ΜΠΑΣΚΕΤ

Τελειώνει η Γκραν Κανάρια τον Κατσικάρη

Τελειώνει η Γκραν Κανάρια τον Κατσικάρη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διοίκηση της Γκραν Κανάρια ενημέρωσε τον Φώτη Κατσικάρη πως δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους τη νέα σεζόν κι ενώ η ομάδα διεκδικεί την πρόκριση στα ημιτελικά της Liga Endesa.

Μία ημέρα πριν από τη σημαντική αναμέτρηση με τη Βαλένθια όπου η Γκραν Κανάρια θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά της Liga Endesa, o Φώτης Κατσικάρης ενημερώθηκε πως δεν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο αθλητικός διευθυντής της Γκραν Κανάρια, Μπέρντι Πέρεθ ενημέρωσε τον Έλληνα τεχνικό ότι θα γίνει χρήση του όρου για τη διακοπή συμβολαίου, την ίδια στιγμή που ο δικηγόρος του Κατσικάρη υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει. Ο τεχνικός της Γκραν Κανάρια είχε 1+1 με αυτόματη επέκταση συμβολαίου εφόσον η ομάδα έμπαινε στα playoffs. Το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει τον τελευταίο ένα μήνα στην Ισπανία ενώ ο Πορφίριο Φισάκ της Σαραγόσα είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει.

Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, ο Φώτης Κατσικάρης τοποθετήθηκε λέγοντας: " Φυσικά δεν το περίμενα. Ήταν κάτι άδικο και χωρίς λογική. Λίγες ώρες μετά μια άσχημη ήττα θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε την ομάδα πριν το πιο δύσκολο ματς της σεζόν. Μια τέτοια κίνηση μόνο ένα σκοπό μπορεί να έχει: να πλήξει το επαγγελματικό μου προφίλ. Αλλά δεν θα τους περάσει. Παρά τη δυσαρέσκειά μου θα εστιάσω στη δουλειά μου και την προετοιμασία του αγώνα με τη Βαλένθια. Όποια σχέδια και αν έχει η διοίκηση για μένα, δεν έχει λογική να μου τα λένε τώρα. Με πλήγωσε η στάση τους, αλλά δεν θα την αφήσω να με επηρεάσει".

Σχετικά με τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του, ο τεχνικός της Γκραν Κανάρια σχολίασε: " Στο συμβόλαιο υπήρχε όρος για επέκταση για δεύτερο χρόνο αν ήμασταν στην οκτάδα. Όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας ήμασταν στο 11-11, αλλά χρωστούσαμε ένα ματς κι αν νικούσαμε η έβδομη θέση ήταν στις 12 νίκες. Επίσης, τώρα στην τελική φάση μπορούμε να πάμε ακόμη και στα ημιτελικά. Άρα δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να λυθεί το συμβόλαιό μου και πόσο μάλλον να μου το πουν τώρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ