OPINIONS

Ο πρώτος τίτλος με Μαρτίνς και σίγουρα όχι ο τελευταίος

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

O Tσάρλυ γράφει για την επικράτηση του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ στην πρώτη αγωνιστική των playoffs, το πλάνο των ερυθρόλευκων, καθώς και για τον πρώτο τίτλο του Μαρτίνς που όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι ο τελευταίος.

Ο Ολυμπιακός από το πρώτο παιχνίδι των playoffs, φρόντισε να τελειώσει κάθε εκκρεμότητα. Πέρασε στο περπατητό από την Τούμπα, εξασφαλίζοντας πως θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, με την άνεση που αξίζει. Με εμφατικό τρόπο και με μία μεγάλη διαφορά, με όποια βαθμολογία και να θελήσει να χρησιμοποιήσει κανείς.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Μετά το διπλό στην Τούμπα η διαφορά του γηπέδου από τον ΠΑΟΚ, ανέβηκε σε διψήφια νούμερα, έφθασε στους 10 βαθμούς. Ο Μαρτίνς από εδώ και πέρα, έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί τα playoffs, χωρίς την παραμικρή πίεση και να πάρει σε αυτά τα παιχνίδια την βοήθεια που χρειάζεται, για να ετοιμάσει την ομάδα του για το παιχνίδι με την Γουλβς, αλλά και να τεστάρει ποδοσφαιριστές ενόψει της επόμενης σεζόν. Ακόμα κι έτσι, το πιθανότερο είναι να ανοίξει ακόμα περισσότερο η βαθμολογία από το να κλείσει.

Όποιος οπαδός του ΠΑΟΚ, θέλει να κοροϊδέψει τον εαυτό του και να βρει άλλοθι στην διακοπή μπορεί να το κάνει. Η αλήθεια όμως είναι πως θα πάρει την απόφαση να κοροϊδέψει τον εαυτό του. Οι δύο ομάδες είχαν την απόλυτη συνέπεια με την εικόνα που παρουσιάζουν ολόκληρη την σεζόν. Το λέει και η λογική, είδαμε να συμβαίνει και στην Bundesliga. Το επιτελείο που δουλεύει καλά όλη την σεζόν θα βρει τρόπο να κρατήσει την ομάδα και στην καραντίνα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, εκεί που ο οργανισμός έχει πρόβλημα.

Στην πράξη το παιχνίδι της Τούμπας ήταν μία συνέχεια όσων βλέπαμε πριν την διακοπή.

ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΠΛΑΝΟ

Ο Ολυμπιακός είχε το πλάνο έτοιμο και το μόνο που χρειάστηκε να κάνει, για να περάσει από την Τούμπα, είναι να μπει στο γήπεδο να το εφαρμόσει. Κέρδισε χωρίς να χρειαστεί να βρει πρωταγωνιστές, δίχως να ανεβάσει την ένταση στην πίεση, ούτε να χρειαστεί να κάνει τίποτα το εξαιρετικό.

Ο αντίπαλος ήταν αδύνατον να διασπάσει το σχέδιο που δουλεύει σε παιχνίδια που ο Ολυμπιακός, δεν χρειάζεται να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει για να κερδίσει. Το πλάνο με τους τρείς κεντρικούς χαφ, με τον Καμαρά μπροστά από τους Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε και τον Βαλμπουενά στην πλευρά που ο αντίπαλος μπακ, βγάζει την λιγότερη ένταση, που έδωσε το διπλό στην Τούμπα, στο κρίσιμο παιχνίδι πρωταθλήματος και την πρόκριση στο Emirates.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ

Το σχέδιο έτοιμο, όπως και ο τρόπος που βάζει τα γκολ ο Ολυμπιακός. Ο Βαλμπουενά που πριν το παιχνίδι της Τούμπας έδινε μία ασίστ κάθε 106 λεπτά, έδωσε την ασίστ νούμερο 22 σε όλες της διοργανώσεις και ο Ελ Αραμπί που πριν την διακοπή, σκόραρε κάθε 105,5 λεπτά, πέτυχε το 25ο του τέρμα. Είναι σοκαριστικά τα νούμερά αυτών των δύο ποδοσφαιριστών, τρομακτική η συχνότητα που ο Ελ Αραμπί κάνει γκολ την δημιουργία του Βαλμπουενά και που οι δύο τους σκοράρουν και δημιουργούν.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΪΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Δεν χωράει μεγάλη ανάλυση για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κέρδισε η ομάδα που είναι καλύτερη ολόκληρη την σεζόν και μετά από αυτήν την τεράστια διακοπή παρουσιάστηκε γνωρίζοντας τι θέλει να κάνει. Ο Ολυμπιακός είχε ένα έτοιμο σχέδιο και αυτό ακολούθησε. Ο Φερέιρα όλη την χρονιά παρουσιάζει μία γερασμένη ομάδα, έτοιμη να πεθάνει και αυτήν την ομάδα εμφάνισε και μετά την μεγάλη διακοπή, με τις συνέπειες που θα άφηνε σε κορεσμένους ποδοσφαιριστές, αυτή η μακρά αποχή.

Ο Φερέιρα μπορεί όπως και όλοι οι προπονητές, να ξεκινάνε με άλλοθι αυτήν την διαδικασία αγώνων, όμως η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα πλάνο να βγάζει υγεία. Ο ΠΑΟΚ όλη την χρονιά στα χέρια του φθίνει.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Ακόμα όμως και αν ακολουθήσουμε την θεωρία, πως μετά από τόσο μακρύ νεκρό χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να φέρει ευθύνη ο προπονητής για την κατάσταση της ομάδας, δεν γίνεται να μην σηκώσεις τα χέρια ψηλά βλέποντας τον Φερέιρα να μην κάνει καμία αλλαγή στο ημίχρονο, να μην παρεμβαίνει μέχρι το 68ο λεπτό. Έβλεπε μία ομάδα, με ποδοσφαιριστές που ήταν ανίκανοι να βρουν ρυθμό, που έμοιαζαν σαν παλαίμαχοι και στην πραγματικότητα δεν ήξερες ποιόν να πρωτoαλλάξεις και αυτός δεν προσπάθησε να της παρέχει την παραμικρή βοήθεια. Έμοιαζε σαν η ομάδα, να παίζει χωρίς προπονητή και η αλήθεια είναι πως αυτή την εικόνα σου βγάζει ο ΠΑΟΚ, ολόκληρη την χρονιά. Μία ομάδα, που σίγουρα θέλει ανανέωση, αλλά στα χέρια αυτού του προπονητή φθίνει, μαραζώνει, είναι έτοιμη να πεθάνει.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα καθάρισε την δουλειά. Κέρδισε με τεράστια ευκολία, έναν πολύ κατώτερο αντίπαλο και στέρησε το δικαίωμα για οποιονδήποτε επικοινωνιακό πόλεμο. Η εικόνα της ομάδας και η ανωτερότητα που έχει αποκτήσει δουλεύοντας για δύο συνεχόμενα χρόνια με τον Μαρτίνς, δημιουργεί μία βεβαιότητα. Ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδος 2020, είναι ο πρώτος που κατακτά ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς προπονητή, όμως όλα δείχνουν πως δεν θα είναι ο τελευταίος. Το φωνάζει η ομάδα σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε δοκιμασία, αυτή η συνύπαρξη μπορεί να φέρει μεγάλες επιτυχίες στον σύλλογο.

Ασφαλώς και υπάρχει μπροστά η τεράστια ευκαιρία του Αυγούστου, ότι και να γίνει όμως στην ρεβάνς με την Γουλβς, στο δικό μας ποδόσφαιρο, η ψαλίδα που χωρίζει τον Ολυμπιακό από τους υπόλοιπους, έχει ανοίξει πολύ. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους εγχώριους τίτλους μετά από τρία χρόνια, κατακτώντας το πρωτάθλημα, με την ευκολία που άξιζε. Ο σύλλογος συνολικά κατάλαβε πως η περσινή δουλειά μπορεί να μην έφερε τίτλους, -ήταν όμως μία σοβαρή προσπάθεια ανθρώπων που άξιζε να στηριχτούν-, επένδυσε σε αυτή και δικαιώθηκε με εμφατικό τρόπο, η ομάδα φωνάζει πως είναι έτοιμη να κατακτήσει πολλούς τίτλους ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1: Τα highlights από την Τούμπα
Μαρτίνς: "Η νίκη αφιερωμένη στον Σεμέδο που έχασε τη γυναίκα που τον μεγάλωσε"
45 Complete
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ