OPINIONS

Λάζαρος, the End

Λάζαρος, the End

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το πως ο οργανισμός της ΑΕΚ πρέπει να διαχωρίσει τη δικαστική μάχη από την αναγκαία συνθήκη επαρκούς αντικατάστασης του Χριστοδουλόπουλου.

Είναι ομολογουμένως πικρό το τέλος της πιο όμορφης ποδοσφαιρικής σχέσης των τελευταίων ετών για την ΑΕΚ. Ήταν ο Λάζαρος της καρδιάς του μέσου οπαδού, από χθες το βράδυ είναι ξανά ο Χριστοδουλόπουλος. Επέλεξε έναν άλλο δρόμο, αυτόν της αποχώρησης. Το κόστος και αν θα υπάρχει τέτοιο για εκείνον, θα το διαπιστώσουμε στην πορεία. Σημασία έχει ότι έλαβε μία απόφαση, με την οποία θα πορευτεί. Στο βάθος ετών θα αποδειχθεί αν έπραξε σωστά ή όχι.

ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ, ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ

Αναμφίβολα η επιλογή του δεν σβήνει όλα όσα προσέφερε. Σίγουρα όμως δημιουργεί σκιές για τον τρόπο που αποφάσισε να το κάνει, ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι είχε βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία που σήμερα αρνείται ότι υπάρχει. Έχοντας συζητήσει και προφανώς συμφωνήσει εδώ και καιρό με άλλη ομάδα.

Δεν γράφονταν τυχαία όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και μήνες, υπήρχαν καπνός και φωτιά. Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά σημεία για να σταθεί κάποιος, πέραν της επικέντρωσης στη δικαστική μάχη που υπάρχει μπροστά.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ

Θα είναι λάθος για την ΑΕΚ το να αναλωθεί περισσότερο από όσα απαιτείται με το θέμα του Χριστοδουλόπουλου. Το να εισέλθει δηλαδή όλος ο οργανισμός σε μια κατάσταση του μακρινού παρελθόντος, απασχολώντας το μυαλό και την καθημερινότητα με ιστορίες περί "προδοσίας" και εκδίκησης.

Έκλεισε ένας κύκλος, οι δύο πλευρές κέρδισαν πράγματα, αλληλοβοηθήθηκαν και η ζωή συνεχίζεται.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ

Σημασία για την ΑΕΚ έχει να επικεντρωθεί στο πώς θα βρει το πρόσωπο που θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Χριστοδουλόπουλος. Πέραν των γκολ που είναι πάρα πολλά για εξτρέμ, είναι και ο ρόλος που είχε στην ομάδα. Αυτός του ποδοσφαιριστή που μπορούσε να αλλάξει τη ροή αγώνων. Δεν αρκούν τα προσόντα, οι εμπνεύσεις, η ρέντα, πρέπει να διαθέτεις και ανάλογη προσωπικότητα. Να εμφανίζεσαι στο γήπεδο και να ξέρεις ότι μπορείς να καθορίσεις τη μοίρα ενός ματς.

Κι αν δεν βρεις παρόμοιο προφίλ στη συγκεκριμένη θέση, τότε θα πρέπει να ανακαλύψεις σε κάποια άλλη εξ αυτών που έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να ενισχυθείς.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ

Ο Φετφατζίδης, για τον οποίο ο Μελισσανίδης είχε ανέκαθεν κάποια είδους αδυναμία, λόγω και των κιτρινόμαυρων καταβολών του ποδοσφαιριστή, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για την ΑΕΚ. Σε καλή ηλικία, με διαπιστωμένα χαρακτηριστικά που λείπουν από την ομάδα και τα οποία αναζητά στην αγορά, όπως η διεισδυτικότητα, η ικανότητα στο ένας με έναν, η ευχέρεια στο γκολ και στις ασίστ.

Λάζαρος, the End
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ωστόσο μετρά τρία χρόνια απουσίας από την Ευρώπη και προσαρμογής σε ένα χαμηλής ταχύτητας και ανταγωνισμού πρωτάθλημα. Βέβαια είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που ο Λάζαρος επέστρεψε πριν από δύο καλοκαίρια στην Ελλάδα, σε περίοδο που το ενδιαφέρον των άλλων ελληνικών ομάδων για εκείνον, ήταν μηδαμινό.

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Ο πήχης είναι ψηλά διότι ο Λάζαρος τον τοποθέτησε εκεί. Όσο κι αν υπάρχει η εγωιστική αντιμετώπιση της απόφασής του, τα πεπραγμένα και οι αριθμοί είναι εδώ μπροστά και αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της απαίτησης που έχει δημιουργηθεί από τη δική του φυγή. Σύμφωνοι, ουδείς αναντικατάστατος. Αρκεί να υπάρχει σωστή στόχευση.

Κάτι που στην ΑΕΚ θα έπρεπε να δουλεύεται εδώ και καιρό, διότι φαινόταν προς τα που πήγαινε η ιστορία με τον Χριστοδουλόπουλο. Όπως ξεκάθαρη ήταν και η διάθεση του Μελισσανίδη να μην εισέλθει σε διαδικασία ανατροπής του σκηνικού με ένα νέο συμβόλαιο. Όχι μόνο για τα χρήματα, αλλά και επειδή, για έναν δικό του λόγο, δεν πίστευε πολύ ότι ο Λάζαρος θα έκανε ξανά τέτοιες σεζόν. Στην πορεία θα φανεί για ποιον λόγο έγιναν όλα.

Photo Credits: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Χριστοδουλόπουλος στο Sport24.gr: "Δεν μπορώ να συνεχίσω στην ΑΕΚ"
Η θέση της ΑΕΚ: "Ο Λάζαρος έχει τελειώσει για εμάς"
Από τον Ντίντακ στον Λάζαρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ