού προπονητή αλλά και το προπονητικό team:

Ζώης Καράμπελας 27.04.2001 1.82 Περιστέρι

Ο γκαρντ του Περιστερίου είχε σημαντικό ρόλο φέτος στην ομάδα των δυτικών προαστίων, η οποία -στην επιστροφή της στην Basket League - βρέθηκε στις πρώτες θέσεις. Σε 15 παιχνίδια στην κανονική περίοδο μέτρησε 2.9 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ σε 10:23 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ σε 10 αναμετρήσεις στα playoffs είχε 4.2 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ ανά παιχνίδι σε 14:33. Πήρε πολύτιμες εμπειρίες, όπως για παράδειγμα όταν αντιμετώπισε τον Νικ Καλάθη στη σειρά με τον Παναθηναϊκό. Ήταν πρωταγωνιστής και την εφηβική ομάδα του Περιστερίου, που κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ κι έφτασε μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στο Πανελλήνιο Εφήβων μέτρησε 11.2 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7.2 ασίστ σε 22:53 κατά μέσο όρο.

Νίκος Αρσενόπουλος 19.05.2000 1.98 Ολυμπιακός

Στον Ολυμπιακό αποφάσισαν πέρυσι το καλοκαίρι να δώσουν τον Νίκο Αρσενόπουλο δανεικό στο Ψυχικό κι ο νεαρός γκαρντ είχε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής και να δείξει το ταλέντο του. Πήρε μέρος σε 24 αναμετρήσεις της Α2, μέτρησε 331 πόντους (13.8 μέσο όρο), είχε 52.7% στα δίποντα και 34.3% στα τρίποντα, ενώ παράλληλα κατέβαζε 3.1 ριμπάουντ και μοίρασε 2.6 ασίστ ανά ματς. Είχε μία γεμάτη χρονιά που σίγουρα θα τον βοηθήσει στη μελλοντική του καριέρα.

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Το ρόστερ της Εθνικής στο μικροσκόπιο
EUROKINISSI

Νίκος Ρογκαβόπουλος 27.06.2001 2.02 ΑΕΚ

Ένα από τα μεγάλα ταλέντα που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και που κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής σε ορισμένα παιχνίδια της Basket League. Συγκεκριμένα, έπαιξε σε 15 παιχνίδια στην κανονική περιόδου (03:43), ενώ έπαιξε και σε 5 αναμετρήσεις των playoffs (06:30). Ο Ρογκαβόπουλος πήρε μία γεύση κι από το Basketball Champions League.

Χρυσόστομος Σανδραμάνης 05.04.2000 1.96 Προμηθέας Πάτρας

Στον Προμηθέα δουλεύουν με συνέπεια στα τμήματα υποδομής. Έχουν επενδύσει σε αρκετούς παίκτες κι ένα εξ αυτών είναι ο Χρυσόστομος Σανδραμάνης. Ο νεαρός γκαρντ ήταν στο αντρικό τμήμα και ναι μεν πήρε μέρος μόνο σε 6 αναμετρήσεις της Basket League (06:12 λεπτά, 3.5 πόντοι), έδειξε, όμως, πως έχει το ταλέντο να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Ευστράτιος Βουλγαρόπουλος 31.10.2000 2.17 Άρης

Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος ήταν φέτος στην ανδρική ομάδα του Άρη, αλλά μέτρησε μόλις 1 συμμετοχή (σ.σ. έπαιξε για 39 δευτερόλεπτα απέναντι στον Παναθηναϊκό). Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως έμεινε αρκετό καιρό εκτός δράσης λόγω τραυματισμού γι’ αυτό και δεν κατάφερε να ενισχύσει τον Άρη στο Πανελλήνιο Εφήβων. Πλέον, έχει επιστρέψει και αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στην Εθνική U19.

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Το ρόστερ της Εθνικής στο μικροσκόπιο
EUROKINISSI

Νίκος Χουγκάζ 04.10.2000 2.08 Πανιώνιος

Από τους νεαρούς που πήραν κάποιες ευκαιρίες φέτος ήταν κι ο Νίκος Χουγκάζ. Βρέθηκε στον Πανιώνιο κι έπαιξε σε 10 αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου της Basket League. Έμεινε στο παρκέ για 09:58 κατά μέσο όρο, με 3.4 πόντους ανά παιχνίδι και 1.1 ριμπάουντ στη στατιστική του.

Μάνος Χατζηδάκης 21.04.2000 2.08 Μαρούσι

Ακόμα ένας παίκτης με γεμάτη χρονιά. Ο Μάνος Χατζηδάκης βρήκε χρόνο συμμετοχής στο Μαρούσι και είχε ρόλο στην ομάδα των βορείων προαστίων. Συγκεκριμένα, έπαιξε σε 33 αγώνες στην Α2 και σε 09:48 λεπτά κατά μέσο όρο μέτρησε 7.9 πόντους με κοντά στο 50% στα δίποντα, ενώ γέμιζε τη στατιστική του με 3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Αριστοτέλης Σωτηρίου 13.07.2001 2.03 Παναθηναϊκός

Πρόκειται για έναν από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στους "πράσινους" κι αυτό του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί σε αρκετές από τις προπονήσεις του ανδρικού τμήματος. Ο ανταγωνισμός, όμως, στον Παναθηναϊκό είναι τεράστιος κι αναμενόμενα δεν τον είδαμε σε κάποιο παιχνίδι της Basket League. Αγωνίστηκε κυρίως με το εφηβικό τμήμα, με το οποίο πάλεψε για τον τίτλο της ΕΣΚΑ, αλλά τελικά έχασε από το Περιστέρι. Η νέα σεζόν θα τον βρει στο NCAA, αφού δέχθηκε υποτροφία από το Κολέγιο του Texas A&M.

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Το ρόστερ της Εθνικής στο μικροσκόπιο
EUROKINISSI

Φώτης Γεωργαλάς 26.06.2001 2.04 Ηρακλής

Ο Φώτης Γεωργαλάς είχε την "ατυχία" να βρεθεί σε ένα πολύ γεμάτο ρόστερ. Ο Ηρακλής είχε χτιστεί για την άνοδο και ο νεαρός διεθνής δεν κατάφερε να παίζει σε πάνω από δύο παιχνίδια. Βέβαια, σε αυτά έπαιξε συνολικά 25 λεπτά, πέτυχε 12 πόντους και κατέβασε 6 ριμπάουντ δείχνοντας πως στο μέλλον μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις.

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Το ρόστερ της Εθνικής στο μικροσκόπιο
EUROKINISSI

Περικλής Μπαζίνας 20.11.2000 1.98 Απόλλων Πάτρας

Ένας από τους παίκτες που είχαν ρόλο φέτος στην ομάδα του. Ο Περικλής Μπαζίνας έπαιξε για λογαριασμό του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα της Α2 και συνολικά πήρε μέρος σε 30 αναμετρήσεις. Ο προπονητής του τον άφηνε στο παρκέ περίπου 7,5 λεπτά κατά μέσο όρο κι ο ίδιος έδινε στους Πατρινούς 3.1 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Γιώργος Αρνόκουρος 10.12.2000 2.02 Περιστέρι

Πέρυσι το καλοκαίρι, το Περιστέρι απέκτησε τον Γιώργο Αρνόκουρο και τον παραχώρησε στη Δάφνη Δαφνίου, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Είναι διεθνής με τις ομάδες παίδων κι εφήβων και φέτος έπαιξε ως δανεικός στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Παγκόσμιο Κύπελλο U19: Το ρόστερ της Εθνικής στο μικροσκόπιο
EUROKINISSI

Ιωσήφ Κολοβέρος 28.08.2002 1.82 Ολυμπιακός

Είναι μικρότερος από τη συγκεκριμένη γενιά, αλλά θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19. Είναι από τα ταλέντα που έχει επενδύσει ο Ολυμπιακός και μάλιστα πήρε χρόνο συμμετοχής και στη Basket League. Κάτι που δεν είναι εύκολο αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του Ολυμπιακού. Ο Ιωσήφ Κολοβέρος κέρδισε πολλά και από τις προπονήσεις που έκανε με το αντρικό τμήμα υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ είναι μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Στο Πανελλήνιο Εφήβων μέτρησε 13.2 πόντους με 38.5% στα τρίποντα, 3.4 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 25:08 κατά μέσο όρο.

Προπονητής: Γιάννης Καστρίτης

Β. Προπονητή: Γιώργος Δοξάκης, Δημήτρης Βαρβούνης

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ U19
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ