OPINIONS

Το πρωτάθλημα θα κατακτηθεί αήττητο

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάρλυ γράφει για τον ΠΑΟΚ που δεν έπαθε δα και μεγάλο κακό στη Λάρισα, πέραν του τραυματισμού του Βιεϊρίνια, και αναλύει γιατί η ΑΕΛ του Φέστα δεν αξίζει να υποβιβαστεί.

Το 1-1 στο "AEL FC Arena" έφερε αναβολή στέψης στον ΠΑΟΚ για μία εβδομάδα. Οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα, μετά την επισημοποίηση της αναδιάρθρωσης, είχαν μεγάλο κίνητρο. Χρειαζόντουσαν έναν βαθμό για να μην παίξουν με μεγάλη πίεση τις τελευταίες δύο αγωνιστικές και κατάφεραν να τον κατακτήσουν!

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Για τον ΠΑΟΚ το κακό είναι μικρό έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, εξαιρώντας φυσικά τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια. Η ΑΕΛ, βαθμολογικά, είχε μεγαλύτερη ανάγκη το αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε στις προσπάθειες των παικτών της. Με βάση τη μεταμόρφωση που είχαν από τη μέρα που ανέλαβε ο Ιταλός τεχνικός, οι "βυσσινί" δεν αξίζουν να χάσουν την κατηγορία και απέναντι στον πρωταθλητή δόθηκε μία μεγάλη μάχη για να κατακτηθεί ο "χρυσός" βαθμός.

Σίγουρα, στο σφύριγμα της λήξης ο κόσμος του ΠΑΟΚ... ξενέρωσε καθώς είχε βάλει στο μυαλό του πως το βράδυ θα γιορταζόταν η κατάκτηση του τίτλου και είχαν οργανωθεί πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι καταλαβαίνουν ότι απλά η έκρηξη χαράς παίρνει αναβολή μίας εβδομάδας. Το πρωτάθλημα θα κατακτηθεί και μάλιστα αήττητο!

ΕΛΛΕΙΨΕ ΠΟΛΥ Ο ΑΚΠΟΜ ΣΤΟΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου από την αρχή κατάλαβαν πως θα έχουν δύσκολο έργο. Ο αντίπαλος τους είχε σημαντικούς λόγους για να τους χαλάσει τη γιορτή. Ήταν αποφασισμένος να αμυνθεί χαμηλά, με πάθος για να πάρει την ισοπαλία.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Άκπομ αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στο να βάλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Σβιντέρσκι που τα πηγαίνει περίφημα όταν έρχεται από τον πάγκο, στα δύο παιχνίδια που έχει ξεκινήσει δεν τα έχει πάει το ίδιο καλά. Δεν έχει καταφέρει να... μπει στα παπούτσια του Άγγλου.

Στην Ξάνθη το πρόβλημα ήταν οι δύο χαμένες ευκαιρίες απέναντι από τον Ζίφκοβιτς, όμως υπήρχε στον πάγκο ο Άκπομ που μπήκε και με δική του ασίστ "καθάρισε" το ματς. Στη Λάρισα, δεν υπήρχε δεύτερη σίγουρη επιλογή στην επίθεση για τον Λουτσέσκου και το γεγονός πως άργησε να ρίξει δεύτερο φορ, έπαιξε τον ρόλο του απέναντι σε μία ομάδα που είχε αποφασίσει να ξεκινά μόνιμα άμυνα χαμηλά και να παίξει με ζήλο στα μετόπισθεν. Έλλειπε ένας φορ που θα κέρδιζε μάχες και θα επέτρεπε στους συμπαίκτες του να του ακουμπήσουν την μπάλα.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα είχε δραστήριο τον Μπίσεσβαρ. Όμως, αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη δυσκολία να φέρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ, έγιναν εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις και υπήρξε έλλειψη τρεξιμάτων από τα άκρα.

Στη φάση που τραυματίστηκε ο Βιεϊρίνια φάνηκε πως μάλλον αυτή δεν θα είναι η μεγάλη ημέρα που ψάχνει εδώ και 34 χρόνια ο κόσμος της ομάδας. Να κάνω εδώ μία παρένθεση για να εκφράσω την ελπίδα μου... ο θεός του ποδοσφαίρου να βοηθήσει τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, να γλιτώσει με τη λιγότερη δυνατή ζημιά.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ

Από ένα σημείο και μετά και με δεδομένο πως ο Λουτσέσκου δεν είχε στον πάγκο κάποιον ενεργό δεύτερο επιθετικό για να μπορέσει να ασκήσει η ομάδα του έξτρα πίεση, φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ γκολ θα έβρισκε μόνο από κάποια μεγάλη εκτέλεση εκτός περιοχής. Την είχε ψάξει νωρίς ο Μπίσεσβαρ, τα κατάφερε ο Πέλκας.

Στο 55ο λεπτό ο Πέλκας πήρε τη σκυτάλη από τους Βιεϊρίνια, Άκπομ, Ολιβέιρα πέτυχε και αυτός ένα δύσκολο τέρμα, εκτός περιοχής, και για οκτώ λεπτά το τέρμα που σημείωσε φάνταζε ιστορικό. Ο Γιακιμόφσκι, όμως, είχε διαφορετική άποψη και ο ΠΑΟΚ δεν είχε φρεσκάδα για να βρει ένα δεύτερο, πιθανώς και το νικητήριο.

Είναι φυσιολογικό και καταγράφεται σαν πραγματικότητα και όχι με κριτική διάθεση πως με την επιστροφή στη δράση, μετά την τελευταία διακοπή για τις εθνικές, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν μείνει από δυνάμεις. Εχουν χάσει τη φρεσκάδα τους και ψάχνουν τις νίκες με μεγάλα γκολ ατομικής ποιότητας. Ένα τέτοιο πέτυχε ο Πέλκας, αλλά δεν έφτασε. Αυτό που δεν έδειχνε το παιχνίδι ήταν πως αν βρει το γκολ που χρειαζόταν θα μπορέσει η ΑΕΛ να αντιδράσει. Ο Γιακιμόφσκι όμως σκόραρε στη μοναδική απειλή των γηπεδούχων και ο ΠΑΟΚ δεν είχε φρεσκάδα για να βρει δεύτερο τέρμα.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟΝ ΚΑΡΕΛΗ

Ο Λουτσέσκου στο 84ο λεπτό θυμήθηκε αναγκαστικά τον Καρέλη, στην προσπάθεια να φορτώσει την επίθεσή του. Ο Καρέλης μπορεί να είναι ανενεργός, να μην έχει ρυθμό, αλλά η παρουσία δεύτερου επιθετικού βοήθησε να κερδηθούν μέτρα. Το διάστημα των εννέα λεπτών που έπαιξε ο ΠΑΟΚ με δύο επιθετικούς είχε τρεις εκτελέσεις μέσα στην περιοχή και ήταν το μοναδικό σε ολόκληρο το παιχνίδι που μπορούσε να φέρει την μπάλα στο "κουτί" του Κρίστινσον.

Η εικόνα σε αυτό το διάστημα έδειξε πως θα έπρεπε νωρίτερα να ρίξει στη μάχη τον Καρέλη. Στην πραγματικότητα από το 64ο λεπτό μέχρι το 84ο χάθηκε ένα πολύτιμο 20 λεπτό. Σε κάθε περίπτωση το κακό για τον ΠΑΟΚ, είναι μικρό, την επόμενη εβδομάδα η Τούμπα θα έχει κόσμο μέσα και έξω από το γήπεδο και όλοι μαζί θα γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την Κυριακή, η ομάδα του Φέστα πήρε έναν βαθμό που είχε μεγάλη ανάγκη και πάλεψε πολύ για να τον κατακτήσει. Δεν αξίζει η φετινή ΑΕΛ να υποβιβαστεί, ειδικά από την ημέρα που την ανέλαβε ο Ιταλός τεχνικός έχει δείξει καλό πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ