OPINIONS

Υπέρβαση και στα νεύρα

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει την επόμενη μέρα της σπουδαίας κιτρινόμαυρης κατάκτησης και προσπαθεί να εξηγήσει γιατί στο τέλος επικράτησε ένας μικρός παραλογισμός.

Ίσως να μην είναι το πρέπον αυτό που θα διαβάσετε, είναι όμως μια αλήθεια. Αυτό που ο Λιβάγια έκανε στο τέλος του ματς, η πολύ άσχημη αντίδραση που πρωτίστως θα κοστίσει σε εκείνον τρία παιχνίδια και δευτερευόντως στην ΑΕΚ την παρουσία του σε αυτά, πέρασε από το μυαλό και άλλων. Αρκετών… Η πίεση για την πρόκριση και το αισχρό πρώτο παιχνίδι των Ούγγρων στη Βουδαπέστη, οι προκλήσεις και οι βωμολοχίες τους στη διάρκεια του ματς, προκάλεσαν ομολογουμένως ανώριμες αντιδράσεις. Πόσοι αλήθεια έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να λειτουργούμε στα κόκκινα; Φαντάζομαι όλοι μας.

Ουδεμία διάθεση έχω να δικαιολογήσω τον Κροάτη, πόσω μάλλον τον Λόπες που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα την πρόκριση. Παρόλο που μοιάζουν αντιδράσεις στα όρια της παράνοιας, σε έναν βαθμό μπορώ να αντιληφθώ ότι όταν δεν έχεις απόλυτο κοντρόλ του εαυτού σου, φεύγεις από τα όρια και πατάς σε επικίνδυνες γραμμές. Όλοι όσοι τεντώνουμε το δάχτυλο, ας αναλογιστούμε ότι τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Επίσης ότι αυτά πληρώνονται, όπως και θα συμβεί, σε βαθμό που θα τους πονέσει πολύ. Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνονται.

ΟΛΗ Η ΑΕΚ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

Όλη η ΑΕΚ ζούσε αυτές τις ημέρες στα κόκκινα. Υπερβάσεις αγωνιστικές συντελέστηκαν, η μία πίσω από την άλλη λόγω των διαδοχικών τραυματισμών και του κακού μεταγραφικού σχεδιασμού. Οι ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους ο Λόπες και ο Λιβάγια, έπεφταν για ύπνο και ξυπνούσαν με το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Ενδόμυχα, ίσως και να πίστευαν ότι αυτή θα ήταν η μοναδική ευκαιρία στην καριέρα τους. Ο οργανισμός ΑΕΚ, στο σύνολό του, κατάφερε να διαχειριστεί το άγχος, την πίεση και την απαίτηση. Οι μεμονωμένες κακές αντιδράσεις, είναι κατακριτέες αλλά κάπου είναι και ανθρώπινες. Κακώς, αλλά είναι…

Ο Ουζουνίδης επίσης, έπρεπε να διαχειριστεί μια κατάσταση πρωτόγνωρη για εκείνον αλλά και την ίδια την ιστορία της ομάδας. Ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που την οδήγησε σε προκριματικά Champions League, ο πρώτος με την ευκαιρία να την καθοδηγήσει και στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης . Είναι αδύνατον να μην είσαι ψυχικά φορτωμένος αυτές τις στιγμές. Ωστόσο δεν τίθεται θέμα (α)πειθαρχίας, ο Λόπες και ο Λιβάγια παρουσίασαν τον κακό εαυτό τους επειδή αποδείχθηκαν μη ικανοί να αντεπεξέλθουν στην πίεση, όχι επειδή δεν γίνεται κάτι σωστά από το προπονητικό επιτελείο και την ομάδα γενικότερα.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Όλα στη ζωή είναι μαθήματα. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Ο Λιβάγια και ο Λόπες στερούν από τους εαυτούς την παρουσία τους σε ένα μεγάλο κομμάτι αυτού που ονειρεύονταν να κάνουν πραγματικότητα. Η ΑΕΚ δεν έχασε κάτι, θα συνεχίσει να ζει κατά 20.000.000 ευρώ πλουσιότερη και με την ίδια μαχητική διάθεση όσων κληθούν να παίξουν σε παιχνίδια τα οποία θα είναι σαφώς δυσκολότερα από ότι αυτό με τη Βίντι.

Θα απαιτηθεί ενίσχυση, κανονικά όχι μόνο με δύο, αλλά τουλάχιστον με τρεις παίκτες ποιότητας οι οποίοι πρέπει να αποκτηθούν για να αποκτήσει η ομάδα το απαιτούμενο βάθος στο πρωτάθλημα και τη δυναμική να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής στα ματς του Champions League. Οι παίκτες της ΑΕΚ, μεταξύ των οποίων και ο Λιβάγια με τον Λόπες, ύψωσαν τον πήχη. Τώρα εκείνη που καλείται να περάσει από πάνω του, είναι η διοίκηση.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μόνο η ΑΕΚ και η Γιουβέντους
Έρχεται "καμπάνα" για Λιβάγια, Λόπες
Η εξήγηση του Λιβάγια για την αποβολή του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ