OPINIONS

Σε 12 μέρες τους νίκησε όλους χωρίς να είναι καν φορμαρισμένος!

Σε 12 μέρες τους νίκησε όλους χωρίς να είναι καν φορμαρισμένος!
MOTIONTEAM

Ο Τσάρλυ γράφει για το εντυπωσιακό πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Μπορίσοβ, που ήρθε μετά από δύο νίκες σε εγχώρια ντέρμπι, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η αίσθηση ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου έχουν πλησιάσει το ταβάνι τους.

Την είχε ανάγκη αυτήν την νίκη ο ΠΑΟΚ. Χρειαζόταν να συνδυάσει μία επιτυχία με επιβλητική εμφάνιση, νίκη που θα δώσει μεγαλύτερη αίγλη, που θα βάλει σφραγίδα σε αυτά που έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Είναι αρχές Οκτώβρη και ο ΠΑΟΚ, ήδη έχει πετύχει πολλά και τα έχει πετύχει δίχως να είναι φορμαρισμένος, χωρίς να υπάρχει η αίσθηση ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου έχουν πλησιάσει το ταβάνι τους. Μάλιστα στα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, άκουγα τους ρεπόρτερ της ομάδας να λένε πως αυτήν την εποχή υπάρχει ένα ελεγχόμενο ντεφορμάρισμα και το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν φορμαριστεί.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να καλύψει το -2 και να πάρει κεφάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας βγάλει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό, πέτυχε να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα στον όμιλο. Γιατί στο Μπορίσοβ αυτό έκανε, ξεκαθάρισμα. Ήταν σαν να είπαν οι παίκτες του Λουτσέσκου στους αντιπάλους τους, πως μετά την Τσέλσι είμαστε εμείς, μπορείτε να ασχοληθείτε με τα πρωταθλήματά σας.

Η ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΖΑΜΠΑ

Ασφαλώς αυτό το διπλό έχει έναν πρωταγωνιστή. Το καλοκαίρι η διοίκηση του ΠΑΟΚ, έκανε λάθη, έφερε δύο "παλιομοδίτες" ποδοσφαιριστές, όμως έκανε μία πολύ έξυπνη μεταγραφή, έφερε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή σύγχρονο, με πολύ καλό σώμα, δύναμη, ταχύτητα, ο οποίος είναι Βραζιλιάνος.

Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη σημασία έχει αν αυτός ο ποδοσφαιριστής, που συνδυάζει δύναμη, ταχύτητα και τεχνικά χαρακτηριστικά καταφέρει να τρέξει στον ΠΑΟΚ κολλητές χρονιές με γκολ, ασίστ καταγράφοντας μεγάλες ευρωπαϊκές εμφανίσεις και η αλήθεια είναι πως έχει όλες τις δυνατότητες για να το πετύχει.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΞΤΡΕΜ

Ο Λουτσέσκου πήρε μία απόφαση που φαντάζομαι ούτε ο ίδιος περίμενε να του βγει σε τόσο μεγάλο βαθμό: για πρώτη φορά έσπασε την λογική των δύο δημιουργών και έπαιξε κλασικό παλιό 4-2-3-1 με δύο καθαρά εξτρέμ.

Ο Ζαμπά μέχρι σήμερα έπαιρνε χρόνο από την δεξιά πλευρά, στον χώρο που έχει το καλό του πόδι και η λογική έλεγε πως από την στιγμή που είναι παίκτης ταχύτητας βολεύεται καθώς μπορεί πιο εύκολα να εκτελεί πάνω στο τρέξιμο του.

Στο Μπορίσοβ ο Λουτσέσκου τον χρησιμοποίησε από την απέναντι πλευρά μέχρι να μπει ο Μπίσεσβαρ και ο Βραζιλιάνος έκανε όργια. Ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που μένουν στην ιστορία, που κάνουν τον κόσμο της ομάδας να δένεται με ποδοσφαιριστές.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΠΛΟ

Ο ΠΑΟΚ εκτός από μία νίκη με επιβλητική εμφάνιση, είχε ανάγκη και να κερδίσει ακόμα ένα όπλο. Έχει δημιουργήσειμ μέσα από δουλειά το πιο αξιόπιστο αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα με τους Κρέσπο - Βαρέλα, διαθέτει τον καλύτερο εκτελεστή, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα του Κάνιας και όσο ο Βέρνμπλουμ είναι σε μαύρα χάλια έχει ανάγκη να βρίσκεται στο γήπεδο μόνιμα το δίδυμο Κάνιας - Μαουρίσιο που έχει κουμπώσει καλά μεταξύ του. Ο Βραζιλιάνος όμως έρχεται να δώσει το κάτι παραπάνω. Αποτελεσματικότητα πάνω στο τρέξιμο, στοιχείο που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, είτε θες να παίξεις ποδόσφαιρο χώρου, όπως έκανε στη Λευκορωσία, είτε θες να επιβληθείς και να ανοίξεις άμυνες είναι πολύ σημαντικό να το έχεις. Και σήμερα έκανε την διαφορά, για την ακρίβεια καθόρισε τον αγώνα.

ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΛΑ

Δεν είναι απλά αυτά που πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Μέσα σε 12 ημέρες έδωσε τα τρία πιο σημαντικά, τα τρία θεωρητικά πιο κρίσιμα παιχνίδια που έχει να παίξει και τα κέρδισε όλα! Τα πήρε όλα, κέρδισε τα δύο ντέρμπι, πήγε στην έδρα της ομάδας που θεωρητικά θα έδινε μάχη για την δεύτερη θέση και έφυγε σαν άνεμος, στο 17ο λεπτό είχε λήξει την σεμνή τελετή.

Και κάτι σημαντικό: ο ΠΑΟΚ συμπεριφέρεται στο Europa League όπως αξίζει στην διοργάνωση, στον σύλλογο και στους οπαδούς του. Έπαιξε το παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ με την βασική του ενδεκάδα, για να το κερδίσει και να προχωρήσει, δίχως δεύτερες σκέψεις και λογικές για να ξεκουράσουμε ποδοσφαιριστές.

Ο Λουτσέσκου ήξερε πως το πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν στη Λευκορωσία, πήγε να το πάρει με την ταχύτητα ενισχύοντας τα δύο άκρα του με τρεξίματα και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο πέτυχε ένα τεράστιο διπλό και πλέον κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις δυνατότητές του.

Στα δύο ντέρμπι έδειξε πως μπορεί να μένει όρθιος, να κερδίζει ακόμα και χωρίς να είναι καλός, κάτι απαραίτητο για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Στο Μπορίσοβ όμως έδειξε πως μπορεί να κερδίσει παίζοντας σπουδαία.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ