OPINIONS

Εκπληρωτής υποσχέσεων ο Ουζουνίδης

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον συνεχιστή της δουλειάς του Χιμένεθ, ο οποίος δεσμεύτηκε να την πάει σε άλλο επίπεδο. Και δείχνει ικανός να το καταφέρει.

Ίσως να μην είναι απολύτως δίκαιο να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ο προπονητής μετά από ένα ματς που ψάχνεις να βρεις αν κάποιος υστέρησε και πέφτεις σε τοίχο. Ακριβώς όμως επειδή συμβαίνει και μάλιστα πολύ γρήγορα, αυτό που ο Ουζουνίδης είχε προαναγγείλει, οφείλεις να παραδεχθείς την ακολουθία λόγω και πράξεων.

Δεν ανέλαβε μια οποιαδήποτε ομάδα ο Μαρίνος, ούτε διαδέχθηκε έναν προπονητή της πλάκας. Πήρε τα ηνία της πρωταθλήτριας μετά από 24 χρόνια ΑΕΚ και κάθισε στον πάγκο που μέχρι πρότινος μεγαλουργούσε μέσα από πολλές δυσκολίες και τρεις διοργανώσεις, ο αναμορφωτής Μανόλο Χιμένεθ. Ότι και να γίνει, όπως και να το έχει ο καθένας στο μυαλό του, ο Ισπανός είναι ο άνθρωπος που πέρασε στην ιστορία ως ο εξολοθρευτής των φαντασμάτων που είχαν στοιχειώσει την Ένωση για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Ο Ουζουνίδης ανέλαβε χωρίς φόβο, αλλά με σιγουριά και καθαρές κουβέντες, δίνοντας περισσότερο ύψος στον πήχη, παρά το γεγονός ότι ως προπονητής, γνωρίζει ότι στο τέλος της ημέρας μετράει το αποτέλεσμα και πολλές φορές αυτό δεν έρχεται όπως το θέλεις, όσο καλός κι αν είσαι στη δουλειά σου.

Ακόμα και το μίνιμουμ που η ΑΕΚ κλήθηκε να καταφέρει μέσα από την ξεκάθαρη αγωνιστική διαφοροποίησή της, βασισμένη στο σχέδιο του Μαρίνου Ουζουνίδη, το να εξασφαλίσει δηλαδή τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League, δεν ήταν μια απλή υπόθεση. Κι ας την έκανε εκείνη (με την καθοδήγηση εκείνου) να μοιάζει τέτοια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ

Σαφώς ο μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από το να ολοκληρωθεί η διπλή πρόκριση η οποία θα στείλει την «Ενωση» στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (Champions League), με τις βάσεις να έχουν ήδη τοποθετηθεί για ένα μαγικό βράδυ Τρίτης (28/8) στο ΟΑΚΑ, καθώς έχουν ήδη φύγει 15.000 εισιτήρια. Το να αλλάξει μια ομάδα αγωνιστικό χαρακτήρα, επιχειρώντας να γίνει περισσότερο ελκυστική στο μάτι, παραμένοντας συνάμα και εξίσου διεκδικητική, δεν είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.

Απαιτούνται δουλειά και χρόνος. Ωστόσο, από τα πρώτα δείγματα της νέας ΑΕΚ, ο καθένας είναι σε θέση να διαπιστώσει ότι ο νέος κόουτς θέτει σε εφαρμογή, πολύ πολύ γρήγορα, αυτό που έχει υποσχεθεί: μια ομάδα που θα είναι εξίσου δυνατή και συμπαγής, παράλληλα όμως θα αποδίδει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, ψάχνοντας περισσότερο στοχευμένα και κυριαρχικά το γκολ. Μια ΑΕΚ όπως θέλει να τη βλέπει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος άλλωστε προς αυτή την κατεύθυνση στόχευε όταν επέλεγε τον Ουζουνίδη, παρά τις όποιες διαφορετικές σκέψεις ίσως υπήρξαν.

Έτσι συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα και αυτά εξαφανίζονται στην πορεία, ειδικά όταν οι αποδείξεις της δουλειάς, δεν σηκώνουν αμφισβητήσεις μέσα στο γήπεδο. Γι αυτό μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ και το πρώτο ματς με τη Βίντι, ο διοικητικός ηγέτης της ποδοσφαιρικής «Ενωσης» απένειμε μέσω προφορικής επαφής, τα εύσημα στον προπονητή της ομάδας, απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της «ΑΕΚ που θέλω να βλέπω».

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης είχε (και έχει) σε μεγάλη εκτίμηση τον Χιμένεθ, του αναγνωρίζει ότι την έμαθε να νικά ξανά και να διεκδικεί στόχους, όμως ήθελε τη βελτίωσή της και αυτή πιστεύει ότι θα τη φέρει η δουλειά του Μαρίνου. Αυτό ήδη συμβαίνει και είναι γενικώς παραδεκτό.

ΤΟ VAR ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Η πρώτη αλλοίωση αποτελέσματος κατεγράφη στην Τούμπα, την πρώτη μόλις αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το πέναλτι αυτό που κερδίζει ο ΠΑΟΚ, δεν δίνεται παρά μόνο σε ομάδες που έχουν δημιουργήσει τέτοιο κλίμα δήθεν αδικίας εις βάρος τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το συντηρούν. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει τους διαιτητές και αυτό θα διαπιστωθεί και στη συνέχεια. Αν υπήρχε το VAR, αυτή η κατά φαντασία παράβαση, δεν θα καταλογιζόταν ποτέ.

Όλοι θέλουμε ένα πρωτάθλημα που θα διεκδικηθεί επί ίσοις όροις, ευχής έργον θα είναι και με τους τρεις μεγάλους σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων ώστε να υπάρχει και η ίδια καταπόνηση. Θυμίζω ότι πέρυσι η ΑΕΚ έδωσε δέκα επιπλέον ματς από τον ΠΑΟΚ, ούσα αήττητη και διαγράφοντας πορεία σε μια κατάσταση πολύ πιο δύσκολη και απαιτητική από την ελληνική. Γι αυτό μην καταριέστε τους αντιπάλους. Η ΑΕΚ τους θέλει να παίζουν στην Ευρώπη, όπως και εκείνη, στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Έτσι θα φανούν πολλά για τα πανάκριβα και υπερπλήρη ρόστερ, όπως αυτά παρουσιάζονται.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρεμιέρα πρωταθλήτριας για την ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα
Πρώτη και (ακόμα) καλύτερη
Ο Λιβάγια είναι στα καλύτερά του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ