ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ - Άρης: Το μπασκετικό ραντεβού είναι μάχη παραμονής στην ΕΚΟ Basket League

ΠΑΟΚ - Άρης: Το μπασκετικό ραντεβού είναι μάχη παραμονής στην ΕΚΟ Basket League
EUROKINISSI

Λιγότερο από 24 ώρες μετά τον θρίαμβο του Άρη στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ, η Θεσσαλονίκη είναι πάλι στο πόδι για χάρη του μπάσκετ. Εκεί που ο νικητής μπορεί να στείλει τον ηττημένο ένα βήμα πιο κοντά στην Α2.

Οι οπαδοί του Άρη γιορτάζουν. Η ομάδα τους νίκησε με 4-2 τον ΠΑΟΚ και έσπασε το αήττητο σερί 51 αγώνων του μεγάλου τους αντιπάλου. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα όμως, οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες ξανά, αυτή τη φορά σε ένα γήπεδο μπάσκετ.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (17:45, LIVE Blog από το Sport24.gr), σε ένα παιχνίδι που δεν έχει την λάμψη του ποδοσφαιρικού ντέρμπι. Δεν πρόκειται για μάχη στα ψηλά πατώματα, αλλά για μάχη στο υπόγειο. Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις της ΕΚΟ Basket League με ρεκόρ 3-10. Τα πράγματα μοιάζουν – και είναι – άσχημα και για τους δύο, αφού αμφότεροι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν ζητήσει από τον κόσμο τους να τους στηρίξει οικονομικά για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Υπήρχε μία περίοδος που οι δύο μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης πάλευαν για το πρωτάθλημα ή έστω μία θέση στην Ευρώπη. Τα χρόνια αυτά έχουν περάσει προ πολλού. Πλέον μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να παίζουν μόλις μία ημέρα μετά το γεμάτο λάμψη ποδοσφαιρικό ντέρμπι, με τις δύο αναμετρήσεις να μην μπορούν να διαφέρουν περισσότερο.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Τα πράγματα είναι εξ ορισμού δύσκολα για τους δύο αντιπάλους. Έγιναν όμως ακόμα πιο δύσκολα μετά τον απρόσμενο θρίαμβο της Λάρισας στην έδρα του Προμηθέα και τη νίκη του Ρεθύμνου επί του Ήφαιστου, που τους έβαλε ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Ο λόγος; Ο ηττημένος του αγώνα θα έχει ρεκόρ 3-11 και θα βρεθεί δύο νίκες μακριά από τις θέσεις που οδηγούν σε σωτηρία, αφού στην 11η και την 12η θέση βρίσκονται η Λάρισα και ο Κολοσσός με ρεκόρ 5-9. Όχι πως ο νικητής θα φύγει από την ζώνη του υποβιβασμού, αφού θα έχει ρεκόρ 4-10. Τουλάχιστον όμως θα απέχει μία νίκη από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του και θα έχει μπροστά του 12 αγώνες για να καλύψει το έδαφος.

ΠΑΟΚ - Άρης: Το μπασκετικό ραντεβού είναι μάχη παραμονής στην ΕΚΟ Basket League
EUROKINISSI

Μπορεί να μοιάζει ακραίο να χρησιμοποιεί κάποιος τέτοιους χαρακτηρισμούς για έναν αγώνα μπάσκετ, αλλά οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι παίζουν για την ζωή τους. Ενδεχόμενη ήττα θα κάνει τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα. Αν ο ΠΑΟΚ ηττηθεί, δεν θα είναι απλώς τελευταίος. Θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία στο τέλος της σεζόν θα πρέπει να αποφύγει τον Άρη, αφού θα έχει ηττηθεί από τους “κίτρινους” δύο φορές, αφού είχε ηττηθεί και στην πρεμιέρα (85-82). Αν ηττηθεί ο Άρης και χάσει και την διαφορά, τότε δεν θα πρέπει απλώς να καλύψει δύο νίκες απόσταση από Λάρισα και Κολοσσό, αλλά και τις διαφορές που ηττήθηκε στον πρώτο γύρο (14 στην έδρα της Λάρισας και με 2 εντός έδρας από τους Ροδίτες).

Το “Παλατάκι” του ΠΑΟΚ αναμένεται να είναι κατάμεστο. Στον “Δικέφαλο” ξέρουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Με σημερινή (5/1) ανακοίνωση ζήτησαν την στήριξη του κόσμου, αλλά ζήτησαν προσοχή: “ Καλούμε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που θα κατακλύσουν το γήπεδό μας να είναι δίπλα στην ομάδα απλά και μόνο με την φωνή τους. Είναι αρκετό! Όλοι το γνωρίζουν αυτό! Πρέπει να μείνουμε μακριά από συμπεριφορές που μπορεί να στοιχίσουν στην ομάδα. Δεν απαντάμε σε πιθανές προκλήσεις, στηρίζουμε την ομάδα με ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ!” αναφέρει σε ένα σημείο, γνωρίζοντας ότι οι σφυγμοί θα είναι υψηλοί λόγω και της ήττας στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι.

Σε λίγες ώρες θα παραταχθούν στο παρκέ δύο ομάδες με τεράστια ιστορία και τίτλους σε ένα γεμάτο γήπεδο. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε κάποτε όμως, αυτή τη φορά ο στόχος δεν είναι η κορυφή. Ο στόχος είναι να μην πιάσουν πάτο, στέλνοντας στο μεσοδιάστημα στην κόλαση τον μεγάλο αντίπαλό τους. Ποτέ ξανά οι δύο αντίπαλοι δεν ήταν τόσο απελπισμένοι για τη νίκη. Ποτέ ξανά μία νίκη δεν σήμαινε τόσο έντονα ότι ο ένας από τους δύο θα πάρει ανάσα και ο άλλος θα νιώσει να χάνεται. Η φράση “ο θάνατός σου η ζωή μου” βρήκε απόλυτη εφαρμογή. Η συνέχεια, στο παρκέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ