OPINIONS

Η ΑΕΚ του Καρντόσο

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον ο Πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο και την Τρίτη βάζει μπροστά για τη δημιουργία της ομάδας όπως την έχει στο μυαλό του.

Ήρθε η ώρα για δουλειά! Ο Μιγκέλ Καρντόσο αφίχθη στην Αθήνα προκειμένου να φορέσει τα αθλητικά ρούχα με το έμβλημα της ΑΕΚ και να πιάσει δουλειά περνώντας από τη θεωρία στην πράξη.

Η αλήθεια δείχνει ότι, με τη δική του καθοριστική συμβολή και τις επαφές που ο ίδιος έκανε (σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, παίρνοντας όλο το μεταγραφικό βάρος στις πλάτες του), η Ενωση ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα και έγκαιρα τις μεταγραφικές υποθέσεις που την απασχολούσαν, προκειμένου να μεταβεί στο Κίελτσε της Πολωνίας με όσο το δυνατόν περισσότερα βασικά εργαλεία στη φαρέτρα του προπονητή, για το "χτίσιμο" της δικής του ΑΕΚ.

Μιας ομάδας πολύ διαφορετικής από τα έως σήμερα δεδομένα της, ενός συνόλου που σύμφωνα με τις ποδοσφαιρικές αρχές του Καρντόσο, θα έχει ως προτεραιότητα το να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, παίζοντας κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, ανεξάρτητα από τον εκάστοτε αντίπαλο και τη δυναμική του.

Η Ένωση θα δομηθεί σε πολύ διαφορετικές βάσεις από αυτές που ο Μανόλο Χιμένεθ είχε εγκαταστήσει στο DNA της, αφήνοντας στην άκρη την αμυντικοκεντρική (ή συντηρητική κατ' άλλους) προσέγγιση που τη χαρακτήρισε, με σκοπό και στόχο να εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο για να διαδραματίσει ρόλο αφεντικού σε κάθε αναμέτρηση.

Σαφώς αυτή η μετάβαση απαιτεί πολλή δουλειά από όλους, προσήλωση, ικανότητες και πάνω από όλα, υπομονή! Τόσο από τον ίδιο τον προπονητή, η μεταδοτικότητα του οποίου θα δοκιμαστεί και ίσως να μην αποδειχθεί εξ αρχής επαρκής, όσο κυρίως για τη διοίκηση, καθώς έλαβε μια απόφαση ριζικής αλλαγής μοντέλου, το οποίο αν μη τι άλλο θα πρέπει να υποστηριχθεί σε ενδεχόμενες αναποδιές και να παραμείνει ακλόνητο σε παρενέργειες που αυτές θα φέρουν.

Ο Καρντόσο θα είναι από αύριο στα Σπάτα για διευθύνει τις προεργασίες που πρέπει να γίνουν ενόψει της πρεμιέρας που θα λάβει χώρα την Πέμπτη στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ

"Με αυτούς δουλεύω όλα τα χρόνια, με αυτούς πρέπει να συνεχίσω γιατί είναι κομμάτι του εαυτού μου και της φιλοσοφίας μου", είπε στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισανίδη, ο Μιγκέλ Καρντόσο, στο ραντεβού που σφράγισε τη συμφωνία των δύο πλευρών για τα επόμενα δύο έτη και ο "Τίγρης το σεβάστηκε και το δέχθηκε.

Ετσι λοιπόν, στο πλευρό του Πορτογάλου κόουτς θα βρίσκονται κατά την εφετινή σεζόν οι Ζορζ Μαρσιέλ (βοηθός προπονητή), Αντόνιο Καλάντο (γυμναστής), Φρανσίσκο Κόστα (αναλυτής) και Ντανιέλ Μάρτι Κορέια (προπονητής τερματοφυλάκων).

Οι τέσσερις προαναφερθέντες ήρθαν στην Αθήνα τη Κυριακή, προκειμένου να γίνουν κάποιες απαραίτητες προεργασίες ενόψει του πρώτου μίτινγκ της Τρίτης, παρουσία όλων των στελεχών και μελών του ποδοσφαιρικών τμήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ