OPINIONS

Με τον Μπεργκ θα ξεχάσουν τον Πρίγιοβιτς

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Πρίγιοβιτς και εξηγεί γιατί ο Μάρκους Μπεργκ αποτελεί τον ιδανικό αντικαταστάτη του Σέρβου επιθετικού σύμφωνα και με το στιλ παιχνιδιού του Δικεφάλου του Βορρά.

Το χθεσινό κείμενο το έκλεισα με την επισήμανση, πως αν δεν υπάρχει πιθανότητα παραμονής του Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει λόγος να γίνει και η συνάντηση του με τον Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, έκανε τις τελευταίες του προσπάθειες, μίλησε και με τους ανθρώπους της Αλ Ιτιχάντ και από την στιγμή που αντιλήφθηκε πως η παραμονή του Σέρβου φορ μέχρι το καλοκαίρι δεν είναι εφικτή, ξεκίνησε την διαδικασία της επόμενης ημέρας.

ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΤΙΜΩΡΙΑ

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα όλα οδηγούν στον Μάρκους Μπεργκ. Το έγραψα και χθες το επιβεβαίωσε ακόμα μία φορά και ο ΠΑΟΚ με την εμφάνιση του, η ομάδα έχει μάθει να λειτουργεί με έναν φορ να κάνει την διαφορά. Δυστυχώς παρακολουθούμε ένα ποδόσφαιρο που η επιθετικότητα και η αποτελεσματικότητα των ομάδων εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό από τα πρόσωπα και σε μικρότερο από τις ποδοσφαιριστές αρχές που έχουν οι ομάδες.

Ειδικά ο ΠΑΟΚ έμοιαζε επαναπαυμένος από την παρουσία του Πρίγιοβιτς, στην δυνατότητα που του παρείχε να λυγίσει τις αντίπαλες άμυνες. Δίχως να χρειάζεται συνολικά ομάδα να πάρει μεγάλο ρίσκο, δίχως να έχουν δημιουργήσει οι κατάλληλοι αυτοματισμοί, που θα οδηγούσαν και σε ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο τρόπος που έφυγε μπορεί να μοιάζει και σαν μία τιμωρία, άλλωστε έχουν σπαταληθεί πολλά λεφτά για να είναι τόσο εξαρτώμενος ο ΠΑΟΚ από έναν ποδοσφαιριστή.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ

Η αναγκαιότητα να κατακτηθεί αυτός ο τίτλος μεγάλη και το κενό που αφήνει ο Πρίγιοβιτς τεράστιο. Η εικόνα της ομάδας στην Πάτρα σε συνδυασμό με τις τελευταίες εμφανίσεις, δημιουργεί φόβο. Φόβο και την ανάγκη να γίνει ένα ποδοσφαιρικό λάθος. Ποτέ μία λανθασμένη στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία απόφαση, δεν ήταν τόσο αναγκαία. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη ομάδα, να χρειάζεται τόσο πολύ έναν ποδοσφαιριστή, όπως αυτήν την στιγμή ο ΠΑΟΚ τον Μπεργκ.

Εύκολα μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως διαβάζει υπερβολές, όμως τα πράγματα δεν είναι απλά. Ο ΠΑΟΚ πάει να πάρει πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, για να καταφέρει να φθάσει τόσο κοντά, πέτυχε πρώτα να γίνει ανώτερος σε πολλά κομμάτια. Κατάφερε να φέρει το Ελληνικό ποδόσφαιρο εκεί που θα του επέτρεπε να κατακτήσει τον τίτλο, κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να ξεκινήσει την χρονιά σαν φαβορί, κατάφερε να κερδίσει χωρίς να είναι καλός στον πρώτο γύρο τρία ντέρμπι στην σειρά, κατάφερε να αλλάξει γύρο στο συν 8, δεν γίνεται να αφήσει στην μοίρα του αυτό το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου φωνάζει, πως με τον τρόπο που δουλεύεται, έχει ανάγκη να έχει στο ρόστερ της, με διαφορά τον καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος. Σε αντίθεση περίπτωση, βάζει τον τίτλο σε κίνδυνο. Μοιάζει σαν να παίζει τα πρωτάθλημα στα ζάρια.

ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚ

Ακόμα και οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ το καταλαβαίνουν, η ομάδα τους δεν έπαιξε κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, είχε αύρα φαβορί, έφτιαξε με το δίδυμο Κρέσπο, Βαρέλα μία σκληρή τελευταία γραμμή άμυνας και είχε τον επιθετικό που επέτρεπε στην ομάδα να κερδίζει με τον προπονητή της να παίζει συντηρητικά. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η συνταγή αυτή ήταν και μένει ακόμα λίγο για να φέρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Μαθαίνω πως το έχουν καταλάβει και στον ΠΑΟΚ και από την στιγμή που δόθηκε το σήμα από τον Ιβάν Σαββίδη πως ο Πρίγιοβιτς τελείωσε, έχουν πέσει με τα μούτρα για να κάμψουν τις αρκετές και μπλεγμένες δυσκολίες που έχει η περίπτωση του Σουηδού.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση, να γνωρίζει η απέναντι πλευρά πως έχει χρήμα να ξοδέψει και την αναγκαιότητα να κλείσει την συγκεκριμένη περίπτωση. Στον βωμό όμως του πρωταθλήματος, έχουν δοθεί πολλά λεφτά, τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση θα πιάσουν τόπο.

ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟΣ Ο ΣΟΥΗΔΟΣ

Καταλαβαίνω πως ο Πρίγιοβιτς, είναι αγαπητός στον κόσμο του ΠΑΟΚ κάτι που είναι και απόλυτα δικαιολογημένο. Ο ποδοσφαιριστής όχι μόνο πρόσφερε, έκανε την διαφορά. Αν ο τίτλος κατακτηθεί, ο Πρίγοβιτς εκτός από το μετάλλιο, θα αξίζει να έχει στην φιέστα τιμητική θέση και να πάρει σημαντικό μερίδιο από την αγάπη του κόσμου. Ποδοσφαιρικά όμως ο Μπεργκ είναι πληρέστερος.

Καλύτερος παίκτης, έχει το σπάνιο πακέτο, να μπορεί με ασφάλεια να πετύχει τον αριθμό τερμάτων του Πρίγιοβιτς, αλλά και να μετέχει πολύ περισσότερο στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού. Για αυτήν ακριβώς την ικανότητα, είναι αναντικατάστατος στην Εθνική Σουηδίας και παρότι στο Μουντιάλ δεν σκόραρε, ήταν πολύτιμος και κανένας δεν σκέφτηκε να τον αντικαταστήσει. Στα μεγάλα παιχνίδια, όταν η ομάδα δημιουργεί στον Μπεργκ κίνητρο, η άμυνα ξεκινά από αυτόν και είναι σπάνιο, να βγει καθαρή ευκαιρία με συνεργασία και να μην έχει ο Μπεργκ συμμετοχή.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ο Μπέργκ ήταν για χρόνια με διαφορά ότι καλύτερο υπήρχε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε την μεγάλη ατυχία, να πέσει σε έναν ανυπόληπτο διοικητικά Παναθηναϊκό. Ασφαλώς και ο σύλλογος τον πίστεψε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον ίδιο. Του επέτρεψε να κερδίσει ξανά την χαμένη του αυτοπεποίθηση, να βρει τον εαυτό και στην συνέχεια την θέση του στην Εθνική. Όμως δεν του επέτρεψε να κατακτήσει όσα μπορούσε. Το πάντρεμα θα δώσει και στις δύο πλευρές, την ευκαιρία να κατακτήσουν τίτλους.

Ο Μπεργκ είναι γεννημένος Αύγουστο του 1986, το καλοκαίρι θα γίνει 33 ετών, το προηγούμενο καλοκαίρι έφθασε σαν βασικός με την Εθνική Σουηδίας στους 8 του Μουντιάλ, πρόσφατα στον τελικό του παγκοσμίου συλλόγου. Τα νούμερα του αλλά πάνω από όλα η αγωνιστική του εικόνα, δείχνουν πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη και για αυτόν τον λόγω δεν έχει κανέναν λόγω ο Σαββίδης να ασχοληθεί με άλλη περίπτωση. Αγοράζεις τον Μπεργκ και αγωνιστικά είσαι κερδισμένος. Και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, που το μόνο που μπορεί να τον νοιάζει είναι να είναι καλά στο γήπεδο. Δεν πιστεύω πως υπάρχει φίλος του ΠΑΟΚ, να μπορεί να φανταστεί την ζωή στον σύλλογο χωρίς να έχει κατακτηθεί το φετινό πρωτάθλημα και την ασφάλεια πως δεν θα γίνει το λάθος, πως δεν θα αυτοκτονήσει η ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Μπεργκ την παρέχει.

Αν είμαι για κάτι σίγουρος είναι πως με τον τρόπο που αγωνίζεται ο Σουηδός, ο ΠΑΟΚ θα παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει βλέπεται την τάση και την ικανότητα να λειτουργεί εκτός από τελευταίος εκτελεστής και σαν συνδετικός κρίκος. Τον ρόλο του μαξιλαριού στο χτίσιμο επιθέσεων, κανένας επιθετικός την τελευταία δεκαετία δεν τον έχει παίξει καλύτερα στην χώρα μας. Αν αποκτηθεί ο Μπεργκ, οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα ξεχάσουν τον Πρίγιοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ