OPINIONS

Τρέξε Κλωναρίδη, τρέξε

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Κλωναρίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου βάζει κάτω την περυσινή περιπέτεια του Κλωναρίδη και εξηγεί γιατί αυτή τη φορά υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να αποδειχθεί χρήσιμος για την ΑΕΚ.

Η απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι, προκάλεσε χαμόγελα. Σίγουρα όχι άκρατο ενθουσιασμό, αλλά αισιοδοξία για μια καλή σεζόν με την ΑΕΚ σε ρόλο αντίστοιχο με εκείνον που είχε και στον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα υπήρξε δραματικά κακό. Αποκαρδιωτικό...

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε πολλές ευκαιρίες στον Κλωναρίδη, σε βαθμό που έγινε ο ίδιος υπόλογος απέναντι στον κόσμο της ομάδας, επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι μεροληπτούσε έναντι άλλων. Ήταν επειδή και εκείνος τον πίστευε και προσπαθούσε να τον βοηθήσει να παρουσιάσει τον καλό εαυτό του. Αυτόν για τον οποίο η ΑΕΚ πείστηκε το καλοκαίρι του 2017, ότι άξιζε η επένδυση στο πρόσωπό του με τριετές συμβόλαιο. Ωστόσο μετά από 24 ματς και μόλις 1 γκολ, άπαντες συμφωνούν ότι επρόκειτο για μια απογοητευτική σεζόν. Αν δεν είχε συντελεστεί η αλλαγή σκυτάλης στον προπονητικό πάγκο, η ΑΕΚ ενδεχομένως να εισερχόταν σε διαδικασία παραχώρησης του Κλωναρίδη, είτε με δανεισμό, είτε παραχωρώντας του την ελευθερία να επιλέξει την επόμενη ομάδα του. Ωστόσο η παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη διαφοροποιεί την κατάσταση.

ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

Υπό τις οδηγίες του Ελληνα τεχνικού, ο Κλωναρίδης έπαιξε εξαιρετικά στον ΠΑΟ, ως παρτενέρ του Μπεργκ σε ρόλο δεύτερου επιθετικού και είναι δεδομένο ότι θα πάρει τις ευκαιρίες του και στην Ένωση. Όχι πλέον στα πλάγια της επίθεσης, στα οποία δεν αισθάνεται άνετα και δεν του ταιριάζουν. Πρόκειται για μια εξέλιξη που χαροποίησε τον ποδοσφαιριστή καθώς αναθάρρησε ψυχολογικά και απέκτησε ξανά εμπιστοσύνη και κίνητρο. Τα υπόλοιπα βέβαια, θα φανούν στο γήπεδο.

Περισσότερο και από τον ίδιο τον προπονητή του, ο οποίος είχε δεσμευτεί με δημόσια τοποθέτηση ότι ξέρει τον τρόπο για να εμφανιστεί ξανά ο Κλωναρίδης του Παναθηναϊκού και όχι ο περυσινός κακός εαυτός του, για την εικόνα του 26χρονου επιθετικού στο παιχνίδι με τη Γαλατά, χάρηκαν ακόμα περισσότερο οι συμπαίκτες του! Πέρυσι ήταν ο Τάσος Μπακασέτας εκείνος ο οποίος βγήκε μπροστά προκειμένου να εναντιωθεί σε όσους αποδοκίμασαν τον συμπαίκτη του στο ΟΑΚΑ.

Φέτος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, με δικό του ποστάρισμα σε μέσο κοινωνικής διαδικτύωσης, εξεδήλωσε την ικανοποίησή του για το ότι ο «Κλώνα» πραγματοποίησε μια απόλυτα πειστική εμφάνιση κόντρα στην πρωταθλήτρια Τουρκίας. Τον αγαπούν άπαντες στα αποδυτήρια και πέρυσι βίωσαν δια ζώσης πόσο δύσκολο ήταν για εκείνον να προσπαθεί δίχως αποτέλεσμα και να υπόκειται σε μία άνευ προηγουμένου ψυχολογική φθορά, παρά την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ, δίνοντάς του διαδοχικές ευκαιρίες.

Ίσως γιατί ο Ισπανός δεν ήξερε πως να «αρπάξει» από τον συγκεκριμένο παίκτη τα δύο-τρία ξεχωριστά πράγματα που έχει να καταθέσει, δίχως να μοιάζει τόσο ξένος και αποκομμένος από το σύνολο. Παρουσία του του Μαρίνου Ουζουνίδη, το πράγμα μοιάζει να αλλάζει πολύ γρήγορα. Ποδοσφαιριστής ο οποίος αντιμετωπιζόταν ως «αναγκαίο κακό», κόντρα στη Γαλατά εμφάνισε αυτά που ξέρει να κάνει. Για την ακρίβεια, σε ένα μόνο ματς έκανε όλα όσα δεν κατάφερε πέρυσι σε μια ολόκληρη σεζόν!

Θα πει κάποιος ότι ο Κλωναρίδης είναι παίκτης που μπορεί να δώσει πολύ συγκεκριμένα πράγματα σε μια ομάδα, σίγουρα δεν είναι πολλά. Όταν όμως ο προπονητής γνωρίζει ότι αυτά που έχει να δώσει είναι αρκετά για το σύνολο, δίχως να επηρεάζει αρνητικά τον τρόπο που εκείνος θέλει να λειτουργεί αυτό, τότε ακόμα και ο Βίκτωρας μπορεί να εξελιχθεί σε δυνατό χαρτί με την ταχυδύναμη που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ