OPINIONS

Ολυμπιακός : Γκιλιέρμε, το αφεντικό

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει το "κλειδί" του Ολυμπιακού στη νίκη-πρόκριση επί της Μίλαν, Γκιλιέρμε, ο οποίος ήταν το απόλυτο αφεντικό στη μεσαία γραμμή και "κατάπιε" τους αντιπάλους του.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με τον δικό του τρόπο. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και είχε στον άξονα τον ποδοσφαιριστή που έκανε την διαφορά. Ο Γκιλιέρμε κατάπιε τους Κεσιέ, Μπακαγιόκο και θύμισε τον Σαμπανάζοβιτς.

Γράφτηκαν πολλά άρθρα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μίλαν, πάνω στα έντονα συναισθήματα που έφερε αυτή η σπουδαία νίκη και έχω την αίσθηση πως ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτό τι έχει πετύχει η ομάδα του Μάρτινς. Με τιτρόπο κέρδισε την Μίλαν και την πέταξε εκτός Ευρώπης.

ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ

Ήταν μία επιτυχία, που πραγματικά ήταν απρόσμενη. Απρόσμενη γιατί ήρθε από μία ταλαιπωρημένη από τα αποτελέσματα της ομάδας, που δούλευε πραγματικά καλά, αλλά δεν μπορούσε να το εξαργυρώσει. Όταν γνωρίζεις, πως ο Ολυμπιακός θέλει πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει και οι λίγες που δέχεται φθάνουν για να δεχτεί τέρμα, δεν μπορείς να πιστέψεις πως μπορεί να πετύχει να κερδίσει με δύο τέρματα διαφορά την Μίλαν.

Αυτή την φορά η μπάλα του έδωσε όσα του έχει στερήσει, παρότι τα προβλήματα του εμφανίστηκαν στο γήπεδο. Το έγραψε στο κείμενο του και ο Θέμης, αυτή η ιστορική επικράτηση, ήρθε με ανωτερότητας, με υπεροχή.

Η Μίλαν είχε επενδύσει στην ευρωπαϊκή προοπτική, σαν στόχο είχε την 4η θέση και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε στο Europa League. Μάλιστα προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει απερίσπαστος τους βασικούς ο Γκατούζο στο "Γ. Καραϊσκάκης", η διοίκηση είχε μεριμνήσει ώστε το παιχνίδι στην Μπολόνια να γίνει την Τρίτη.

ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε έναν αντίπαλο που έχει επιθετικό δίδυμο τους Ιγκουαΐν, Κουτρρόνε και ο καθένας καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να ρισκάρεις, όταν η άμυνα σου έχει να αντιμετωπίσει ένα τόσο επικίνδυνο επιθετικό δίδυμο και όμως δημιούργησε 18 τελικές.

Ναι καλά διαβάσετε, ο Ολυμπιακός έκανε στην Μίλαν 18 τελικές και είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας 51,9%. Σύμφωνα με το whoscored, ήταν πιο σίγουρος στις μεταβιβάσεις του 84% έναντι 82% και έδωσε περισσότερες πάσες 449 έναντι 419. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά, δείχνει την νοοτροπία που χτίζει την ομάδα ο Μάρτινς. Δεν θα ήταν ντροπή, θα μπορούσε να είχε κερδίσει κλέβοντας, παίζοντας συντηρητικά, κτυπώντας στην κόντρα. Και τότε άξιος θα ήταν, η πρόκριση θα έπρεπε να πανηγυριστεί.

Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΣ

Στο ποδόσφαιρο σημασία έχει να έχεις τον τρόπο σου να είσαι ανταγωνιστικός, αν τον έχεις κανένα είδος ποδοσφαίρου δεν είναι ντροπή. Το άθλημα δεν είναι επίδειξης, αλλά μία απευθείας μάχη και στην μάχη αν έχεις τον τρόπο να επικρατείς, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε κατηγορήσει, για την μέθοδο σου, αν είναι σε νόμιμα και αθλητικά πλαίσια. Η κάθε ομάδα έχει δικό της τρόπο. Μόνο που εδώ ο δικός του τρόπος, είναι ελκυστικός, σε κάνει να γεμίζεις από ποδόσφαιρο.

ΘΥΜΙΣΕ "ΣΑΜΠΑ"

Στο γήπεδο υπήρχαν δύο ηγέτες. Ο Φορτούνης, που φέτος πετάει είχε μεγάλη ανάγκη να έχει στον άξονα έναν ποιοτικό συμπαραστάτη. Ο Γκιγιέρμε, έδειχνε πως έχει τα προσόντα να αποτελέσει μία κολόνα στο κέντρο του Ολυμπιακού. Διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα, το οποίο κάνει να ξεχωρίζει τον μεγάλο αμυντικό χαφ, από τον απλά αξιόπιστο αμυντικό χαφ. Το είχε ο μεγάλος Σαμπανάζοβιτς. Μπορεί να κρατά την θέση του αμυντικά και να είναι ταυτόχρονα δημιουργικός, να συνδυάζει δηλαδή αναχαίτιση με απειλή.

Στο παιχνίδι με την Μίλαν ήταν το απόλυτο αφεντικό.Οι δύο προπονητές έπαιξαν στα ίσα. Ο Γκατούζο εδώ και ένα μήνα έχει καθιερώσει το 4-4-2 και δημιουργία διδύμων, το οποίο είχε στον άξονα τους Κεσιέ, Μπακαγιόκο, δίχως κανέναν φόβο η ίδια λογική σε συμπεριφορά και λογική και από τον Μάρτινς. Απευθείας μάχη των Γκιλιέρμε, Καμαρά με τους Μπακαγιόκο, Κεσιέ. Ό πιο σημαντικός λόγος που ο Ολυμπιακός, όχι μόνο έπαιξε στα ίσα, αλλά ήταν ανώτερος,πήρε την κατοχή και έβγαλε 18 τελικές στην Μίλαν, ήταν πως σε αυτήν την μάχη, το αφεντικό ήταν ο Γκιλιέρμε.

ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΟΥΣ ΚΕΣΙΕ, ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ

Πρώτος και με τεράστια διαφορά, παίκτης του γηπέδου σε απλές επαφές μπάλας και σε σωστές μεταβιβάσεις. Ήρθε σε 91 επαφές, όταν ο Κεσιέ είχε 56 και ο Μπακαγιόκο 65. Πάσαρε με 89,6% ποσοστό, είχε 77 εύστοχες πάσες, ενώ ο Κεσμόλις 44 και ο Μπακαγιόκο μόλις 47.

Το φώναζε το γήπεδο πως ο Γκιλιέρμε κάνει ματσάρα και για αυτόν τον λόγο κοίταξα και τι λένε, τι δείχνουν τα στατιστικά. Ακόμα και να μην έχει δει κάποιος το παιχνίδι, βλέπει τα στατιστικά του Βραζιλιάνου χαφ, τα συγκρίνει με τους χαφ της Μίλαν και καταλαβαίνει τι πλάκα τους έκανε, ότι τους κατάπιε και το πόσο επιδραστικός ήταν στον τρόπο που νίκησε, αλλά και που επέλεξε να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός.

Το έγραψα και στο χθεσινό κείμενο, όταν έχεις ξεκάθαρο πλάνο, είναι εύκολο να απορροφηθεί σε αυτό ένας καλός ποδοσφαιριστής και να μπορέσει να βγάλει τα προσόντα του. Ο Γκιλιέρμε είναι η πρώτη μεγάλη μεταγραφή. Το σχέδιο είναι έτοιμο. Για να μπορέσει μέσα από την καλή καθημερινή δουλειά που γίνεται, να συνδυάσει ελκυστικό ποδόσφαιρο με μεγάλες επιτυχίες, χρειάζεται σε ένα βάθος δύο μεταγραφικών περιόδων τρεις καλούς ποδοσφαιριστές. Έναν μεγάλο φορ, έναν εξτρέμ και έναν παρτενέρ του Σισέ.

Όταν θες να ενισχυθείς, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι ακριβώς λείπει και να έχεις την ασφάλεια πως αν κάνεις καλή επιλογή, υπάρχει ένα σχέδιο, που θα βοηθήσει ο ποδοσφαιριστής που θα πληρώσεις, να βγάλει την αξία του στο γήπεδο.Η διοίκηση του Ολυμπιακού μπορεί να είναι ήσυχη σε αυτό το κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ