OPINIONS

Ας μπει ένα τέλος στο αυτομαστίγωμα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει με αφορμή την ήττα του αδιάφορου Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ που είχε κίνητρο για τη νίκη και την πρωτοτυπία της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Νταμπίζα που έβαλε τον εαυτό του σε ρόλο απολογούμενου.

Την Κυριακή το απόγευμα ενώ παρακολουθούσα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Λάρισα. Βλέποντας τα σόσιαλ, άρχισα να πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έγινε η πρώτη ομάδα χωρίς κίνητρο, που όντας αδιάφορη έχασε από αντίπαλο με κίνητρο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ

Δημιουργήθηκε ένα κύμα αμφισβήτησης, το οποίο οδήγησε τον Νίκο Νταμπίζα να δώσει συνέντευξη Τύπου, για να δώσει εξηγήσεις. Αυτό που συνέβη στον Παναθηναϊκό είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχει δοθεί συνέντευξη τύπου, για να εξηγηθεί ήττα αδιάφορης ομάδας, από αντίπαλο με κίνητρο.

Άκουσα προσεχτικά τον Νίκο Νταμπίζα, πραγματικά δεν μπορώ να βρω τον λόγο, που πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου. Δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του για να έχει την δικαιολογία ότι θίχτηκε η προσωπική του αξιοπρέπεια αλλά έναν τεράστιο σύλλογο, δεν υπήρχε ο παραμικρός λόγος να σταθεί μπροστά στους δημοσιογράφους στον ρόλο του απολογούμενου. Στην πραγματικότητα, έδωσε στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, αυτό που επιθυμούσε, έβαλε τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού να του δώσει με απολογητικό ύφος εξηγήσεις.

Γράφτηκαν τόσες υπερβολές τόσα σκληρά λόγια. Ο Αλέξης Κούγιας μετά το τέλος του παιχνιδιού της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ, έκανε σκληρές δηλώσεις. Είπε πως αισθάνεται ντροπή για την κατάντια του Παναθηναϊκού. Προφανώς την ίδια ντροπή θα νοιώσει και γα τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική αν η ομάδα του χρειαστεί αποτέλεσμα.

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ;

Γράφτηκαν και ακούστηκαν απίθανες υπερβολές, για κάτι που μοιάζει να είναι ένας άγραφος κανόνας στον επαγγελματικό αθλητισμό. Δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία περίεργη συναλλαγή για να κερδίσει μία ομάδα με κίνητρο μία αδιάφορη. Δεν αμαυρώνει κανένα τέτοιο αποτέλεσμα την ιστορία κανενός συλλόγου. Αυτές είναι κουβέντες γεμάτες υποκρισία, που δεν έχουν να κάνουν με την λογική του αθλητισμού.

Το ανέφερε και ο Νίκος Νταμπίζας στη συνέντευξη τύπου, το περασμένο Σάββατο η Γιουβέντους έβαλε τα δεύτερα και έχασε από την Σπαλ. Αν πάμε μία εβδομάδα πίσω, το ίδιο έκανε και η Νάπολι με την Έμπολί, ασφαλώς και αυτά τα αποτελέσματα δεν θα ερχόντουσαν αν το πρωτάθλημα στην Ιταλία έμενε ανοιχτό. Ο Μιχαϊλοβιτς που είναι προπονητής της Μπολόνιας αντέδρασε και έκανε σκληρές δηλώσεις. Κανένας παράγοντας της Γιουβέντους δεν ίδρωσε, ούτε ένιωσε ντροπή κανένας οπαδός της Γιουβέντους.

Πρόσφατο το παράδειγμα στην Euro League. Η Ζαλγκίρις για να περάσει στον επόμενο γύρο έπρεπε να κερδίσει μέσα στην Μαδρίτη και πράγματι κέρδισε και άφησε εκτός Ευρώπης τον Ολυμπιακό.

Δεν νομίζω να υπάρχει ένας φίλος της Γιουβέντους, της Νάπολι, της Ρεάλ να ζήτησαν την παραίτηση του Αλέγκρι, του Αντσελότι και του Λάσο, ούτε να πιστεύει κανένας πως μίκρυνε το μέγεθος αυτών των ομάδων. Καμία ρετσινιά δεν κουβαλάς, επειδή δεν είχες κίνητρο και έχασες από ομάδα που παίζει για τη ζωή της. Δεν υπάρχει ομάδα στον ομαδικό αθλητισμό που να μην της έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένα πρωτάθλημα στον κόσμο που τις τελευταίες αγωνιστικές να μην επιβεβαιώνεται σε ένα σημαντικό ποσοστό το κίνητρο. Η εξαίρεση είναι όταν η ομάδα που έχει το κίνητρο στο τέλος δεν κερδίζει και όχι το αντίστροφο.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΜΟΥΝΙΕ

Ο Νταμπίζας εξήγησε τους λόγους με τους οποίους επέλεξε να εκτίσουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τις ποινές τους στο ματς με τον ΟΦΗ, δεν μίλησε γιατί όμως μπήκε ξαφνικά στην βασική ενδεκάδα ο Μουνιέ.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κοιτάξει την επόμενη χρονιά. Ο Δώνης με τον Νταμπίζα κοινοποίησαν στον μάνατζερ του Γάλλου επιθετικού την προηγούμενη εβδομάδα πως πρέπει να βρει ομάδα για την επόμενη σεζόν. Για να τον διευκολύνουν αποφάσισαν να του δώσουν συμμετοχή. Καταλαβαίνει ο καθένας πως ένας ποδοσφαιριστής που παθαίνει την μία θλάση μετά την άλλη και έχει να παίξει μήνες, δεν είναι εύκολο να πλασάρει τον εαυτό του, το να πάρει δύο, τρεις συμμετοχές στο τέλος μπορεί να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα.

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ Ο ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΖΑΕΤΣ

Στα πλαίσια του να χρησιμοποιηθούν νέα παιδιά έπαιξε ο Αποστολάκης στα δεξιά και ο Παντελάκης, δεξί στόπερ. Συγνώμη αλλά δεν βλέπω περίεργο το δίδυμο Αποστολάκης, Παντελάκης να τα θαλασσώσειαπέναντι σε έναν γρήγορο εξτρέμ. Πέρασε ο Βέρα στο δεύτερο ημίχρονο τον Φερέιρα στην πλευρά τους και πράγματι οργίασε. Ο Βραζιλιάνος οδήγησε τον Αποστολάκη σε αλλαγή, έκανε ότι ήθελε τον Παντελάκη, αναδεικνύοντας πως το παιδί τουλάχιστον ακόμα δεν είναι έτοιμο για να παίξει ακραίο στόπερ στη Super League.

Δεν καταλαβαίνω που είναι το περίεργο. Δεν έχασε η ομάδα του Σαράβακου, του Βαζέχα, του Ζάετς και του Ρότσα, αλλά μία ενδεκάδα που είχε μέσα τους Οικονόμου, Παντελάκη, Αποστολάκη, Στάικο, Χατζηθεοδωρίδη, που έχει καλύτερο παίκτη τον Μακέντα και επέλεξε να δώσει χρόνο στον Μουνιέ που βρίσκεται σεατομικό επίπεδο που δεν παραπέμπει σε αθλητή.

ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑ

Αφήνω τον Κούγια, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ είδε πως η ομάδα του πήρε δίκαια ένα μεγάλο αποτέλεσμα και λόγω της νίκης του ΟΦΗ παραμένει σε κίνδυνο. Έχειτους λόγους του να εκφράσει το παράπονο του. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το αυτομαστίγωμα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Από πού και ως που δεν έχει το δικαίωμα στα τελευταία τρία παιχνίδια και χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο, ο προπονητής μίας ομάδας που έτσι κι αλλιώς πρέπει να ψάξει στο ρόστερ για να βρει λύσεις, να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθεί ο Δώνης, που επέλεξε να δώσει ευκαιρία σε νέα παιδιά που δεν ανταποκρίθηκαν. Ούτε μου γίνεται κατανοητό, να πιστεύει κάποιος πως ο φετινός Παναθηναϊκός χωρίς κίνητρο και με πειραματική ενδεκάδα, δεν δικαιούται να χάσει από τον ΟΦΗ.

Να είμαστε σοβαροί, ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρά προβλήματα. Η ομάδα πράγματι έχει μικρύνει, αλλά όχι επειδή όντας αδιάφορη έχασε από τον ΌΦΗ. Την Κυριακή το απόγευμα αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ, ήταν απόλυτα λογικό, τα υπόλοιπα που γράφτηκαν και ειπώθηκαν έχουν μεγάλη δόση υποκρισίας, ας σταματήσει τουλάχιστον από τον κόσμο του Παναθηναϊκού το αυτομαστίγωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ