OPINIONS

ΑΕΚ: Βολικό και δίκαιο να παραμείνει ο Κωστένογλου

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Kostenoglou, AEK (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει το σκεπτικό και εξηγεί το πως ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ οδηγήθηκε στην παραμονή του «κόουτς Κ», μέχρι νεοτέρας.

Τοποθετώντας τα πράγματα σε μία σειρά για τις καταιγιστικές, αλλά ταυτόχρονα και ανατρεπτικές εξελίξεις στο θέμα του προπονητή, μέχρι δηλαδή τη χθεσινή ημέρα πιστοποίησης της παραμονής του Νίκου Κωστένογλου, διαπιστώνεται ότι η τελική απόφαση χαρακτηρίζεται από τα εξής: είναι δίκαιη και βολική. Ας προμετρήσουμε τα ακόλουθα:

*Κυριακή βράδυ, 25 Αυγούστου, λαμβάνεται η απόφαση ταυτόχρονης απομάκρυνσης των δύο βασικών υπαιτίων για την τόσο γρήγορη αγωνιστική εξαθλίωση της ΑΕΚ, του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου και του προπονητή Μιγκέλ Καρντόσο.

*Δευτέρα πρωί (26/8), ενημερώνεται ο Νίκος Κωστένογλου ότι θα πρέπει να αναλάβει το στάδιο μετάβασης στον επόμενο προπονητή, ενώ φιξάρεται το τελευταίο ραντεβού με τον Ίλια Ίβιτς, βασικό υποψήφιο για το πόστο του τεχνικού διευθυντή, όπως αποκάλυψε το Sport24.gr

*Την Τρίτη (27/8), ο Ίβιτς βρίσκεται στις επάλξεις, αναλαμβάνοντας την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ κι έχοντας ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με τον Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί για τον πάγκο της «Ενωσης», όμως προκύπτουν οι πρώτες ενδείξεις ότι δεν «ψήνεται» για αυτή την προοπτική. Το θέμα δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο χαμηλού ενδιαφέροντος από τον Πογέτ για το πρότζεκτ, όπως αυτό ήταν δομημένο.

*Την Πέμπτη (28/8), η ΑΕΚ αγγίζει το θαύμα της ανατροπής απέναντι στην Τραμπζονσπόρ, με εμφάνιση που ξεπερνά τη φαντασία και των πλέον αισιόδοξων. Εν τω μεταξύ, η υπόθεση του Πογέτ έχει οριστικά ναυαγήσει και ο Ίβιτς εξετάζει την περίπτωση του Τζούκιτς και άλλων υποψηφίων. Ωστόσο δεν βρίσκει αυτόν που αναζητά.

*Το Σάββατο (30/8), η απόφαση έχει σχεδόν ληφθεί από τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ. Οι εναπομείνασες λύσεις σε μία λίστα αμφιβόλου ποιότητας και χαμηλής συνέπειας σε επιτυχημένες δουλειές υποψηφίων, δεν τον καλύπτουν. Υπάρχει ακόμα κάτι δυνατό που δουλεύει (σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, προσπάθησε για τον Γάλλο Κλοντ Πιελ), ωστόσο η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.

*Την Κυριακή (31/8), ο οργανισμός ΑΕΚ στο σύνολό του, παρουσιάζει έναν εαυτό καλών παρελθοντικών ετών. Μέγα πάθος στον αγωνιστικό χώρο, πίστη και κατεύθυνση για τη νίκη από τον πάγκο, δυναμική συσπείρωση του κόσμου και παρουσία μόνο με τραγούδι και ασταμάτητα συνθήματα. Έρχεται η δεύτερη σερί νίκη και ο Ίβιτς δεν έχει κάτι καλύτερο να παρουσιάσει απέναντι σε όλο αυτό. Θα το έκανε με πίεση, ρίσκο και δεν θα του έβγαινε σε καλό. Το αναγνωρίζει...

*Τη Δευτέρα (1/9), έχει τις τελευταίες επαφές με την αγορά. Εξακολουθεί να μην καλύπτεται από τις διαθέσιμες επιλογές, ενώ αδυνατεί να μειώσει το σημαντικό χάσμα από τις δύσκολες περιπτώσεις. Δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο και κάπου εδώ πρέπει να λάβει μια απόφαση. Δεν είναι δυνατόν να αφήσει το θέμα του Κωστένογλου να σέρνεται.

*Την Τρίτη (2/9), ο Ίβιτς ανακοινώνει την απόφασή του, πρώτα κατ' ιδίαν στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Εκείνος απαντά με το «εσύ αποφασίζεις», καταθέτει στο τραπέζι και τη δική του άποψη σύμφωνα με την οποία, βάσει της εικόνας και της υγείας που το ποδοσφαιρικό τμήμα αποπνέει, δικαίως ο Κωστένογλου παίρνει την ευκαιρία του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καταφτάνει η σχετική ανακοίνωση.

*Η επιλογή του Ίβιτς αποδίδει δικαιοσύνη, όμως είναι επίσης και βολική. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό. Εξασφαλίζει το περιθώριο να αναζητήσει τον προπονητή της «Αγιάς Σοφιάς», έχοντας ξεκάθαρη εικόνα ότι στην ομάδα έχει επέλθει ηρεμία και μια σχετική ασφάλεια. Έχοντας επίσης το αβαντάζ της γνώσης, ότι οι ποδοσφαιριστές πήραν αυτό που ήθελαν: τον Κωστένογλου!

*Καλώς ή κακώς, ο άγραφος νόμος των αποδυτηρίων είναι πανίσχυρος. Οι παίκτες είναι αυτοί που ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις στο ποδόσφαιρο και δεν μπορείς να τους αγνοήσεις όταν είναι εντελώς ξενερωμένοι ή όταν νιώθουν απόλυτα χαρούμενοι. Δεν μπορείς να το κάνεις, όταν δεν έχεις κάτι καλύτερο να τους παρουσιάσεις και το παραδέχεσαι κι εσύ ο ίδιος. Ο Ίβιτς σε αυτή τη φάση, δεν είχε αυτό που έψαχνε.

*Το αν ο Κωστένογλου θα αποδειχθεί ο ιδανικός για να οδηγήσει την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά», είναι ανόητο να το συζητάμε. Όπως επικίνδυνα αφελές ήταν να παρουσιαστεί ως τέτοιος ο Καρντόσο από τον πρώην τεχνικό διευθυντή, προτού ακόμα δούμε τι ψάρια πιάνει. Ωστόσο με τον Ίβιτς, οι ερασιτεχνισμοί θα εκλείψουν. Όταν και αν έρθει η ώρα για τον επόμενο, θα είναι απόλυτα έτοιμος. Έως τότε ο «κόους Κ» ορθά παίρνει την ευκαιρία του και έχει τις πιθανότητές του να τα καταφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ