OPINIONS

Η ΑΕΚ είναι σε πολύ καλό δρόμο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά και να μπει δυνατά για να πάρει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφς, αλλά και τη νοοτροπία που πλέον τη χαρακτηρίζει.

Ηταν η 16η διαφορετική ενδεκάδα της ΑΕΚ, στο 16ο ματς του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, ομάδας. Ομολογουμένως ήταν και η πιο πειραματική από όλες. Αρκεί να σημειώσω ότι στο αρχικό σχήμα της, βρέθηκε ο 17χρονος Σλοβένος κεντρικός αμυντικός Ζίγκα Λάτσι, στο ντεμπούτο του με την Ένωση.

Και σε αυτήν ολοκλήρωσε τον αγώνα ο 20χρονος Θεοδόσης Μαχαίρας, αντιστοίχως στη δική του πρώτη φορά με τους μεγάλους. Διότι άλλοι, πιο "ψημένοι" και έτοιμοι να μπουν στο ματς και να κάνουν τη διαφορά, πραγματικά δεν υπήρχαν!

Από τη μία, ατυχώς για την ΑΕΚ, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να "ροκανίσει" ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τη δεύτερη θέση και να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ στα playoffs, από τη στιγμή που δείχνει καταρρακωμένος ψυχολογικά, σαν να γνωρίζει ότι πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Από την άλλη, ευτυχώς για την Ένωση, βρέθηκε ένας τρόπος να νικηθεί ο σπουδαίος σε αυτό το ματς Κότνικ με τις περίπου 10 αποκρούσεις, ώστε να μείνει στο -8 και να μη χάσει. Θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Πλήρης και σοβαρή, θα είναι πολύ δύσκολο καρύδι για όλους. Έχω δε την πεποίθηση ότι, ακόμα και αν δεν καταφέρει να "κλέψει" τη δεύτερη θέση, η διαφορά που θα τη χωρίζει από τον ΠΑΟΚ στο τέλος της έξτρα διαδικασίας των δέκα αγώνων, θα είναι μικρότερη από την υπάρχουσα. Βέβαια αυτό θα σημαίνει ότι απλά έγινε η μισή δουλειά.

Ο Μάσιμο Καρέρα, έχει κάθε δικαίωμα να μην είναι ικανοποιημένος ή ακόμα και να κατηγορεί τους ποδοσφαιριστές του για υπεροψία, όπως δηλαδή έπραξε με το που τελείωσε ο αγώνας. Ωστόσο, μέσα σε όλα αυτά που έχει δημιουργήσει στους σχεδόν τρεις μήνες παρουσίας του στην ΑΕΚ, μέσα από αυτή την αγωνιστική μετάλλαξη και τη χρησιμοποίηση 30 διαφορετικών παικτών, δίχως η ομάδα να υστερεί, τουναντίον μονίμως να βελτιώνεται, η μεγαλύτερη νίκη είναι η αλλαγή στη νοοτροπία της. Ας λέει εκείνος όσα λέει… Έτσι οφείλει να κάνει!

Η "ΤΡΕΛΑ" ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Τέτοιος προπονητής είναι ο Καρέρα! Να λέει στους παίκτες του (και να το δημοσιοποιεί κιόλας) ότι ο αγώνας της Νέας Σμύρνης είναι τελικός και να έχει την απαίτηση από την ΑΕΚ να πάρει το ματς, δίχως 10 ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν (όλοι τους) να είναι βασικοί και επιλέγοντας μάλιστα να κρατήσει εκτός μάχης τρεις από αυτούς (Κρστίσιτς, Μπακάκης και Σιμάνσκι που έπαιξε ελάχιστα) γιατί στο μυαλό του, όποιος κι αν παίζει φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ και οφείλει να κερδίσει τον ουραγό της βαθμολογίας Πανιώνιο.

Αυτό είναι το πνεύμα! Questo è lo spirito, που έλεγαν και στο (ιταλικό) χωριό του! Να ξεκινά τον αγώνα ένας (σχεδόν) αμούστακος Σλοβένος, να το τελειώνει ένας παντελώς άγνωστος παίκτης (Μαχαίρας) τον οποίο ο Καρέρα είδε σε ένα προπονητικό διπλό "μεγάλων-μικρών" και ξετρελάθηκε μαζί του, αλλά ο Ιταλός να απαιτεί νίκη απέναντι στον τελευταίο, γράφοντας τις δικαιολογίες εκεί που δεν πιάνει μελάνι! Σαν να τους λέει, "όποιοι κι αν είστε, όπως κι αν σας λένε, στην ΑΕΚ είστε κύριοι, συμπεριφερθείτε αναλόγως. Νικήστε".

Το περίεργο της ιστορίας στη Νέα Σμύρνη, είναι ότι ενώ η ΑΕΚ δημιούργησε σωρεία χαμένων ευκαιριών, τις οποίες κυρίως εξουδετέρωσε ο καταπληκτικός Κότνικ, ο οποίος τελεία θα μπορούσε να νικηθεί μόνο από σουτ που θα έβρισκε σε κεφάλι συμπαίκτη του (όπως και τελικώς συνέβη), πρέπει κάποιος να σπάσει το δικό του (κεφάλι) για να θυμηθεί αν σε κάποια εξ αυτών ήταν σε πραγματικά ευνοϊκή θέση για γκολ, ο Σέρχιο Αραούχο. Όλοι τριγύρω του πατούσαν περιοχή και απειλούσαν, ο "Τσίνο" έκανε τη βρώμικη δουλειά. Ούτε αυτό το βρίσκω κακό, αλλά πλουραλιστικό. Διότι αν είχε κοντά του τον Λιβάγια ή τον Ολιβέιρα, θα απορροφούσε λιγότερο ξύλο.

Σαφώς υπάρχουν ακόμα πράγματα να διορθωθούν. Όπως το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχθηκε τέρμα μετά από δικό της κόρνερ, κάτι που της είχε συμβεί και στην Τρίπολη, στο ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα. Αλλά πώς να μην επαινείς κιόλας το γεγονός, ότι μετά από 16 ματς με τον Καρέρα στον πάγκο, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα από στημένη φάση, μα ούτε ένα, ενώ πριν ήταν χωνί! Είναι σε καλό δρόμο η Ένωση. Σε πολύ καλό δρόμο. Και θα συνεχίσει να είναι με τον συγκεκριμένο προπονητή στον πάγκο της.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1: Ο Κλωναρίδης γλίτωσε την ήττα στο 92' με γκολάρα
Super League: Οι ομάδες των playoffs και των playouts
Super League: Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ