Ο Τσάρλυ γράφει για τον 28χρονο Σέρβο μέσο, Νέναντ Κρίστιτσιτς, ο οποίος συνδυάζει αναχαίτιση και δημιουργία κι έχει όλο το πακέτο για να κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ φέρνει τον κεντρικό χαφ που είχε τα περισσότερα κλεψίματα στους ομίλους του Champions League, ποδοσφαιριστή που συνδυάζει αναχαίτιση με δημιουργία. Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς είναι ο νέος ηγέτης της Ένωσης.

ADVERTISING

Η ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η ΑΕΚ χρειάζεται να κάνει κινήσεις για να ξεκινήσει τη δεύτερη της επιστροφή. Το καλοκαίρι δεδομένα έγιναν λάθη και το γεγονός αυτό δεν υπάρχει κανένας μέσα στην ομάδα να μην το έχει παραδεχτεί. Το φετινό πρωτάθλημα χάθηκε νωρίς και γρήγορα αποδείχθηκε πως το ρόστερ έχει ανάγκη ενίσχυσης. Σταδιακά έφυγαν σημαντικοί παίκτες κορμού, που πρέπει να αντικατασταθούν.

Η αλήθεια είναι πως κανένας ποδοσφαιριστής από αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι, δεν μπόρεσε να γίνει ξεκάθαρα παίκτης κορμού. Να δώσει το δικαίωμα στην διοίκηση και στον προπονητή να πει δεν χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστή, είμαστε καλυμμένοι στην θέση των Μπογέ, Πόνσε, Οικονόμου, Άλεφ.

Τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές, προσωπικά το έκανα και έγκαιρα, πριν καν δούμε την ομάδα στο γήπεδο. Ήταν δεδομένο πως οι κινήσεις που έγιναν, έριχναν το επίπεδο της ομάδας. Το θετικό είναι πως αυτή η παραδοχή έγινε και από την διοίκηση της ΑΕΚ. Στα άσχημα αποτελέσματα ο κόσμος διψά για αίμα.

ADVERTISING

Το εύκολο για την διοίκηση θα ήταν να κάνει το χατίρι του κόσμου. Να τα ρίξει όλα στον προπονητή και να φέρει πίσω τον Μανόλο Χιμένεθ. Δεν συνέβη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει κάνει λάθη. Θεωρώ πως η διοίκηση πήρε μία δίκαιη απόφαση, σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Είναι τίμιο από την στιγμή που αποδέχεσαι πως στον σχηματισμό του ρόστερ, έχουν γίνει λάθη και υπάρχει η παραδοχή πως στον προπονητή δεν δόθηκε το ρόστερ που θα έπρεπε για να πετύχει τους στόχους, να του δώσεις ακόμα μία ευκαιρία, φροντίζοντας να ενισχυθεί το ρόστερ.

Η διοίκηση έκανε ακριβώς αυτό, γνωρίζει πως και ο προπονητής έχει κάνει λάθη, κάτι που το αποδέχεται και ο ίδιος, όμως έχει και άλλοθι που του δίνουν το δικαίωμα να πάρει ακόμα μία ευκαιρία. Ασφαλώς και ένας προπονητής που δεν φέρνει αποτελέσματα είναι δεδομένο πως αργά η γρήγορα θα χάσει την θέση του.

Στον Μαρίνο Ουζουνίδη αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έγινε στην αρχή της σεζόν να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο η ΑΕΚ, το γεγονός πως έβαλε την ομάδα στους ομίλους και του δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία. Αν τα καταφέρει και γυρίσει την κατάσταση, μην αποκλείσετε να μείνει πολύ περισσότερο απ' ό,τι υπολογίζουν, οι περισσότεροι.

ΗΡΘΕ 8ΑΡΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ζητήσει τρεις μεταγραφές. Ένα 8άρι να έχει κάθετο παιχνίδι, να είναι καλός ανασταλτικά αλλά και να έχει επιθετικές αρετές, ένα πιο aggressive 6άρι και ένα κανονικό εξτρέμ στα δεξιά. Η λογική από την αρχή ήταν να αποκτηθεί οπωσδήποτε ένα 8άρι που να κάνει την διαφορά.

Από το καλοκαίρι η διοίκηση είχε στην κορυφή της λίστας, τον Κρίστισιτς. Και τότε είχε αποφασιστεί να δοθούν τα 500χιλιάρικα της ρήτρας, όμως η μεταγραφή του κόλλησε, στην ανάγκη που είχε ο ίδιος να βοηθήσει τον Ερυθρό Αστέρα, στην Ευρωπαϊκή προσπάθεια που έκανε.

Το "ναι" του Κρίστισιτς, έχει αλλάξει το κλίμα μέσα στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο της. Η ΑΕΚ φέρνει έναν πραγματικά πολύ καλό χαφ, μία μεταγραφή κορμού που είχε ανάγκη, αποκτά τον Κρίστισιτς φέρνει έναν ηγέτη στα χαφ και πιο ήρεμη μπορεί να ψάξει για τις υπόλοιπες θέσεις.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ "ΚΛΕΦΤΗΣ" ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

Μιλάμε για ένα 8άρι που στο ποδόσφαιρο μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχει το σημαντικό στοιχείο που σε αυτήν την θέση δημιουργεί ασφάλεια στον προπονητή που τον έχει. Μπορεί να συμμετέχει ισόποσα στο ανασταλτικό και στο δημιουργικό παιχνίδι. Καλός στον κερδίζει την μπάλα, να μην αφήνει τον αντίπαλο να φτιάχνει παιχνίδι, εξίσου αποτελεσματικός στην δημιουργία.

Δεν ξέρω αν έχει γίνει κατανοητό, αλλά η ΑΕΚ έκλεισε τον 5 παίκτη στα κλεψίματα στους ομίλους του Champions League, που ήταν και ο πρώτος χαφ που εμφανίζεται σε αυτήν την κατηγορία, πάνω από τον Φερναντίνιο και τον Χάβι Μαρτίνεθ, που είναι καθαρά 6άρια. Σε έναν όμιλο με θηρία πέτυχε όχι μόνο να σταθεί, αλλά και να διακριθεί σε έναν πολύ δύσκολο χώρο, απέναντι στην Παρί, στη Λίβερπουλ και στη Νάπολι. Είναι δεδομένο, πως η AEK ενεργοποιώντας την ρήτρα του Κρίστιτσιτς, φέρνει έναν υψηλού επιπέδου κεντρικό χαφ, που είναι ικανός να κάνει άμεσα την διαφορά.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ

Μεταγραφή χαμηλού ρίσκου, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή με αρετές σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, αναχαίτιση, δημιουργία, κάθετο ποδόσφαιρο και μεταφορά μπάλας. Με μεγάλη καριέρα στο Ιταλικό πρωτάθλημα, πέρασμα από το Ισπανικό, υπήρξε ηγέτης από το 2012-14 στον άξονα της Σαμπντόρια και με γεμάτες τις δύο τελευταίες χρονιές, σε ένα επίπεδο που δεν απέχει πολύ από το δικό μας ποδόσφαιρο.

Όσοι με διαβάζετε, γνωρίζετε πως στις καλοκαιρινές μεταγραφές, ήμουν επικριτικός. Κανένας από τους παίκτες που είχαν έρθει, δεν είχε το πακέτο για να γίνει ηγέτης στην θέση του. Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς αυτό το πακέτο το έχει. Είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση της δεύτερης επιστροφής που καλείται να κάνει η AEK. Μία μεταγραφή που δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα.