OPINIONS

ΑΕΚ: Ο Κρίστιτσιτς κάνει τα πάντα και συμφέρει

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Τσάρλυ γράφει για την πολύ δυνατή μεταγραφική κίνηση που έκανε η ΑΕΚ με την απόκτηση του Νέναντ Κρίστιτσιτς. Ο Σέρβος χαφ από το πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε βασικός, έδειξε πως διαθέτει στοιχεία ικανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνουν την διαφορά.

Στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ, ήταν ο ορισμός της απλότητας. Έδειξε πόσα πράγματα μπορεί να προσφέρει παίζοντας στον χώρο του εσωτερικού χαφ και πόσο καλύτερη μπορεί να κάνει συνολικά και σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού την ομάδα του.

Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρόκειται για έναν κεντρικό χαφ με ποιότητα πάνω από τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σίγουρο κράτημα μπάλας, εύκολη απελευθέρωση, ικανότητα να δίνει σωστά την μπάλα εκεί που την θέλουν οι συμπαίκτες του. Είναι ο ορισμός του όρου, "η απλότητα κάνει τη διαφορά". Όλα τα πετυχαίνει χωρίς να σου δείχνει πως πιέζεται, δίχως να χρειάζεται να προσπαθήσει αρκετά. Στην δική του περίπτωση μιλάει η ποιότητα και η γνώση του αθλήματος.

Ποιότητα και γνώση που του επιτρέπει να ξέρει πως να τοποθετηθεί,να κοντρολάρει την μπάλα, να την κρατά με ασφάλεια στην κατοχή του, να δημιουργεί με κάθετο ποδόσφαιρο, με άνοιγμα της μπάλας εξωτερικά στα ανεβάσματα των μπακ, να πατά την αντίπαλη περιοχή και ασφαλώς να σκοράρει.

ΒΟΗΘΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Έχει την ικανότητα σε ένα ποδόσφαιρο όπως το δικό μας, που δεν είναι ιδιαιτέρα γρήγορο και η επίθεση διαρκεί περισσότερο, να βοηθά σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Να δώσει στην ομάδα τουκερδισμένες μονομαχίες, περισσότερες κατοχές, πιο γρήγορη δημιουργία και να προσφέρει σε γκολ και ασίστ. Λειτουργεί ισόποσα σαν κόφτης, σαν δημιουργός και σαν box to box χαφ.

Με τον Κισαμμικό άνοιξε λογαριασμό, σκοράροντας με τον τρόπο που γνωρίζουν οι μεγάλοι χαφ. Στο τρίτο τέρμα που κερδίζει το πέναλτι ο Μπογιέ, τον είδαμε να αντιλαμβάνεται πού θα πάει η μπάλα, να παίρνει την σωστή τοποθέτηση και να πασάρει με έναν τρόπο που ακόμα και ο αργοκίνητος Μπογιέ να είναι ικανός να εκμεταλλευτεί.

Είχε μία γεμάτη εμφάνιση. Τα στοιχεία που είδαμε τα είχα επισημάνει όταν έγινε η μεταγραφή. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Κρίστισιτς είναι πως μπορεί να προσφέρει ισόποσα σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, αυτός ο συνδυασμός προσόντων που έχουν μόνο οι πρωτοκλασάτοι χαφ, επιτρέπει στους προπονητές τους να νοιώσουν ασφάλεια. Ο Ουζουνίδης από εδώ και πέρα θα γνωρίζει πως έχει στο γήπεδο αφεντικό, έναν μέσο που μπορεί να κάνει ότι του ζητήσει σε υψηλό επίπεδο.

ΞΑΦΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ

Η λογική λέει πωςθα πάρει την φανέλα του βασικού σπίτι του. Μια πρωτοκλασάτη μεταγραφή, μία αλλαγή συστήματος που ταιριάζει περισσότερο στην φυσιογνωμία του ρόστερ και ξαφνικά η ΑΕΚ γέμισε με λύσεις στον άξονα και ο προπονητής της από εδώ και πέρα θα είναι υποχρεωμένος να κρατάπρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές εκτός βασικής ενδεκάδας.

Με την επιλογή του να ξεκινήσει με τον Μπογιέ δίπλα από τον Πόνσε, έδειξε πως στο μυαλό του είναι στο επιθετικό δίδυμο, να χρησιμοποιεί και μεοσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές. Το τονίζω αυτό, καθώςτο γεγονός πως σαν εσωτερικοί χαφ υπάρχουν οι Μάνταλος - Κρίστισιτς, θα είναι πιο εύκολο για τον Ουζουνίδη να χρησιμοποιεί τον Μπακασέτα κοντά στον Πόνσε.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ