OPINIONS

Εκτός του Βράνιες συνελήφθη και η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη δεύτερη πεταμένη ευκαιρία της ΑΕΚ να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί για τη δεύτερη θέση στα πλέι οφς, εν τη απουσία των Βράνιες και Τσιγκρίνσκι.

Όλα υπέρ της ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Άρης κράτησε στον πάγκο τα καλά επιθετικά όπλα του, ενώ πριν συμπληρωθεί το 20ο λεπτό του αγώνα, είχε ήδη χάσει λόγω τραυματισμών του Σόουζα και Βέλεθ, δηλαδή τα 2/4 της άμυνάς του.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ δεν τον υποτίμησε. Έπαιξε προσεκτικά απέναντί του, είχε πάντα ως προτεραιότητα το να είναι συμπαγής ανασταλτικά και να "χτίσει" τη νίκη της μέσα από την άμυνά της, όμως εν αντιθέσει με προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν της έκατσε το γκολ.

Ξοδεύοντας λοιπόν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, έχασε παράλληλα και το μυαλό της. Είναι αυτό που καιρό συζητούσαμε, το πως θα αντιδράσει η Ένωση όταν το παιχνίδι δεν θα της πάει όπως το έχει σχεδιάσει. Όταν θα πρέπει να κυνηγήσει εκείνη το σκορ και τον αντίπαλο. Αυτό δηλαδή που της συνέβη χθες και το οποίο έγινε ακόμα πιο προβλέψιμο, όταν πέρασε ο κύκλος των ευκαιριών που είχε κλωτσήσει και έπρεπε να διατηρήσει ισορροπία μέσα από την αμυντική συνοχή της.

Δύσκολα πράγματα αυτά χωρίς τον Βράνιες. Ακόμα δυσκολότερα όταν απουσιάζει και ο Τσιγκρίνσκι, τον οποίο ορθώς ο Καρέρα άφησε χθες στον πάγκο για να τον έχει στη ρεβάνς Κυπέλλου στο "Βικελίδης", αλλά και στο εντός έδρας ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν παίζεις με την μυική ευπάθεια του Ουκρανού. Ενώ λοιπόν ισοφάρισε γρήγορα, αποδείχθηκε ότι απόντων των δύο προαναφερθέντων και με δίδυμο τους Σβάρνα - Οικονόμου, ήταν αδύνατο να έχει ηρεμία στην αμυντική γραμμή της.

Ο Άρης διάβασε καλά την αδυναμία της, χτυπούσε στις κόντρα επιθέσεις και βρίσκοντας την ΑΕΚ μπόσικη, την έβαλε σε φάση να κυνηγά το σκορ για δεύτερη φορά. Όποιος το αμφισβητεί, ας δει ξανά το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων και το που βρίσκονταν οι δύο στόπερ τη στιγμή της αντεπίθεσης. Πόσο πίσω από τη φάση του, ομολογουμένως, πολύ όμορφου τέρματος του Μαρτίνες.

Να τα έχουν και αυτά στο μυαλό τους όσοι αποθεώνουν τον Βράνιες, τάχα μου "αδελφός" και ιστορίες για αγρίους, ενώ εκείνος άφησε την ομάδα στα κρύα του λουτρού στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Να τα έχουν ασφαλώς και όσοι μέσα στην ίδια την ΑΕΚ δεν σταμάτησαν να τον κανακεύουν εις βάρος των συμπαικτών του και των αποδυτηρίων γενικότερα. Αυτό ως παρένθεση. Η απώλειά του είναι σίγουρα μεγάλη αγωνιστικά, αλλά μαζί και ακόμα ένα πάθημα με ορίζοντα το μέλλον. Το αναφέρω επειδή εμένα δεν μου το βγάζετε από το μυαλό, ότι αυτόν τον τύπο θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας.

Συνελήφθη λοιπόν ο Βράνιες, συνελήφθη και η ΑΕΚ κοιμωμένη εν τη απουσία του. Με καλύτερο πρόγραμμα έως σήμερα από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει βγάλει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι μαζί του στη βαθμολογία. Ενώ λοιπόν όλα δείχνουν ότι τα μεταξύ τους ντέρμπι θα κάνουν τη διαφορά, η Ένωση δεν πείθει ότι με τα νέα δεδομένα θα έχει εύκολο έργο στα άλλα, πιο βατά παιχνίδια της. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος που θα συμβεί η ζημιά. Όσο για το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με τον Άρη; Με τα όσα είδε σήμερα ο Καρέρα, η τριάδα στην άμυνα με τον Τσιγκρίνσκι δίπλα στους Σβάρνα και Οικονόμου, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ - Άρης 2-2: Έμεινε όρθιος και έστειλε μήνυμα για το Κύπελλο

Καρέρα: "Είναι δύσκολο όταν χάνεις 5-6 καλές τελικές και δεν σκοράρεις"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ