OPINIONS

Ο νέος ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει προπονητή τον Φερέιρα

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ αναλύει την εικόνα του ΠΑΟΚ φέτος και αναφέρεται στην επόμενη ημέρα η οποία δεν γίνεται να έχει στον πάγκο της ομάδας τον Αμπέλ Φερέιρα.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ ήταν αποκαρδιωτική. Την επόμενη ημέρα στον λογαριασμό του Γιώργου Σαββίδη, εμφανίστηκαν σκούπες. 24 ώρες αργότερα ο Ιβάν Σαββίδης φρόντισε να γνωστοποιήσει σε όλους, πως βρίσκονται υπό αξιολόγηση και πως όλοι θα κριθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΚΟΡΜΟΣ

Πλέον, τα περσινά πανηγύρια φαντάζουν πολύ μακρινά. Μοιάζει σαν η ομάδα που κατέκτησε 4 τίτλους σε 3 χρόνια, το περσινό νταμπλ με αήττητο πρωτάθλημα, φέτος να πέθανε στο γήπεδο. Ασφαλώς και πρόκειται για έναν κορμό ποδοσφαιριστών, που για μία τριετία, έπαιζαν στα κόκκινα, έχοντας σαν στόχο να κατακτήσουν τίτλους. Πήραν τρία κύπελλα στην σειρά, έχασαν με σκληρό τρόπο το πρωτάθλημα του 2018, ατσαλώθηκαν και κατάφεραν να επιστρέψουν και να κατακτήσουν αήττητοι το πρωτάθλημα του 2019.

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μεγάλη ένταση, υπήρχε το πάθος για την κατάκτηση της κορυφής, αλλά και ένας πόλεμος σε όλα τα επίπεδα, που δημιουργούσε μία επιπλέον πίεση και μία ανάγκη να βρίσκεται ο οργανισμός στα κόκκινα. Πιθανότατα όλη η προσπάθεια της προηγούμενης τριετίας, να εξηγεί την μεγάλη πτώση που είχαν την φετινή σεζόν, οι παίκτες κορμού του ΠΑΟΚ. Οι Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίτσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί ήταν σκιά του εαυτού τους. Πέρασαν σοβαρούς τραυματισμούς, περιόδους που βρισκόντουσαν σε πολύ κακό ατομικό επίπεδο και ποτέ δεν κατάφεραν μέσα στην σεζόν, να πλησιάσουν το επίπεδο των προηγούμενων χρόνων.

Πέρα από τακτικές, επι μέρους συζητήσεις, το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο φετινός ΠΑΟΚ, είναι πως οι παίκτες που τα προηγούμενα τρία χρόνια, είχαν δημιουργήσει ένα σύνολο που είχε χαρακτήρα νικητή και στην κυριολεξία, είχε ξεχάσει το πώς είναι να χάνει σε εγχώρια παιχνίδια, κατέρρευσαν. Αυτοί οι 9 παίκτες κορμού, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα των τριών προηγούμενων χρόνων.

ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον νέο του τεχνικό διευθυντή. Ο Γερμανός Όλαφ Ρέμπε, που είχε συνεργαστεί στην Βόλφσμπουργκ με τον Βιεϊρίνια, καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Έρχεται σε μία εποχή που η ομάδα φωνάζει, πως χρειάζεται ανανέωση ή για την ακρίβεια πως ο σύλλογος πρέπει να χτίσει τον κορμό, που θα φέρει τις επόμενες επιτυχίες.

Ασφαλώς και καλείται να πάρει αποφάσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το μέλλον του Φερέιρα. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάτι να περιμένει. Ο Πορτογάλος προπονητής απέτυχε ολοκληρωτικά και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ότι και να συμβεί στην συνέχεια. Έχω μία αρχή, ο προπονητής πρέπει να κρίνεται από την κατάσταση που έχει τους ποδοσφαιριστές του και όχι από τα εφήμερα αποτελέσματα. Είναι κανόνας πως αν η δουλειά που κάνει ένα προπονητικό επιτελείο, βοηθά τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζει να πιάνουν το αγωνιστικό τους ταβάνι, ο χρόνος θα είναι σύμμαχος του.

Στην περίπτωση του Φερέιρα, μπορεί να είχαν δημιουργηθεί προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μία αγωνιστικό πτώση, ο ίδιος όμως δεν έκανε το παραμικρό, για να δημιουργήσει προϋποθέσεις να την αποφύγει, ακόμα και να την επιβραδύνει. Στα χέρια του πέθανε χωρίς αντίδραση, η πιο επιτυχημένη ομάδα στην σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία του ΠΑΟΚ. Δίχως να δείχνει ικανός, να προσπαθήσει να συντηρήσει αυτήν την ομάδα και να χαράξει σχέδιο, που θα την κρατήσει κοντά στο επίπεδο που την βρήκε.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, έκανε ένα μεγάλο λάθος που επιτάχυνε το θάνατο αυτής της ομάδας. Δεν έπιασε νωρίς τα μηνύματα, αφοσιώθηκε περισσότερο στην ανάγκη της επικοινωνίας και του να δείχνουμε προς τα έξω πως είμαστε δυνατοί, από το να κοιτάξουν την εικόνα της ομάδας τους και να αντιληφθέι γρήγορα, την πραγματικότητα. Το έγραφα από την αρχή της σεζόν, πως τα μηνύματα δεν ήταν καλά.

Σε καμία περίοδο της σεζόν, ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα δεν κατάφερε να βγάλει παιχνίδια σε υψηλή ένταση και να αγωνιστεί σε επιτρεπτά βάση των στόχων που υπάρχουν στον σύλλογο επίπεδα. Από πολύ νωρίς μέσα στην σεζόν, έγινε ξεκάθαρο από τον βαθμό της πτώσης της απόδοσης των ποδοσφαιριστών κορμού και από την πολύ χαμηλή ένταση που μπορούσε να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ, πως το προπονητικό επιτελείο του Φερέιρα, δεν μπορεί να κρατήσει σε καλό αγωνιστικό επίπεδο την ομάδα. Υπήρξαν πολλοί περίοδοι μέσα στην σεζόν, αποτελέσματα που έδιναν την δυνατότητα στην διοίκηση, να αξιολογήσει την κατάσταση και να προσπαθήσει να δημιουργήσει δυναμική, για μία καλύτερη συνέχεια, κάτι που δεν έγινε.

Επαναλαμβάνω για να γίνω κατανοητός, τον προπονητή δεν τον διώχνεις επειδή δεν του πήγαν δύο, τρία αποτελέσματα, ούτε αν έχασε κάποια παιχνίδια επειδή ο ίδιος δεν τα διαχειρίστηκε σωστά. Σοβαρή αιτία όμως για να ψαχτείς, είναι, όταν βλέπεις πως στα χέρια του η ομάδα πεθαίνει. Όταν το τεχνικό επιτελείο που υπάρχει στο προπονητική κέντρο δεν βοηθά, να πλησιάσουν τα αγωνιστικά στάνταρ τους, οι ποδοσφαιριστές. Σε αυτό το κομμάτι, η αποτυχία του Φερέιρα είναι εμφατική και έχω την άποψη, πως η διοίκηση έχει αργήσει πολύ να πάρει αποφάσεις. Καταλαβαίνω πως λόγω FFP δεν είναι εύκολο να δίνει αποζημιώσεις, αλλά ένα επιτελείο που δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα έχει σε καλά επίπεδα τους αθλητές, σου κάνει τεράστια οικονομική ζημιά.

Πιστεύω λοιπόν πως το θέμα με τον Φερέιρα, θα έπρεπε να έχει τελειώσει πολύ νωρίτερα για τον ΠΑΟΚ. Ασφαλώς και δεν μπορούν όλα να διορθωθούν, μόνο με την αλλαγή προπονητή. Έχουμε την εξής πραγματικότητα. Μία ομάδα που φαινόταν πως με αναγκαίο φρεσκάρισμα, θα μπορούσε να κρατηθεί μέχρι τουλάχιστον το επόμενο καλοκαίρι, να φωνάζει πως έχει πεθάνει στο γήπεδο. Οπότε η πρώτη απόφαση που έχει να πάρει ο Ρέμπε και ο σύλλογος συνολικά, έχει να κάνει με την αντικατάσταση του προπονητή και στην συνέχεια, να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το ρόστερ που υπάρχει αυτήν την στιγμή στον ΠΑΟΚ. Πάμε να δούμε την κάθε θέση και περίπτωση αναλυτικά.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Εδώ δεν γίνεται να υπάρξει συζήτηση, η χρονιά του Πασχαλάκη ήταν αποκαρδιωτική. Δεν έχει να κάνει μόνο με την απόδοση του, αλλά με μία συνολική εικόνα τόσο κάτω από τα δοκάρια, όσο και εκτός γηπέδου που δεν ταιριάζει σε έναν σοβαρό επαγγελματία. Το γεγονός πως ο Ζίφκοβιτς, έχοντας απέναντι του αυτόν τον Πασχαλάκη, δεν κατάφερε να κλείσει την σεζόν σαν βασικός, δείχνει πως ο ΠΑΟΚ, πρέπει να βρει καινούριο τερματοφύλακα.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΑΣ

Την περσινή σεζόν, το κέντρο άμυνας ήταν η μεγάλη δύναμη του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου μπορούσε με ασφάλεια να κρατήσει χαμηλά τις γραμμές της ομάδας, με σκοπό να υπερασπιστεί ένα αποτέλεσμα. Την φετινή σεζόν, δεν υπήρξε περίοδο που αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε σίριαλ η παραμονή Βαρέλα, ο Πορτογάλος στόπερ ανανέωσε, όμως η πτώση του ήταν σε βαθμό που δεν μπορούσε να εκτιμηθεί. Έχει πλέον βαρύ συμβόλαιο, έκανε χρονιά βετεράνου, όμως για στόπερ δεν είναι και τόσο μεγάλος. Το Νοέμβριο γίνεται 33 και έχει συμβόλαιο μέχρι του 2022.

Ο Κρέσπο μπορεί να πει κανείς, πως από τις κολόνες της ομάδας, ήταν αυτός που επηρεάστηκε λιγότερο από την φετινή κατρακύλα. Όμως και αυτός έβγαλε στο τέλος της σεζόν, σημαντικό τραυματισμό. Υπάρχει η ασφάλεια του Ίνκασον, στα τελευταία παιχνίδια παίρνει χρόνο και ο Μιχάι, οπότε η λογική λέει, πως στο κέντρο άμυνας δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές, εκτός αν παρθεί απόφαση, για συνολικό ξήλωμα της ομάδας.

ΒΙΕΡΪΝΙΑ

Εδώ έχουμε ένα ευαίσθητο θέμα, ξεχωριστό από την υπόλοιπη ομάδα. Ο αρχηγός ήταν ο ηγέτης ο εμπνευστής που χρειαζόταν μία ομάδα που έψαχνε μετά από περισσότερο από τρείς δεκαετίες ένα πρωτάθλημα. Ήταν ηγέτης εκτός και εντός αγωνιστικού χώρου, βγήκε μπροστά και έκανε με την ποιότητα του, την κλάση του και την ηγετική φυσιογνωμία του, την διαφορά σε κρίσιμα σημεία. Στο τέλος της περσινής περιόδου έφαγε μία σφαίρα. Χιαστός σε μία κρίσιμη ηλικία. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιο του.

Είναι δύσκολο στα 34 σου χρόνια, να ολοκληρώνεται το συμβόλαιο σου, μετά από την χειρότερη ποδοσφαιρική σου χρονιά. Ο αρχηγός φέτος, έδειξε πολύ επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και στην πραγματικότητα δεν κατάφερε να βοηθήσει σε κανέναν χώρο, από όσους χρησιμοποιήθηκε. Είναι σκληρό αλλά έπαιζε μόνο με το όνομα του, χωρίς να τον βοηθούν τα πόδια του. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, με σκληρή επίπονη προσπάθεια να αλλάξει.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Οι σχέσεις της διοίκησης με τον Βιείρίνια είναι διαφορετικές. Φαίνεται κιόλας από την πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή που αυτός υπέδειξε. Κυκλοφορεί πάντως το σενάριο, ο Βιεϊρίνια να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να συνεχίσει σαν συνδετικός κρίκος του Ρέμπε, με τον επόμενη προπονητή. Αυτό όμως είναι ένα λεπτό ζήτημα, που θα το ξεκαθαρίσει όπως έχει δικαίωμα ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση όμως, ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά που έδωσε ο Πορτογάλος στον ΠΑΟΚ, δεν είναι εύκολο να βρεθεί.

Βοήθησε το γεγονός, πως ήξερε καλά τον ΠΑΟΚ, ήταν δεμένος λόγω της πρώτης παρουσίας του με την ομάδα και ταυτόχρονα ήταν ποδοσφαιριστής υψηλής κλάσης, απέκτησε υψηλές παραστάσεις και είχε το σθένος να βγει μπροστά. Ήξερε και πόσο σημαντικό ήταν για τον σύλλογο να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και λειτούργησε σαν ο απόλυτος ηγέτης.

ΜΠΑΚ

Στα αριστερά υπάρχει η ασφάλεια του Γιαννούλη. Στην πράξη πρόκειται και για την μόνη καλή αγωνιστική είδηση που βγήκε την φετινή σεζόν. Θέμα θα ανοίξει μόνο αν αποφασίσει η διοίκηση να τον πουλήσει, για να εξοικονομήσει χρήματα για το FFP. Το ερώτημα που υπάρχει, έχει να κάνει με τον Μάτος. Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στα 34 του χρόνια, έχει συμβόλαιο μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι και ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν με το ποδοσφαιρικό σχέδιο του Αμπελ. Υπήρξαν επεισόδια από τα εσωτερικά διπλά στην διάρκεια της προετοιμασίας, με τον Λέο Μάτος να μην μπορεί να δεχτεί, πως ο προπονητής δεν τον αφήνει να πηγαίνει σε πολλά ανεβάσματα.

Η αλήθεια είναι πως έχει βγάλει μεγάλο φορτίο στον ΠΑΟΚ και είναι δεδομένο πως το αργότερο το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρξει τέλος εποχής. Ο Ρέμπε λοιπόν, θα πρέπει να ψάξει για τον αντικαταστάτη του, για αυτόν που θα κρατήσει την θέση στα επίπεδα του Μάτος, στην ομάδα της επόμενης ημέρας. Η περσινή προσθήκη του Ροντρίγκο στον συγκεκριμένο χώρο, δεν βγήκε, πιθανότατα επειδή δεν πήρε και ευκαιρίες. Σε κάθε περίπτωση το αν θα επιλεγεί ο νέος Μάτος, να αποκτηθεί αυτό ή το επόμενο καλοκαίρι, θα εξαρτηθεί από τον βαθμό που θα θελήσουν στον ΠΑΟΚ, να αλλάξουν άμεσα την ομάδα.

ΑΞΟΝΑΣ

Εδώ είναι και η μεγάλη συζήτηση για τον ΠΑΟΚ, ο χώρος που τον πλήγωσε περισσότερο φέτος. Το περσινό καλοκαίρι, ο τραυματισμός του Μαουρίτσιο, η αποχώρηση των Κάνιας, Σάκχοφ, το γεγονός που δεν γινόταν να επεκταθεί η παραμονή του Ολιβέιρα και η έτσι κι αλλιώς προβληματική μεταγραφή του περσινού καλοκαιριού του Βέρμπλουμ, δημιουργούσαν την ανάγκη, να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής στον συγκεκριμένο χώρο. Αποκτήθηκε ο Αουγκούστο, που στην καραντίνα έπαθε χιαστούς. Ο Βραζιλιάνος έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν έδειξε, πως μπορεί να κάνει την διαφορά στον συγκεκριμένο χώρο. Για αντικαταστάτης του Κάνιας, αποκτήθηκε ο Εσίτι, μεταγραφή που υποδέχτηκε χωρίς χρησιμότητα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιριστής καθαρά στατικός στην θέση 6 χωρίς ποιότητα στην μεταβίβαση, δεν μπορεί να φανεί χρήσιμος σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην πράξη, ο ΠΑΟΚ σαν βάση στον συγκεκριμένο χώρο είχε μόνο τον Μίσιτς. Στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, για τον άξονα, υπάρχει ο Μίσιτς και το απόλυτο κενό. Ο Μαουρίτσιο επηρεάστηκε σημαντικά από τον χιαστό και έχει παρθεί από κοινού η απόφαση να μην ανανεώσει, ο Εσίτι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, επιπλέον παραμονή του θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους δύο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Ο Αουγκούστο μέχρι τις γιορτές δεν γίνεται να υπολογίζεται και φέρνοντας στο μυαλό των φετινή εικόνα ανώτερων ποδοσφαιριστών από τον Βραζιλιάνο μετά από χιαστούς, καλό θα ήταν τα πλάνα να γίνουν χωρίς αυτόν. Για τον άξονα, είναι σίγουρο πως θα χρειαστούν προσθήκες.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΧΑΦ

Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί, πως η φετινή χρονιά θα ήταν τόσο προβληματική για τον Μπίσεσβαρ. Σε έναν χώρο που ο ΠΑΟΚ, είχε τους Μπίσεσβαρ, Πέλκα, Ελ Καντουρί αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα. Θυμάμαι πως η χρονιά ξεκίνησε με τον Φερέιρα, να θέλει τον επιτελικό, να έχει μεγάλη συμμέτοχη στο πρέσινκ και να λειτουργεί σαν δεύτερος επιθετικός. Λογική που φάνταζε ικανή, να βοηθήσει να φέρουν νούμερα, οι ποδοσφαιριστές του συγκεκριμένου χώρου.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΚΑ

Δεν συνέβη, ο Μπίσεσβαρ έπαιζε όλη την σεζόν περπατώντας, ο Πέλκας ήταν σε φανερά καλύτερη κατάσταση από τον Ολλανδό, πότε όμως δεν του έδωσε ο Αμπέλ εμπιστοσύνη. Και οι δύο παίκτες έχουν αποδείξει πως έχουν αξία και δεν αποκλείεται με διαφορετική διαχείριση να την δείξουν. Όμως από αυτόν τον χώρο, ο φετινός ΠΑΟΚ πήρε ελάχιστα πράγματα. Το συμβόλαιο του Πέλκα, λήγει το επόμενο καλοκαίρι, οπότε αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Είτε θα πουληθεί, είτε θα ανανεώσει. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να καταλήξουν στον σύλλογο, τι έχουν σκοπό να κάνουν με τον Πέλκα.

Η περίπτωση του Ελ Καντουρί είναι διαφορετική. Το συμβόλαιο του λήγει το 2021, ο ποδοσφαιριστής θέλει να αποχωρήσει και στον ΠΑΟΚ, παρακαλάνε να βρεθεί τρόπος να απαλλαγούν από το συμβόλαιο του.

ΕΞΤΡΕΜ

Σε αυτόν τον χώρο ο ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται ανανέωση, χρειάζεται μόνο να ανανέωση το συμβόλαιο του Λημνιού που λήγει το επόμενο καλοκαίρι και να δουλέψει ο επόμενος προπονητής με τους Ζαμπά, Λάμπρου. Υπάρχουν τρείς νέοι ποδοσφαιριστές. Ο Λημνιός την φετινή σεζόν, καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ, έφτιαξε για πρώτη φορά τα νούμερα του, σκοράροντας 4 τέρματα και δίνοντας 6 ασίστ στην κανονική περίοδο και έγινε βασικός και στην Εθνική Ελλάδος.

Η δυσάρεστη έκπληξη ήταν η μη εξέλιξη του Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος ήταν άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά, όμως και μέχρι τον τραυματισμό του, ήταν σκιά του εαυτού του. Κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά, για το αν θα ξαναβρεί τον εαυτό του. Έχει όμως συμβόλαιο μέχρι το 2023, είχε δείξει την περσινή χρονιά, πως έχει τεράστια περιθώρια εξέλιξης και ασφαλώς είναι ένα στοίχημα που θα είναι σημαντικό να κερδηθεί, για το χτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ.

ΦΟΡ

Ο Σφιντέρσκι είναι 23 ετών έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, ο Ακπόμ είναι 24 έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο. Και οι δύο ποδοσφαιριστές, μπορούν να κάνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο την διαφορά. Φέτος ο Πολωνός έπαιξε βασικός σε περισσότερα παιχνίδια, ακόμα κι έτσι όμως ο χρόνος μοιράστηκε. Συνολικά σε 1816 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σημειώσει 13 τέρματα και 1 ασιστ. Ο Ακπόμ σε 1709 λεπτά έχει σημειώσει 9 τέρματα και 3 ασίστ. Και οι δύο είναι σε θέση σε μία ομάδα που θα δουλέψει καλύτερα στην καθημερινότητα της και θα έχει τρεξίματα, να αποδώσουν πολύ καλύτερα. Ειδικά ο Ακπόμ, ήταν από τους παίκτες που έμειναν πίσω από την δουλειά του Φερέιρα.

Στο πλάνο της ομάδας, θα έπρεπε να ήταν, να φτιάξει φέτος νούμερα ο Ακπόμ και να πουληθεί καθώς το συμβόλαιο του λήγει το 2021. Θα είναι οικονομικό έγκλημα, να πουληθεί ο παίκτης αυτό το καλοκαίρι. Ο Ακπόμ έχει όλες τις προδιαγραφές αν κάνει μία καλή χρονιά, να εκτοξεύσει την αξία του. Αυτήν την εποχή, μπορεί να φέρει πιο πολλά χρήματα ο Σφιντέρσκι, ο Ακπόμ όμως αν κάνει μία γεμάτη χρονιά, έχει πολύ πιο υψηλό ταβάνι. Κατά την άποψή μου, είναι ουσιώδης σημασίας να ανανεώσει το συμβόλαιο ο Ακπόμ. Με ένα προπονητικό επιτελείο που θα δουλεύει σωστά, μπορεί στην χώρα μας να φτιάξει νούμερα, που θα εκτοξεύσουν την αξία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ