OPINIONS

Τα δυο καλά νέα για την ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα ενθαρρυντικά μαντάτα που ακολούθησαν του αγώνα με τη Λαμία και αφορούν στην επόμενη μέρα της Ένωσης.

Ομάδες του Μανόλο Χιμένεθ, του μετρ των παιχνιδιών νοκ-άουτ μετά και το 12 στα 12 με τελευταίο θύμα τη Λαμία, είναι αδύνατον να παρουσιαστούν αδιάφορες ή επηρεασμένες από ένα μια κακοτοπιά, σαν και αυτή της περασμένης Κυριακής απέναντι στην ΑΕΛ.

Η πραγματική ΑΕΚ, αυτή του προπονητή της, εμφανίστηκε στην πόλη της Φθιώτιδας. Σχεδόν όπως εκείνος την θέλει να είναι σε κάθε ματς, αυτή τη φορά όχι μόνο από άποψη σκληράδας, χαρακτήρα και μαχητικότητας. Αλλά και αποτελεσματικότητας.

Στο τέλος του ματς, με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας να έχει επιτευχθεί, ήρθαν και τα καλά νέα. Ο τρόπος με τον οποίο ο Χιμένεθ αναφέρθηκε στον Βράνιες, δεν έφερε απλά την ΑΕΚ ακόμα πιο κοντά στον Βόσνιο (αφού ο προπονητής προφανώς πήρε τις εγγυήσεις του Μελισσανίδη ότι εφόσον επιστρέψει, θα είναι «παναγία» στα αποδυτήρια), αλλά και επιβεβαίωσε την παραμονή του Μανόλο στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Εκτός αν στον τελικό, συμβούν "τέρατα" και τα μυαλά αλλάξουν.

Η συνέχιση της συνεργασίας με τον Χιμένεθ, αποδεικνύει αυτό που καιρό τώρα σας μεταφέρω. Τα στελέχη της ομάδας που είναι επιφορτισμένα με το χτίσιμο της ΑΕΚ 2019-20, δεν έχουν την απαιτούμενη επάρκεια για να σηκώσουν το βάρος αντικατάστασης του Ισπανού με την εύρεση ενός εφάμιλλου προπονητή, βάσει των ισχυόντων οικονομικών δεδομένων.

Η πλήρης επιβεβαίωση, έρχεται μέσα από την υπόθεση του Βράνιες. Ποιος να σηκώσει το βάρος της ευθύνης να εντοπίσει έναν παίκτη ανάλογων δυνατοτήτων, όταν ο Βόσνιος μπορεί να είναι ξανά διαθέσιμος; Που να ψάχνεις τώρα και ποιον να πείσεις ότι υπάρχει η ικανότητα να βρεθεί κάτι αντίστοιχο στην αγορά; Βράνιες λοιπόν θέλει και ο Χιμένεθ. Όταν ξέρει ότι θα έχει έναν πολύ καλό παίκτη με δύσκολο χαρακτήρα, τον προτιμά από κάποιον αμφιβόλου ποιότητας. Και ορθά πράττει!

ΑΕΚ, Ο ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ "ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ"

Με αφορμή την υπόθεση Βράνιες, παρατίθενται όλα αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω: Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, αναζητούν το σταθμό που θα τους σημαδέψει, με τον οποίο θα δεθούν και με αυτόν ως εφαλτήριο, πέραν των επιτυχιών, θα βρουν επίσης ασφάλεια, αγάπη, κατανόηση.

Δεν είναι ακριβώς άσυλο περίεργων χαρακτήρων ή προσώπων με δυσκολίες προσαρμογής και ανάγκη για αναμόρφωση προσωπικότητας η ΑΕΚ, ωστόσο με έναν περίεργο έως και μοναδικό τρόπο, καταφέρνει να εξελίσσεται στον παράδεισο ανθρώπων με προβλήματα εγκλιματισμού.

Ο Σέρχιο Αραούχο, ήταν ο πρώτος αυτής της θαυμαστής αλληλουχίας γεγονότων. Έφτασε στο σημείο να είναι δακτυλοδεικτούμενος στο νησί που εδρεύει η Λας Πάλμας, λόγω κρουσμάτων με αλκοόλ και η ΑΕΚ λειτούργησε ως ο φάρος της ποδοσφαιρικής αποτοξίνωσής του.

Σήκωσε κεφάλι, έσωσε την καριέρα του και επέστρεψε στην Ισπανία υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με μεγάλες αποδοχές, μέχρι να βαλτώσει ξανά αγωνιστικά και να επιζητεί την επιστροφή του στην κιτρινόμαυρη Ιθάκη.

Ο Μάρκο Λιβάγια, προερχόμενος από την ίδια ομάδα αλλά και με δύσκολο παρελθόν στην Ιταλία, έβαλε φρένο στον κατήφορο, επέστρεψε στην εθνική Κροατίας και πλέον το όνομά του συζητιέται για μεταγραφή σε ομάδες της Αγγλίας.

Βέβαια σαν τον Βράνιες, δεν υπάρχει δεύτερος... Δέκα ομάδες είχε αλλάξει μέχρι να βρεθεί στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2017 και σε αυτήν ανακάλυψε τι θα σημαίνουν εμπιστοσύνη, υπομονή και στήριξη σε εκείνον και σε όλες τις κατά καιρούς τρέλες του. Πήρε μεταγραφή στην Αντερλεχτ αντί 3,4 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε αποδοχές 900.000 ευρώ ετησίως, να όμως που πάλι η Ενωση είναι αυτή που παρουσιάζεται ως η σωτήρια λύση στην άσχημη πορεία που έχει λάβει η ζωή του.

Ως το απόλυτο "αναμορφωτήριο", ως ο τόπος για να γαληνέψουν μυαλά και να αναστηλώσουν καριέρες, φαίνεται ότι η ΑΕΚ είναι ο ιδανικός προορισμός για χαρακτήρες που τραβούν (κάθε είδους) ζόρια.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ