OPINIONS

Μαχαιριά στο σχέδιο του Καρέρα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την απουσία των Ολιβέιρα - Αραούχο από την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και πώς αυτή επηρεάζει το πλάνο που ο Καρέρα είχε θέσει σε εφαρμογή.

Η αγωνιστική δράση πλησιάζει, όλα βαίνουν καλώς, οι ομάδες εισέρχονται σε περίοδο κανονικότητας όσον αφορά στην πραγματοποίηση των προπονήσεών τους. Οπότε είναι μετά από καιρό μια σούπερ ευκαιρία να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, τακτική και ανατροπή σχεδίων. Όλα αυτά δηλαδή που φέρνουν τον Μάσιμο Καρέρα σε μια αναγκαστική αναπροσαρμογή πλάνου:

*Η ταυτόχρονη απουσία των Νέλσον Ολιβέιρα και Σέρχιο Αραούχο από το ξεκίνημα των αγώνων, ίσως προκαλέσει συνέπειες που αργότερα δεν θα μαζεύονται. Ίσως και όχι. Ο Πορτογάλος είναι μακριά ακόμα από το να πούμε ότι "μπαίνει και παίζει", ενώ ο Αργεντινός θα υπολογίζεται μετά από 3-4 ματς στα πλέι οφς. Αυτό μάλιστα, είναι το καλό σενάριο της ιστορίας.

*Με το -1 από τον ΠΑΟΚ (που θα μπορούσε να ήταν +1 αν η ΑΕΚ δεν έπαιζε τόσο απρόσεχτα και αφελώς στο τελευταίο ματς κόντρα στον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα), οι «κιτρινόμαυροι» βλέπουν μπροστά τους έναν ξεκάθαρο στόχο, το οποίο δεν μπορούσαν να αντικρίσουν ούτε με κιάλια πριν από τον ερχομό του Καρέρα και ασφαλώς την εξέλιξη της υπόθεσης συνιδιοκτησίας του βασικού αντιπάλου της για τη 2η θέση με την Ξάνθη.

*Μεγάλη η πρόκληση για τον Ιταλό, άλλωστε ο ίδιος έχει θέσει τον πήχη ψηλά, κάνοντας ανοιχτά λόγο για την επιθυμία - όραμά του να οδηγήσει την ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μακρινό και δύσκολο θα πει κάποιος, ίσως και ανέφικτο για πολλούς. Δεν παύει όμως να είναι ένα όνειρο και για να γίνει έστω ένα βήμα προς αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να κατακτηθεί η δεύτερη θέση.

*Απέναντι σε αυτό το σημαντικό διακύβευμα, ο Ιταλός καλείται να βρει λύσεις προχωρώντας σε αλχημείες. Πάνω λοιπόν που είχε «βολέψει» τον Μάρκο Λιβάγια στο αριστερό φτερό της επίθεσης, καταφέρνοντας να τον πείσει ότι στην παρούσα φάση είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εκείνον και στην ομάδα, ο προπονητής καλείται να αναθεωρήσει. Απόντων των Ολιβέιρα και Αραούχο, ο Κροάτης είναι η πιο αξιόπιστη λύση για την κορυφή της επίθεσης.

*Η επόμενη επιλογή, είναι ο Κλωναρίδης. Δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε τέτοιο ρόλο, άλλωστε το είχε πράξει ο Καρέρα και στο «Βικελίδης», στο ματς πρωταθλήματος. Ωστόσο ο Βίκτωρας παρουσιάζεται με το ένα πόδι στον ΑΠΟΕΛ και στην ΑΕΚ δεν του έχουν κάνει ακόμα την παραμικρή νύξη για πιθανή επέκταση συνεργασίας. Με το μυαλό αλλού επί της ουσίας και το σώμα εδώ, ο «Κλώνα» καλείται να βρει κίνητρο και να παίξει γι αυτό που έχει τώρα, δίχως να σκέφτεται το μετά.

*Μέσα σε όλα, δεν υπάρχει και ο (δανεικός στην Γκόρνικ) Γιώργος Γιακουμάκης. Σύμφωνοι, ο Κρητικός φορ έχει σπαταλήσει πάμπολλες ευκαιρίες και μνημονεύεται πάντα για το ένα και μοναδικό γκολ που έχει βάλει με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε ματς πρωταθλήματος, εκείνο κόντρα στον Ολυμπιακό, το Φεβρουάριο του 2018. Αλλά ακόμα κι έτσι, είναι ένας φορ, θα μπορούσε να δώσει μια λύση από τον πάγκο ή και από την αρχή για να παραμείνει ο Λιβάγια αριστερά. Ωστόσο ούτε αυτή υφίσταται.

*Αλχημείες θα μπορούσαν να προκύψουν πολλές. Όπως η επιστροφή του Μάνταλου στην αριστερή πτέρυγα, όμως αυτό ο Καρέρα ούτε το θέλει, ούτε και το έχει κάνει. Θεωρητικά, στην κορυφή της επίθεσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο Χρήστος Αλμπάνης, ενώ για την αριστερή πλευρά υπάρχει ο πιτσιρικάς Θεοδόσης Μαχαίρας, τον οποίο ο Ιταλός θέλει να αναδείξει. Ωστόσο μέσα από όλα τα προαναφερθέντα, ο παρανομαστής είναι ένας:

*Δυστυχώς για τον Καρέρα, αυτό που καιρό τώρα δημιουργούσε, δέχθηκε μια ισχυρή μαχαιριά. Διότι πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι πρόκειται για σερί δύσκολων αγώνων, διαδοχικών ντέρμπι, ματς υψίστης βαθμολογικής σημασίας, το κάθε ένα ξεχωριστά. Και σε αυτά, δίχως να ξέρει καν για πόσα, η ΑΕΚ θα μπει χωρίς τα δύο βαριά χαρτιά της, τους δύο φορ που έχουν αποδείξει ότι κάνουν τη διαφορά. Μεγάλο το πλήγμα, αλλά λένε ότι στα δύσκολα, προχωρούν οι ζόρικοι. Για να δούμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ