OPINIONS

Η ευχάριστη έκπληξη του τέλους

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ομάδα που επί Μανόλο Χιμένεθ, φόρεσε μια καθαρή φορεσιά και αποφάσισε να το παίξει όμορφη μέχρι το τέλος. Όσο για τον Εσεκιέλ Πόνσε; Αν τον θέλεις, αποφασίζεις να πληρώσεις.

Αγώνα με τον αγώνα, εφόσον τον παρακολουθούν με ειλικρινή διάθεση να παραδεχθούν (και αποδεχθούν) τα όσα βλέπουν, οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαπιστώνουν ότι έχουν τη λύση μέσα στα πόδια τους. Κανονικά, η καθημερινή προτεραιότητά τους, θα έπρεπε να αφορά στο πως θα κάνουν αυτόν τον άνθρωπο χαρούμενο. Για να τους επιστραφούν όλα πίσω, με αποτελέσματα και όμορφες στιγμές...

Τον Μανόλο Χιμένεθ, τον κάλεσαν ξανά για να διορθώσει όλες τις κακοτεχνίες τους. Η αλήθεια είναι ότι συντελέστηκαν πολλές μαζί... Προπονητικές αρκετές, αλλά πρωτίστως διοικητικές και στελεχικές. Ήρθε λοιπόν ο στρατιώτης ξανά, βρέθηκε ένα μικρό περιθώριο αντιφάσεων (ένεκα της μετάβασης από την ποδοσφαιρική διαστροφή στην απλή λογική) για να κάνουν πάρτι οι αντιφρονούντες, όμως τώρα σιωπή! Διότι η δουλειά θα αποτελεί πάντοτε την ουσιαστική απάντηση.

Διπλό στην Ξάνθη. Με ποδόσφαιρο υπεροχής στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ακόμα περισσότερο στο β΄μέρος, ως αποτέλεσμα της στόχευσης που έγινε κατά το προηγούμενο διάστημα από τον προπονητή και η οποία θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της ομάδας έως το τέλος της σεζόν. Όχι, η ΑΕΚ δεν θα παραδίδει πνεύμα μετά το 55'-60' όπως συνέβαινε, αντιθέτως θα είναι το σημείο που θα φουλάρει τις μηχανές της για να πάει έως το τέλος με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Και όπου τη βγάλει...

Ντύθηκε πάλι με μια καθαρή φορεσιά για να μείνει όμορφη έως το τέλος. Είναι αληθινά μοναδικό αυτό που πετυχαίνει για τρίτη φορά ο Μανόλο, σε ακόμα πιο δύσκολη αποστολή από τις προηγούμενες δύο. Δεν βάζει απλώς σφραγίδα. Αναδεικνύει τα κάλλη της και μακιγιάρει σχεδόν τέλεια τις αδυναμίες της. Την εμφανίζει ξανά στο προσκήνιο, πάνω που όλοι πίστευαν ότι θα συνεχίσει έως το τέλος, δίχως να βλέπεται. Με εκτενές rotation και εκτός 11αδας τους Μπάρκα, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη, Σιμόες, Κρστίτσιτς, Μπακασέτα και Λιβάγια.

Αναγκάζει εκείνους που πριν από τα προημιτελικά ματς με τον Ατρόμητο, έλεγαν "καλύτερα να μην φτάσουμε σε τελικό με τον ΠΑΟΚ" να αδημονούν γι αυτό το παιχνίδι και να πιστεύουν ότι γίνεται. Από τον Φεβρουάριο και μετά, η ευχάριστη έκπληξη των εγχώριων διοργανώσεων είναι η ΑΕΚ. Διότι αυτό που έμοιαζε ως ανέφικτο και προκαλούσε τρόμο, τώρα μοιάζει ως κάτι το φυσιολογικό και δημιουργεί ανυπομονησία.

ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΝΣΕ; ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Πάμε και στον Αργεντινό που έφτασε αισίως τα 19 γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις (15 στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο). Ο ίδιος ο Εσεκιέλ Πόνσε έδωσε το στίγμα της υπόθεσής του μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στη Λαμία: "Ολα θα ξεκαθαρίσουν τον Ιούνιο, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια προχωρημένη συζήτηση με την ΑΕΚ ή τη Ρόμα".

Τα δεδομένα της ιστορίας είναι γνωστά από πέρυσι το καλοκαίρι. Τότε μάλιστα, το deal εκείνο πανηγυρίστηκε και διαφημίστηκε ως σπουδαίο επίτευγμα! Η Ένωση έχει την ευχέρεια, καταβάλλοντας 6 ή 7 εκατ. ευρώ (για το 70% ή το 85%) να αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του Αργεντινού επιθετικού, ωστόσο έως σήμερα, κάθε άλλο παρά επιδεικνύει την επιθυμία να προβεί σε τέτοια δαπάνη. Αν ήθελε να αποκτήσει πλεονέκτημα στην ιστορία, θα ενημέρωνε τη Ρόμα ότι σκοπεύει να δώσει τα χρήματα και θα έβαζε τη συζήτηση με τον παίκτη σε άλλη βάση. Ενδεχομένως έχοντας και την ιταλική ομάδα στο πλευρό της.

Αντιθέτως, αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ ως πρώτιστη πρόθεση της ΑΕΚ, αφορά σε νέα συζήτηση δανεισμού του ποδοσφαιριστή, στην περίπτωση κατά την οποία η Ρόμα επεκτείνει το συμβόλαιό της με τον Αργεντινό, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2020.

Βέβαια η ιταλική ομάδα δεν έχει καλά-καλά αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή της, ειδικά μετά την αποχώρηση του Μόντσι από το πόστο τεχνικού διευθυντή και την επικείμενη αντικατάστασή του από το πρόσωπο που θα τεστάρει από την αρχή την προοπτική του Πόνσε.

Επιπροσθέτως, ο πρώτος σκόρερ (15 γκολ στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο, το ξαναγράφω για να το εμπεδώσουμε) της ΑΕΚ σε όλες τις φετινές διοργανώσεις, δεν έχει τον παραμικρό λόγο να βιάζεται από τη στιγμή μάλιστα που συνεχίζει να σκοράρει, προκαλώντας διαρκή limit up στην ποδοσφαιρική μετοχή του.

Ας μη λησμονούμε επίσης ότι ο 22χρονος επιθετικός ήλθε σχεδόν με το ζόρι στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, ασχέτως αν στην πορεία του βγήκε σε καλό. Έχει πάντοτε στο μυαλό του να κάνει καριέρα σε ένα από τα ισχυρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και λογικά η φετινή σεζόν που διανύει, θα αποτελέσει το διαβατήριο για να πετύχει το σκοπό του, εφόσον βέβαια δεν παραμείνει στη Ρόμα.

Θέλεις λοιπόν Πόνσε; Αποφασίζεις ότι πληρώνεις, παίζεις τη μεγάλη ζαριά και περιμένεις. Διαφορετικά, απλά δεν τον κρατάς...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ