OPINIONS

Η διαφορά ήταν ο Ολιβέιρα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την απουσία του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που θα μπορούσε να είχε τελειώσει την πρόκριση με τον Άρη από το πρώτο ματς και την ατυχία να έχουμε τη ρεβάνς σε 49 ημέρες.

Το άσχημο της όλης ιστορίας των αναμετρήσεων ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Άρη, είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάτι λιγότερο από δύο μήνες για να παρακολουθήσουμε αυτή που θα έχει το μεγαλύτερο "τζόγο". Θα τους δούμε βέβαια να κονταροχτυπιούνται και στα πλέι οφς, αλλά με όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και όσα είχαν προηγηθεί στο ματς πρωταθλήματος του "Βικελίδης",, αυτό είναι το ματς που θα έπρεπε να γίνει άμεσα, το αργότερο την άλλη εβδομάδα.

Έχουν αποκτήσει μια άγρια ομορφιά τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Ένταση, δυνατές μονομαχίες, αποβολές, διαμαρτυρίες εκατέρωθεν, παραγοντικές διαμάχες, όμορφα γκολ, ντέρμπι με τα όλα τους. Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε 49 ημέρες για να δούμε την επόμενη αληθινά σπουδαία μονομαχία μεταξύ τους κι όχι τώρα που αμφότεροι βιώνουν την επιθυμία επιβολής, να ακουμπάει στα κόκκινα. Αν και μεταξύ μας, πιστεύω ότι και τα δύο παιχνίδια των πλέι οφς, θα έχουν το δικό τους ξεχωριστό ζουμί.

Βάσει των όσων (αγωνιστικών δρωμένων) συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό, το σκορ δείχνει ένα ισχνό προβάδισμα στην ΑΕΚ, αλλά στην πραγματικότητα, η ομάδα που πήρε περισσότερα από αυτή τη βραδιά, ήταν ο Αρης. Οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου και το γεγονός ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση μετά το 57', όταν δηλαδή βρήκε το δεύτερο γκολ κι ενώ αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω, αφήνουν στην Ένωση πικρή γεύση.

Ξόδεψε την ευκαιρία για σκορ που θα της έδινε πολύ περισσότερες ελπίδες πρόκρισης, από το να γνωρίζει ότι εφόσον δεχθεί πρώτη γκολ στη ρεβάνς, θα πρέπει οπωσδήποτε να σκοράρει. Ενώ ο Αρης με τη δύναμη της έδρας του και την πεποίθηση ότι εκεί θα τις έχει τις στιγμές του, μπορεί να νιώθει καλά επιστρέφοντας με το έκτος έδρας γκολ και μια ανοιχτή ρεβάνς να έρχεται.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ

Είθισται να λέμε ότι "πάντοτε οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν παίζουν", όμως αυτό συνήθως χρησιμοποιείται ως η δικαιολογία προς όφελος ενός προπονητή που επέλεξε κάποιους παίκτες αντί άλλων και εκείνοι δεν τον δικαίωσαν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η ποδοσφαιρική αυτή θυμοσοφία έχει ουσία και δείχνει τη μεγαλύτερη εικόνα. Βασικά ένας δεν έπαιζε, αλλά τι ένας. Αυτός που θα καθόριζε διαφορετικά την εξέλιξη του αγώνα: ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για τις ικανότητες και τη δεδομένη αξία του Σέρχιο Αραούχο, με το συμπάθιο κιόλας γιατί έχει δώσει σπουδαίες νίκες στην ΑΕΚ σε ντέρμπι σημειώνοντας μάλιστα καταπληκτικά γκολ, όμως τουλάχιστον σε μία από αυτές τις τρεις φάσεις που ο "Τσίνο" σπατάλησε από τόσο πλεονεκτικές θέσεις για γκολ, ο Ολιβέιρα θα είχε σκοράρει. Για να μην πω σε δύο, αν όχι και στις τρεις για να μη φανώ και υπερβολικός.

Αυτά τα πολύ εύκολα γκολ, ο Πορτογάλος δεν τα χαρίζει, αντιθέτως για τον Αραούχο μπορώ να θυμηθώ κι άλλες περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική εκείνη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης παλαιότερα, όταν είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι από μισό μέτρο και χωρίς μπροστά του να υπάρχει τερματοφύλακας! Δυστυχώς, η απώλεια του Ολιβέιρα θα είναι ανυπολόγιστη για την ΑΕΚ, αν τελικά υποβληθεί σε επέμβαση, διότι όπως και να το κάνουμε, ως σκόρερ, είναι ο καλύτερος μέσα στο αντίπαλο κουτί, που η ομάδα διαθέτει.

ΥΓ. Για τη διαιτησία του Πορτογάλου Ντίας, με τις περγαμηνές του ρέφερι κατηγορίας ελίτ, έχω να σημειώσω τα εξής: το πέναλτι δίνεται, σίγουρα δεν είναι μαϊμού όπως παρουσιάζεται από πολλούς, αν και η επαφή του Σβάρνα με τον Λάρσον είναι συμπτωματική. Δικαίως επίσης αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη ο Ματίγια, ο οποίος πηγαίνει με τις τάπες πάνω στην κνήμη του Λιβάγια. Το σημαντικό λάθος του είναι ένα: η μη αποβολή του Σάσα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 40’, όταν σταματά σκοπίμως αντεπίθεση της ΑΕΚ με φάουλ στον Κροάτη. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα, ο Αρης δημιουργεί ευκαιρία για γκολ που δεν αξιοποίησε ο Λάρσον.

ΥΓ1. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη στα αποδυτήρια, δεν είμαι μπροστά για να γνωρίζω. Μπορώ όμως να καταθέσω με βεβαιότητα, ότι τέτοια περιστατικά που προκαλούν αυτές τις καθυστερήσεις και δημιουργούν μια άσχημη συνέχεια στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα, ξενερώνουν ανθρώπους όπως ο Μάσιμο Καρέρα, τους κάνουν να απορούν και τους απωθούν από αυτή την πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ