OPINIONS

Την Τρίτη με τα παιδιά σας

ΑΕΚ / ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ SPORT24 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ / ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ SPORT24 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον κύκλο του Champions League που ανοίγει ξανά, την ανθεκτικότητα της ΑΕΚ στο ξύλο και τα σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον

Να το πάμε λίγο ανάποδα, άλλωστε για την πρόκριση έχουμε να συζητήσουμε εκτενώς και την άλλη εβδομάδα. Το απολύτως θετικό της ιστορίας είναι ότι αποχώρησαν άπαντες από το γήπεδο όρθιοι και υγιείς. Φαντάζομαι με μώλωπες και σημάδια, ίσως και με αιματώματα που αύριο ενδέχεται να φέρουν ανάγκη ξεκούρασης και αποχής από κάποιο ματς, αλλά τουλάχιστον χωρίς σπασμένους αστράγαλους ή κνήμες.

Σπουδαία κατάκτηση αυτή έτσι όπως έπαιζαν οι Ούγγροι, χτυπώντας στο ψαχνό. Απαιτείται προσοχή και στη ρεβάνς αν εμφανιστούν προδομένοι και ενοχλημένοι επειδή ο Χούζτι και ο Νεγκό δεν κατάφεραν τελικά να στείλουν στο νοσοκομείο τον Μπακασέτα και τον Μάνταλο (αντιστοίχως). Το δεύτερο κρατούμενο, έχει να κάνει με την πνευματική ισορροπία της ομάδας, στο διάστημα που ακολούθησε της αποβολής έως το τέλος του πρώτου ημίχρονου

Απέναντι στο ξεδιάντροπο παιχνίδι των Ούγγρων, το οποίο σήκωνε επιπλέον δύο αποβολές και μία-δύο κίτρινες που δεν βγήκαν ποτέ, τακτική με καταφανή στόχο να βάλει την ΑΕΚ στο ίδιο «τριπάκι» ώστε ποδοσφαιριστές της να εκνευριστούν και να απαντήσουν για να επέλθει εκ νέου αριθμητική ισορροπία, εκείνοι απέφυγαν την παγίδα.

Για δέκα λεπτά έφαγαν και "χώνεψαν" το ξύλο της ουγγρικής αρκούδας δίχως να βγάλουν κιχ, παραμένοντας ψύχραιμοι. Και όταν ήρθε το γκολ του Κλωναρίδη, οι αντιποδοσφαιρικές ορέξεις των γηπεδούχων, καταποντίστηκαν. Στο τέρμα του Μπακασέτα ξεκίνησε το πάρτι που θα τελείωνε με 3-4, έτσι έδειχνε η δουλειά. Και στην αποβολή του, εμφανίστηκαν μαζεμένες ασθένειες που ευτυχώς για την ΑΕΚ, δεν ήταν ομάδα ικανή να τις εκμεταλλευτεί η Βίντι, ας την έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» να μοιάζει με τη Σέλτικ του τελευταίου εικοσάλεπτου στο ΟΑΚΑ.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ…

… υπάρχουν ημέρες και θα δοθούν αφορμές για να τα αναλύσουμε. Το κατά πόσο είναι στοιχήματα οι Πόνσε και Μπογέ σε σύγκριση με εκείνους που αποχώρησαν και όσα πήραν μαζί τους (σε γκολ και ασίστ)ή αν ο Αλέφ είναι τελικά 6αρι με σώμα και τεχνική 8αριού, ή 8αρι που του είπαν όταν ήταν μικρός, ότι πρέπει να παίζει στο 6. Υπάρχει μια σύγχυση θέσης και ταυτότητας, προφανώς τη διαπιστώνει ο προπονητής, ενώ ταυτόχρονα εμπιστεύεται τον Γαλανόπουλο. Αλλά θα τον τσεκάρουμε και στη συνέχεια. Πάμε παρακάτω…

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε το τεράστιο βήμα για την επιστροφή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια. Την ερχόμενη Τρίτη θα κλείσει ένας πενταετής κύκλος που ως πρωτεύοντα αγωνιστικό στόχο (διότι ο μέγιστος και ορθώς, ήταν πάντα το γήπεδο) είχε αυτό το βράδυ, σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ. Με 60.000 ψυχές (ναι, τόσοι πρέπει να είστε!) να ζουν από κοντά την επιστροφή της ομάδας στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Να είστε εκεί! Πολλά, μα πάρα πολλά παιδιά, πρέπει να είναι ανάμεσά σας. Πάρτε τα μαζί σας, θα είναι στιγμές μοναδικές, αυτές που θα κάνουν περήφανους εσάς που δώσατε τη μάχη τα δύσκολα χρόνια για να τα κρατήσετε σε αυτό το πανέμορφο κιτρινόμαυρο μονοπάτι και ευτυχισμένα εκείνα, άλλωστε θα βιώσουν αυτό που τόσα όλα, στερήθηκαν, αρκετές φορές άδικα και εκβιαστικά. Την Τρίτη η ΑΕΚ επιστρέφει στα αστέρια. Για τα καλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ