OPINIONS

Γίνεται Παναθηναϊκός

Γίνεται Παναθηναϊκός

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Παναθηναϊκό του Δώνη ο οποίος εξελίσσεται ραγδαία, τον Κάτσε που κάνει τη διαφορά στο κέντρο και τη χρησιμότητα του Μακέντα όταν ο Ιταλός πατάει περιοχή.

Κάθε μέρα που περνάει μέσα από την δουλειά του Δώνη, ο Παναθηναϊκός πλησιάζει στο πραγματικό του μέγεθος. Η ομάδα του Δώνη μεγαλώνει και κάνει συνεχώς βήματα για να δημιουργήσει έναν κανονικό Παναθηναϊκό.

Κανονικά για μία καινούρια και τόσο νεανική ομάδα καμία νίκη δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, τα παιδιά του Δώνη όμως είχαν διαφορετική γνώμη. Μπήκαν από το πρώτο λεπτό αφηνιασμένοι και πρόσφεραν μία εξαιρετική παράσταση.

ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ο Παναθηναϊκός που χτίζεται έδειξε δείγματα σωστής νοοτροπίας, λειτουργώντας σαν ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, μπήκε από το πρώτο λεπτό να πνίξει τον αντίπαλο και με σκοπό να μην του αφήσει την παραμικρή σκέψη πως μπορεί να διεκδικήσει τίποτα από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κάτι που δεν πέτυχαν απέναντι στον Απόλλωνα ούτε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ούτε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκης. Ο Απόλλωνας μπορεί να είναι τελευταίος στην βαθμολογία, όμως θυμίζω πως και οι δύο διεκδικητές του τίτλου\ δεινοπάθησαν να τον κερδίσουν.

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν από το πρώτο λεπτό με μεγάλη φόρα. Στα πρώτα οκτώ λεπτά δημιούργησαν με συνεργασίες τέσσερις καθαρές ευκαιρίες και τελικά το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό ύστερα από μία πολύ όμορφη σέντρα του Χατζηγιοβάννη που την έκανε γκολ ο Μακέντα. Συνολικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πολύ δημιουργικοί και πρόσφεραν θέαμα.

Έβγαλαν επιθετικότητα από το πρώτο λεπτό με στόχο να καθαρίσουν όσο πιο νωρίς γίνεται το παιχνίδι, κάτι που θυμίζω το είχαν προσπαθήσει και με τον Πανιώνιο, που ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν την σειρά των τριών ντέρμπι.

Αυτές οι νίκες με κατώτερους αντιπάλους στο ΟΑΚΑ ξεκίνησαν στην αρχή της σεζόν σαν υπέρβαση, σήμερα έχουν φθάσει στο σημείο να φαντάζουν δεδομένες και να έρχονται με απόλυτη κυριαρχία και με ένα τόσο ευρύ σκορ. Αν φέρουμε λίγο πίσω την σκέψη μας και θυμηθούμε πώς άρχισε η χρονιά, ακόμα και πόσος κόπος χρειάστηκε για να επικρατήσει ο Παναθηναϊκός απέναντι σε Λαμία, Λεβαδειακό και ΠΑΣ καταλαβαίνουμε ότι η εξέλιξη είναι ραγδαία.

Ο ΚΑΤΣΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Γιώργος Δώνης κάνει κάτι που είναι σημαντικό, σέβεται αυτά που του λέει το γήπεδο. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ξεκίνησε με τακτική και επιλογές που επιτρέπουν στους παίκτες του να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο Δώνης, το 4-3-3 με την παρουσία των Κουρμπέλη, Κάτσε, Δώνη στον άξονα, βοήθησε πολύ. Υπήρχε ο απόλυτος έλεγχος, γίνονταν κλεψίματα ψηλά, είχαν ελευθερίες οι Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης και όλα αυτά οδηγούσαν σε όμορφες συνεργασίες και αξιοποίηση του Μακέντα.

Η συγκεκριμένη τριάδα είναι λειτουργική, προσφέρει κερδισμένες μάχες σε ψηλά μέτρα και η ταυτόχρονη παρουσία των τριών χαφ, τους βοηθά να βγάζουν τα πλεονεκτήματα τους. Ασφαλώς την μεγάλη διαφορά την έκανε η παρουσία του Κάτσε, που ήταν καθοριστικός σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού.

Ο Κάτσε είναι υποτιμημένος ποδοσφαιριστής και για τον φετινό Παναθηναϊκό η παρουσία του είναι πολυτέλεια. Δίνει την δυνατότητα για ποιοτικές επιλογές από τον άξονα, σωστές κάθετες και παράλληλες πάσες που προσφέρουν συνεργασίες, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει πολλά μέτρα, με μπάλα και χωρίς. Είναι πολύ σημαντικό που έγινε βασικός ο Κάτσε και όσο αγωνίζεται θα γίνεται και καλύτερος. Στην πραγματικότητα, σε σχέση με αυτά που είχαμε δει σε αντίστοιχα παιχνίδια πριν ξεκινήσουν τα ντέρμπι, η δική του παρουσία ήταν αυτή που έκανε την διαφορά και έδωσε μία ηρεμία, μία σιγουριά σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού που δεν υπήρχαν στο πρώτο κομμάτι της σεζόν.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Τα υπόλοιπα ήταν κοντά σε όσα είχαμε δει στο πρώτο καλό διάστημα, που είχε φέρει το απίθανο 6-1-0. Επιστροφή στις πολύ καλές εμφανίσεις για τους απελευθερωμένους Χατζηγιοβάννη, Μπουζούκη. Είχαν ξανά μια άνεση στο να περνούν τον αντίπαλό τους, να αξιοποιούν την κίνηση των συμπαικτών τους και να δημιουργούν συνεργασίες που καταλήγουν σε καθαρή τελική και σε αξιοποίηση του Μακέντα.

Ο Ιταλός φορ έδειξε πως σε παιχνίδια που του επιτρέπεται να παίζει μέσα στην περιοχή μπορεί να βοηθήσει και να τελειώσει φάσεις, ασφαλώς και οι τρεις θα πρέπει να δουλέψουν ώστε να μπορούν να γίνει χρήσιμοι, ο καθένας στον δικό του τομέα και με τον δικό του τρόπο και να προσφέρουν και σε αγώνες διαφορετικών συνθηκών.

Επίσης συνεχίζεται το φορμάρισμα του Ινσούα, ο Αργεντίνος μπακ μετά το αφηνιασμένο παιχνίδι αυταπάρνησης που έκανε στο "Γ. Καραϊσκάκης", συνέχισε στις υψηλές πτήσεις, κυνήγησε το γκολ, είχε πολλά ανεβάσματα και επιβραβεύτηκε.

Είναι σπουδαίο που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να μπορεί να πετυχαίνει τόσο εμφατικές νίκες, και να συνδυάζει ουσία και θέαμα. Βήμα, βήμα, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι που περνάει, πλησιάζει όλο και περισσότερο στο πραγματικό του μέγεθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ