OPINIONS

ΑΕΚ: Έτσι θα επιτευχθεί ο εκ νέου δανεισμός του Αραούχο

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην ΑΕΚ αρχίζουν να σχηματίζουν την εικόνα ότι η παραμονή του Σέρχιο Αραούχο και για την επόμενη σεζόν, είναι ένα σενάριο εφικτό. Σε τι ποντάρουν και γιατί η πληρωμή του πέναλτι βοηθά σε μια νέα συμφωνία. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Ο φάκελος του Σέρχιο Αραούχο, σύντομα θα ανοίξει και πάλι για την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που κρίθηκε ως απαγορευτικό το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε η Ένωση να δαπανήσει προκειμένου να τον αγοράσει, βάσει της οψιόν αγοράς που έχει πάψει πλέον να ισχύει, μία νέα συζήτηση είναι στα σκαριά. Στην 'Ενωση έχουν σχηματίσει την εικόνα ότι ένα εκ νέου deal υπό τη μορφή δανεισμού, είναι εφικτό.

Το Sport24.gr εξηγεί το γιατί:

*Η άμεση αντίδραση της ΑΕΚ, με το να καταβάλλει το πέναλτι των 200.000 ευρώ, όπως προέβλεπε η συμφωνία με τη Λας Πάλμας, συνέβαλε πολύ στο να παραμείνει υγιής και αρμονική η σχέση με την ισπανική ομάδα. Θα μπορούσε η Ένωση να το διαπραγματευτεί, να το συζητήσει, έως και να το αμφισβητήσει. Όμως έπραξε το σωστό και ασφαλές, τίμησε τη συμφωνία.

*Με την κίνηση αυτή, έσβησε αμέσως τη φωτιά που είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες, όταν δήλωνε στο Sport24.gr ότι «για να συζητήσουμε ξανά για τον Αραούχο με την ΑΕΚ, θα πρέπει πρώτα να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της». Αυτό δηλαδή που η Ένωση έπραξε, πληρώνοντας 300.000 ευρώ για το ενοίκιο των (επτά όπως εξελίχθηκε η ιστορία) μηνών και επιπλέον 200.000 ευρώ, επειδή δεν αγόρασε τον ποδοσφαιριστή.

*Από την ημέρα που τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό του ισπανικού συλλόγου, ξεκίνησε και η επόμενη φάση της επαναδιαπραγμάτευσης για το μέλλον του Τσίνο στην ΑΕΚ. Η Ένωση έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει τον εκ νέου δανεισμού του για μία σεζόν, με ένα πολύ χαμηλότερο ποσό ως οψιόν αγοράς, ας πούμε κάτι μεταξύ 1 -1,5 εκατ. ευρώ. Είναι απολύτως λογικό αυτό που ζητά. Είναι επίσης πολύ πιθανό η Λας Πάλμας να το αποδεχτεί, εκτός αν προκύψει μια πρόταση αγοράς του Αραούχο από άλλο σύλλογο, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη στις καλές ημέρες του ποδοσφαιριστή. Γιατί τώρα λοιπόν;

*Ο Αραούχο, δεν είναι αυτός που ήταν δύο σεζόν πριν, όταν το καλοκαίρι του 2018, ως πρωταθλητής με την ΑΕΚ, έφτασε στο πικ της καριέρας του κι έκανε deal με ετήσιες αποδοχές 1,3 εκατ. ευρώ έως το καλοκαίρι του 2023. Χρήματα τα οποία η Λας Πάλμας δυσκολεύεται να πληρώνει στον Αργεντινό φορ καθώς και την επόμενη σεζόν, θα είναι μια ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας στην Ισπανία.

*Από την άλλη, γνωρίζει ότι μόνο στην ΑΕΚ έχει καλές πιθανότητες να βρει τον καλό εαυτό του και να αποτελέσει (το ερχόμενο καλοκαίρι, στα 29 του ακόμα) μια περίπτωση με περισσότερο ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, από αυτό που προσελκύει σήμερα ο Αραούχο. Όπως η επίσης η Ένωση, θέλει να τον τσεκάρει ξανά μέσα από προετοιμασία και μία ολόκληρη σεζόν, προτού αποφασίσει αν πρέπει να αγοράσει τα δικαιώματά του. Διότι όπως και να το κάνουμε, ουδείς μπορεί να προβλέψει σήμερα, αν ο Αργεντινός θα έχει αναζωογονήσει την καριέρα του κατά τη διάρκεια της επόμενης, πολύ κομβικής για την καριέρα του χρονιάς.

*Να σημειωθεί εδώ ότι η ΑΕΚ έχει δαπανήσει συνολικά, για να έχει τρεις φορές τον Αραούχο ως δανεικό, περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ για συνολικά δύο σεζόν. Τόσα χρήματα για έναν παίκτη που δεν έγινε ποτέ δικός της και δίχως να έχει οποιαδήποτε στιγμή στην καλή περίοδό του, λόγο για το μέλλον του. Γι αυτό και προσπαθεί να πετύχει μια συμφωνία η οποία θα είναι εποικοδομητική και για εκείνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ